Starševski čvek

Vnetni rak dojke

Default avatar

metuljčica

Sem že vprašala na forumu Kako živeti z rakom, pa se nobena še ni javila. Mogoče bom imela na tem forumu kaj več sreče.
Jutri me čaka prva kemoterapija. Kar malce me je strah.
Kakšne so kaj vaše izkušnje s to vrstnim rakom ? Ali se rad ponavlja ?
Kakšna priporočila ?

Hvala.
Default avatar

najbolj ozdravljiv

Rak na dojki je najbolj ozdravljiv. Kar pogumno in pozitivno zri naprej. Zdravljenje ni tudi več tako agresivno kot je bilo včasih.
Kar jih jaz poznam (pa jih ni malo), so vse ozdravele in tudi po 20 letih so čisto ok:)
Drži se!
Default avatar

alicaa

Se strinjam. Drži se, pozitivno glej naprej, trudi se, ne izgubi volje. Vsi držimo pesti zate. Bodi pogumna! Srečno! Veliko jih je premagalo raka, daj ga tudi ti!
Default avatar

priporočila

Odvisno kakšno KT imaš.Si dobila tablete proti slabosti?
Default avatar

abc01

Ne mešat hrušk in jabolk. Vnetni rak dojk ni tipičen rak dojke. Je zelo agresivna sorta, ki se ponavadi odkrije v tretjem ali četrtem stadiju. Niti ni nujno, da je kakšna bulica. Najprej je kemoterapija, da se rak zmanjša ter nato še masektomija. Raste ekstremno hitro.
Moja botra ga je imela. Njen prvi simptom je bil vdrta bradavica. Nato pa še pomarančasta koža. Ob odkritju stadij 3B. Skozi celotno zdravljenje se je počutila zelo slabo. Tudi shujšala je dosti. Umrla je 11 mesecev po diagnozi, saj se je razširil še na kosti in jetra.
Avtorici priporočam ogromno tekočin. Tudi prehranska dopolnila proti slabokrvnosti. Dobra kri je ključna za kemoterapijo. Upam, da ti uspe premagati bolezen ter veliko sreče.
Default avatar

myja

Pogumno v boj, uspelo ti bo. Veliko pozitivne energije in volje ti želim. Držim pesti zate.

Drži se!!!
Default avatar

podpornica

Ne poznam konkretno te diagnoze, poznam pa ogromno ozdravljenih za rakom dojke.
Pošiljam ti veliko pozitivne energije in ti želim da se pogumno spopadeš s to nadlogo.
Splošen nasvet pa: Drži se navodil zdravnika. Posvetuj se tudi z onko-psihologom (te zna opogumiti), jemlji kakšne naravne dodatke za odpornost (ne vse po vrsti, odloči se za kakšnega ki mu zaupaš (recimo pripravek iz aloje aborescens (po receptu RomanaZaga: med, aloja...).
Po kemoterapiji počivaj in uživaj dovolj tekočin, ko boš v nekaj dneh spet pri močeh pa bodi veliko v naravi, se rekreiraj in iz svojega življenja izloči vsa bremena. Posveti se sebi in svojemu zdravju.
Bom molila zate in za vse, ki se zdravijo (tudi moja sestrična pri 40 se že tri leta aktivno bori z rakom jajčnikov)
Default avatar

tajnica15

Moja sodelavka je zbolela za rakom dojke leta 2008. Po težki operaciji so jo čakale še kemoterapije. Izgubila je vse lase, bilo je zelo hudo, hude slabosti, izredno slabo počutje, vendar je preživela. Sedaj je že nekaj let zdrava, zgleda kot rožica, lasje so zrasli še lepši, še bolj gosti. Redno hodi na kontrole in se dobro drži.
Tudi tebi želim vse dobro! Korajžno, kemoterapije so zelo hude, vendar se preživi. Želim ti veliko poguma, zdravja in moči. Vse dobro in srečno!!!
Default avatar

imam aspergerja

Prezivela obojestranskega raka dojk in rodil-2011,2013.

