Starševski čvek

STE PONORELI, ko so vam vaši maturantje prinesli domov predloge za maturantski izlet?

Default avatar
Danes ste tukaj drugi starši kot čez vikend, zato prosimo za vaše odgovore. Stavimo na vas, ker si želimo čim bolj konkretne informacije!

šola ne pusti, da izberemo sami :((
ponuja samo Kompas ali Palmo v Grčijo za ubijajočo ceno 600 EUR 6 dni (letalo-ladja)
(nujno je, da imajo spremljevalci brezplačno)

SPOŠTOVANI STARŠI, povejte nam prosimo:
1) ima kdo izkušnje z njimi (Palma ali Kompas) - potrebujemo samo izkušnje z MATURANTSKIMI IZLETI (ne z ostali izleti)
2) kam so vaši maturantje šli ali pa grejo
+ s kom
+ za kakšno ceno
+ izkušnje (če so že bili + katero leto)


POMAGAJTE NAM! za vse predloge vam bomo hvaležni, ker bi se radi čim boljš organizirali, da naši starši ne bodo pop**dili, mi pa ostali brez izleta
pomagajte s svojimi izkušnjami, ni nam vseeno, pozdrav, dijaki
Default avatar
Pa pojdite mimo šole. Mi smo leta 2004 šli sami, sicer preko druge agencije. Grčija letalo-letalo pa je prišlo nekaj čez 500€ (takrat so bili še tolarji). Imeli smo se super in nismo prav nič pogrešali naših učiteljev. Imeli smo eno spremljevalko od Brnika naprej, v Grčiji pa je bil še en spremljevalec. Onadva sta potem organizirala vse kar je bilo potrebno, od ogledov, izletov,...
Default avatar
Nehaj Mavro, pospravi malo podstrešje. Pa javi se komu za spremljevalca in boš isto počenjal tudi ti.

Izkušenj v zvezi s to temo temo nimam, sem pa vsakič zgrožena, ko leto za letom beremo in poslušamo, kako dijaki in njihovi starši nimajo možnosti odločanja o tem, kam bodo šli na maturantski izlet in predvsem, koliko bodo plačali. Takšen izlet je kar nekajkrat preplačan, zadaj pa si na račun otrok delijo mastne, prav sramotno visoke provizije.

Vsekakor bi vam svetovala, da se vsi dijaki zberete, sami izberete izlet, predvsem paket in cene, sploh v teh kriznih časih se da dobiti marsikaj zelo dobrega in zelo ugodnega in ponudbo predstavite vodstvu šole. Menda pa bodo lahko starši odločili, kje, kako in zakaj bodo zapravili svoje denar, saj nismo v Severni Koreji.
Default avatar
tudi jaz predlagam, da se dijaki sami odločijo kam, kdaj in kako. Zberejo ponudbe in grejo v lastni režiji.
šolo pa pred tem obvestijo, da koristijo dopust po meri mulcev.

mi smo leta nazaj tako naredili, ko nam šola niti ni dovolila na maturantski. Pa smo samo najavili, da nas takrat ne bo v šolo ( ni bilo še dopusta na željo). Smo rekli, naj nam kar pišejo neopravičene, če jim kaj ni prav. Na koncu so nam dali še učitelja, da je šel z nami. Kako je bilo s plačilom učitelja pa se ne spomnim.
Default avatar
Ja, res ta ponudba je čisto predraga. Dosti potujem in je tole res čisto mimo.
Tako kot svetujejo ostali: naj gredo na svojo roko in to je to. Mi smo šli med šolskimi počitnicami, brez učiteljev.
Učitelji bi predlagali izlet in seveda šli zastonj zraven.
Default avatar
moj sin obiskuje gimnazijo Vič. Šola izrazito ne podpira izletov, ki jih oragnizirata Mondial travel in še ena agencija. Tudi ne dovoli informativnih srečanj njihovih prestavnikov z dijaki na območju šole. Že v drugem letniku smo imeli skupni roditeljski sestanek na to temo. Drugič so nas starše opozarjali na začetku tretjega letnika. V kolikor se kdo vseeno odloči za njihovo ponudbo, šola nima s tem nič in tudi ne da nobenega prostega dneva. Razredi se odločajo samostojno, če in kam bodo šli. V razredu mojega sina se zaenkrat ogrevajo za Črno goro in Dalmacijo. Zdi se mi pa, da je vse skupaj precej odvisno od zagretih posameznic.
Default avatar
mm_123 je napisal/a:
Tudi moja hči je bila na Viču, razred kot celota je bil proti Grčiji.
Odločili so se za Prago z ogledi in seveda "žuriranjem"
Skoristili so priliko, rekli da grdo na ekskurzijo, vzeli s seboj razredničarko in spremljevalca,
šola jim je dala še 2 prosta dneva.
====================================================
Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.
Default avatar
zA SONCEKSIJE. Izlet je izlet in nikakor ni pijancevanje ves dan po Grciji. Skoda, ker ne vidijo njenih lepot. Ima Mavro kar PRAV!!! Maturantski izlet je slovo od sosolcev in ni nujno, da je nekje, daaalec. Zakaj pa ne Izola, prelepi Strunjan, Piran.... In se enkrat- kaj za vas pomeni MATURANTSKI IZLET?
Milena
Default avatar
Mene pa resnično zanima, zakaj se morate napijati do nezavesti v Grčiji? Glede na debate na to temo zadnjih par let, je to namreč to - biti vsak dan do nezavesti zadet. Če je to to, je vseeno, če greste za Savo in se ga ulijete tam...... .