Lahko mi pustiš meil,lahko me pokličeš.

070 817 435

LP,POGUMNO!!!
Default avatar

imam aspergerja

P.S.glede na to,da imaš jutr kemo,ti svetujem danes pitje izključno bazične tekočine....na litre če se da,zvečer nobene težke hrane in tudi jutri zjutraj ne.
Nabavi si bajželj uzpiranje ustne votline vsaki 2 uri...lahko tudi s slano vodo...mehko zobno ščetko,jaz sem imela zobno pasto-BIOEMSAL.
Obvezna plastična žlička-zaradi okusa. Po ciklusu pitje,pitje,pitje...če ti par dni ne bo pasalo jest se ne obremenjuj glavno da boš zadosti hidrirana.
Če imaš veliko ciklusov se probaj zmenit za vensko valvulo ti rečem super zadeva.Roko-obolelo mesto Hepan krema.

V mislih s tabo jutri!!!!!
Default avatar

imam aspergerja

še nekaj....če imaš cikluse antrakcine/toksane in če bo kemo rdeče barve al pa zelene boš tudi urin imela iste barve da ne bo panike.

LP
Default avatar

priporočila

abc01 je napisal/a:

Kaj naj ti rečem? Zelo pozitivno si ji napisala, res! Po moje ravno to rabi, ja.Da bo danes ponoči dobro spala...

Jao, jao, kako ste eni prijazni!

Metuljčica, vse bo v redu.Jaz bi ti rekla, da imej od jutri naprej tri dni bolj dieto.Ne jej vsega, ne nabaši se in jej preproste jedi.Kruh in sir, čez par ur krompir s korenjem, riž z grahom, težje prebavljivo hrano kar črtaj.Po treh dneh pa lahko že kaj več.Veliko pij, pa skuhaj si žajbelj in spiraj usta, da se ti ne bodo naredile afte ali razpokali kotički ust.
Pa mleko ti sigurno ne bo pasalo.Opusti vse, kar ti ne bo naredilo dobro.Pa počivaj ene tri dni.
Pa jutri naj te kdo pelje.Za nazaj imej prevoz.
Default avatar

realno...

je pa abc01 edina, ki dejansko ve za kaj gre. Vnetni rak dojke ne spada med najbolj ozdravljive in ni primerljiv z običajnim rakom dojke, ki ima precej boljšo prognozo. Kot ponavadi pri raku je bistveno kdaj je bil odkrit. Tudi jaz avtorici želim uspešno zdravljenje in naj si sama nabere čim več verodostojnih (!!) informacij, da se bo lahko pogovarjala z zdravniki. Za začetek:

http://www.onko-i.si/fileadmin/onko/dat ... eb_2_7.pdf

http://med.over.net/forum5/read.php?26,1153502

Pogumno v boj!
Default avatar

abc01

Nisem ji pisala pozitivno. Pisala sem ji realno. Lahko pa tudi lažem in rečem, da bo zdrava že po prvi kemoterapiji. Ampak verjamem, da je avtorica želela realno sliko. In vem kaj se je dogajalo z mojo botro. In vem kako je bilo mučno. Tega seveda ne privoščim nikomur. Je pa naivno primerjati DCIS ali LCIS z vnetnim rakom dojke. Sploh ni primerjave. In ko nekdo razen onkologa to reče, se nanj vsuje plaz kritike. Ko bi ji onkolog napisal to, kar sem napisala jaz, verjetno ne bi napisali, da je zelo prijazen v svojem pisanju.
Default avatar

nehajte strašit

realno... je napisal/a:
Meni pa greste najbolj na živce takšne realne, iskrene in niti malo ne pomislite kako se človek počuti, ko je sam v tem. Vsaka pozitivna in ohrabrujoča beseda dobro dene in je pravi balzam v poplavi čustev, ko človeka obdajajo, ko si v takem zosu.

Ko sem se jaz zdravila za rakom (sicer ne na dojkah), me je ena taka tako prestrašila, da sem bila čisto ohromljena, niti dihat nisem mogla, sama črnina pred očmi. Pa sem danes po osmih letih bolj fit in zdrava, kot sem bila kadarkoli prej. Vsi vemo, da se lahko včasih tudi konča, tako kot si ne želimo, ampak zdaj bodi osredotočena samo na tiste, ki so bolezen premagale in teh je večina.

Avtorica, želim ti vse dobro, bom mislila na tebe in bodi pogumna.
Default avatar

priporočila

Realno...To , kar sta napisala oba zgoraj , je statistika.
Metuljčica ni statistika in ona rabi pozitivizem in podporo.In pri vsakem človeku je drugače in so možne različice.
Treba je misliti na dobro.In tako bo vse lažje!
Kar pa sta napisala, ji je povedal že zdravnik.
Metuljčica, vseeno mislim, da je bolje, da se obrneš na pravi forum.Samo ljudje, ki so dali to čez, ti lahko pravilno svetujejo.Kdor ni hodil v takih čevljih, pojma nima.
Eno je opazovati botro, druga stvar je doživljati to.Kdor to doživi, lahko piše z empatijo.Ostali pa zelo težko.
Default avatar

never-say-never

Pozdravljena!

Za vnetnim rakom dojke je zbolela moja mama. Sama sem posumila na to bolezen, ter jo ekspresno naročila na mamografijo. Njena osebna zdravnica se je trudila v drugi smeri. Kakor koli, dolga zgodba - in potem sporočilo, da se je pokvaril mamograf. In ponovno naročanje pri drugem izvajalcu. Ampak se je že moralo tako zgoditi, saj je prišla do zdravnice, ki jo je kasneje tudi operirala. Diagnoza je bila postavljena takoj, naslednji dan je bila naročena v bolnišnico na punkcijo za potrditev, sledila je kemoterapija pred operacijo, operacija in potem še obsevanje. Za njen 60-ti rojstni dan je bila brez las, torej z lasuljo. Dosti sem brala o tem, jokala, se sekirala, da jo bomo takoj pokopali, a ona je vzdržala. Decembra je praznovala 70-ti rojstni dan. Vmes je preživela smrt sina in dobila vnuka......Vem, da ji ni bilo vedno lahko, a še vedno vidi tudi sonce na koncu predora.....in kljub neopisljivi žalosti zaradi izgube otroka, še vedno vidi smisel v svojem življenju....

Ne beri statistike, ker ti ne bo pomagala. V letih, ko je hodila na kontrole, je umrlo mnogo mladih žensk z dobro prognozo, nekatere s slabšo pa se še kar držijo.....Uživaj sok rdeče pese, matični mleček, alge, skrbi za dovolj gibanja in čim manj stresno življenje. Tudi zate držim pesti!

Pozdrav iz Maribora,

Maja
Default avatar

res,..

slovenska značilnost je,soliti pamet na se sprenavedat...Meni se pisanje @abc01 in realno ne zdi čisto nič narobe,,,Kaj sta narobe napisali ? A bi se morali sprenavedat..ja, saj bo, malo boš trpela....Napisano je, kaj se dogaja, na kaj mora biti pozorna, kako poteka, kaj se lahko zgodi..Drugače ne bi tukaj spraševala, se vam ne zdi??
Default avatar

ljudje brez sočutja

res,.. je napisal/a:
Kaj se ti pametno delaš? Si se že soočala s to boleznijo? Nisi? Potem raje utihni, ker ne veš, kaj človek doživlja in kake scenarije ima pred očmi, ko pa ti še nekdo tako zbije kanček upanja, pa si še lahko samo štrik poiščeš.

Sicer pa, človek gre v boj z upanjem in kdo si ti, da boš upanje jemala?

Nevem no, ljudje ste že kot eni roboti, brez malo obzirnosti, sočutja in empatije.