Pri mojem sončecu so tudi imeli neke želje, da gredo sami v svoji režiji v Grčijo, sedaj za kakšen denar, se ne spomnim več, vendar smo bili starši v glavnem proti, tako da so na koncu šli (tisti, ki so želeli) v Španijo in prišli nazaj navdušeni. Nekaj so videli, pa pijani so tudi bili:)))), so bili pa vseeno pod kontrolo.
Default avatar
Ja, Mavrični, verjameš ali ne, seks je čudovita zadeva. Uživa se na polno. VEč seksa, bolj je fajn. Kvalitetnega seksa, da ne bo pomote.
Default avatar
ja mavri je napisal/a:
. 2, stopnja izobrazbe, brezposelna, brez ene brane knjige? Se motim? GOSPOD Mavricni je nacitan in razgledan, ce ti, juznjakinja to razumes.
Milena
Default avatar
zanima me je napisal/a:
Pred leti sem imela izkušnjo z maturanti v Španiji, eno noč sem bivala v hotelu z njimi. Sem bila dobrih 10 let pred tem sama maturantka, smo ga žurali, ampak takega živalskega obnašanja kot tu pa še nisem doživela. Cel popoldan in celo noč divjanje in tuljenje pijane mladine, ne moreš verjet, če ne doživiš, da je kaj takega mogoče. Kot bi razpustil zverinjak. Seveda sva se takoj zjutraj pobrala iz hotela, ker se ni dalo ponoči niti za minutko zaspat. Ja, res ne vem, zakaj je treba za tako popivanje hodit 1000 in več km daleč? Se da isto počet kje bližje in ceneje.
Default avatar
In zopet ni nihče odgovoril na vprašanje, ki je bilo zastavljeno.
Default avatar
Nikoli ne bom pozabil, maturanski izlet; 6 let nazaj

-pijača, žurka, vožnja z avtobusom in na vsake 3 ure postanka s 3 velike "bakle" (trave), učitelji pogledajo skozi 100 prstov. Potem speed, kokain, sex, ... obiskovanje destinacij, kraja alkohola pretep varnostnikov. cela ulica oz manjše mesto samo za nas.

Dnevov ni so samo trenutki, nihče te ne obsoja... in zadnjič uživaš z ljudmi, ki jih boš verjetno srečal samo še na ulici z "žuvjo kako gre".

V 7 dneh sem doživel toliko, kot nikoli pred in po tem.

Fak nikoli ne bom pozabil 2 grkinje, OMG........ pa puste da uživajo!!!
Default avatar
Ni šans!!! Ne grem. Za 5 dni pijančevanja v Grčiji pa res ne dam 800€!
Cena je za spanje na palubi ladje, nič hrane, apartma za 5...
Default avatar
Ne nisem znorela, ker smo zbirali 3 leta denar, potem pa smo doplačali eno malenkost...ampak vem da je bilo pod 500 eur....
Vem, da so šli vse dolenjski in belokranjski srednješolci s to agencijo....Bili smo super zadovoljni!!http://mondialtravel.si/izleti/maturantski-izleti/
Default avatar
avtose 1 je napisal/a:
Če se boste slučajno odločali za Mondial - DOBRO - res dobro preberite, kaj imate vključeno v ceno. Naša je prinesla domov njihovo ponudbo za Grčijo. 7-dnevni aranžma, 5 polpenzionov, tja in nazaj z ladjo (brez stola, brez hrane...). Ne gredo sami, ampak v skupini še parih šol in pridejo skupine tudi po 600 maturantov. Strinjam se z zgoraj napisanim, da naj bi maturantski izlet bil predvsem dtuženje s sošolci. Malo poguglajte po forumih, kako so bili zadovoljni (predvsem starši). Maturantje so seveda bili. Sploh, ker niso vedeli povedat drugega, kot to da so šli in prišli. Vmes pa ena sama pijanka.

Naši so se odločili za varianto Dalmacija in Sarajevo. Čez dan veliko, veliko ogledov, zvečer pa itak žuri. Šli so v soorganizaciji Šole in agencije Palma in prišli nazaj super zadovoljni. Pa še cena je bila OK.
Default avatar
So maturantski in maturantski! Določene šole je užitek peljati. Veliko je odvisno od profesorja. Če ima red v razredu, bo imel tudi na ekskurziji. Pred nekaj leti je xy šola šla v Madrid. Delala sem (smo) od 9.00 zjutraj do 19.00 zvečer. Potem pa večerja in žur. Naslednji dan spet delo cel dan... Užitek je, ko pelješ "pametne, spoštljive, lepo vzgojene in radovedne otroke". So pa tudi druge možnosti, predvsem pri obrtnih šolah. Enkrat je v Prago na 20 učencev šlo 10 učiteljev in njihovih partnerjev (mož, žena), oni so se zabavali po svoje, otroci pa sami po svoje. Bistveno je bilo, da so vsi prišli zadnji dan na odhod. Groza!
S šolami ne delam več. Ko sem izvedela, da učitelji (ki imajo redne plače) poleg šolskih dnevnic dobijo še "dnevnice" od agencije, oz. da krepko presegajo moj honorar, sem si rekla, nein Danke.