Forum.Over.Net

Starševski čvek

Upam, da Grčiji uspe

Default avatar

začela so se pogajanja

Upam, da se bo minister Varufakis uspel uspešno pogajati.

http://www.24ur.com/novice/svet/nova-gr ... rojko.html

Na srečanju šefa evroskupine Dijsselbloema in grškega finančnega ministra Varufakisa je Grčija zavrnila sodelovanje s trojko. Dijsselbloem je Atene pozval, naj spoštujejo svoje obveznosti.

Nova grška vlada je danes zavrnila nadaljnje sodelovanje s trojko mednarodnih posojilodajalcev. Kot je po srečanju s šefom evroskupine Jeroenom Dijsselbloemom v Atenah poudaril grški finančni minister Janis Varufakis, strog varčevalni program za Grčijo ni izvedljiv.

"Zavračamo sodelovanje s trojko, ki je ne priznava niti Evropski parlament," je dejal Varufakis. Trojko, ki jo sestavljajo predstavniki Evropske komisije, Evropske centralne banke in Mednarodnega denarnega sklada (IMF), je označil za nezakonito in protievropsko.

Ob tem je dejal, da je Grčija pripravljena izpeljati obsežne reforme, a zavrnil nadaljevanje programa mednarodne pomoči Grčiji. Atenam sicer grozi, da bodo do sredine leta ostale brez denarja. Pogoj za stabilno financiranje je prav dogovor z mednarodnimi posojilodajalci – EU in IMF – o izplačilu nove tranše posojila do konca februarja.

Grški minister je danes znova zahteval tudi mednarodno konferenco o odpisu grškega dolga, ki znaša več kot 300 milijard evrov. Vodja evroskupine je to odločno zavrnil. "Taka konferenca že obstaja. Imenuje se evroskupina," je poudaril. Ob tem je dejal, da Grčija nima več veliko časa in da mora vlada v Atenah zdaj odločiti, kako bo šlo naprej.

Nova vlada pod taktirko levičarske Sirize je Grkom ob začetku mandata obljubila konec zategovanja pasu in nasprotuje zahtevam trojke po nadaljnjem varčevanju v zameno za pomoč. V Atenah ta teden Evropi niso prizanašali s šoki – ustavili so privatizacijske postopke, napovedali dvig minimalne plače na predkrizno raven ter zaposlitev več tisoč odpuščenih javnih uslužbencev.

Dijsselbloem je Atene danes pozval, naj spoštujejo svoje obveznosti do upnikov in posvaril pred vsakršnimi enostranskimi potezami.

Politika sta se sicer po dvournem pogovoru o razmerah v Grčiji razšla vidno jezna.
Default avatar

asasasw

Zakaj ne? Slovenija je podobna Grčiji in videli smo, kam pelje strogo varčevanje. Se ni bolje učiti na tujih zgledih, kot lastnih?
Default avatar

Midas Mulligan

Upam, da pocrkajo kot podgane... In da jim potem zasezemo drzavo.

Oni bi jedli, a ne placali. Tako kot "uboscki" z CHF krediti.
Default avatar

jaz tudi

Zakaj upaš, ali zato, ker bi rada, da začno tudi nesposobni Sloveniji šenkavati denar, kot se lunatikom širijo krila? Ali smo v preteklih 20 letih karkoli naredili, da bi imeli moralno pravico do takih pričakovanj? Ne znamo/nočemo počistiti s svojimi kriminalci, imamo ohromljeno pravosodje, imamo kasto nedotakljivih, smo najbolj koruptivna država... Na osnovi česa bi nam moral kdorkoli kaj šenkavati?

Od kje Grkom ideja, da imajo po javnofinančnih orgijah v preteklosti, zaradi katerih se jim je smejala cela EU, pravico zahtevati 300 milijardni odpis?

Jaz tudi upam, da Grčiji uspe, samo na drugačen način, kot si to predstavljate ti in slovenski lunatiki.
Default avatar

precious

Grčija ima najbrž interes, da celotna EU razpade (poleg odpisa dolgov) zato tak odklonski pristop do trojke in vseh lastnih obveznosti. Naj delajo kar hočejo, le nam naj vrnejo posojeno, ker bi si s tem nekoliko zmanjšali letošnji minus v državni kasi
Default avatar

Brigajte se zase

..in se pravočasno losajte EURov, Grčija vam bo takrat zadnja briga.
Default avatar

BlazRigelnus

To je dobro za nas, bomo zastonj hodili na počitnice v Grčijo. Pa kolega mi je pred dnevi rekel, da bo zdaj lahko še na poceni grkinje dol hodil haha.
Default avatar

brit

U, poceni Grkinje! Ene par je bilo pa res hudih, ko bomo tam pri ene 50/ura ali 250/noc se bo pa res splacalo en krajsi izlet na Lesbos...

No, pa saj ne bo tako dolgo trajalo - Februarja ne bo obroka, tam nekje Julija/Avgusta bodo ze lovili macke po cestah... In potem bo idealno za kaj primernega ujagat. Nogavice, dve banani pa 50 EUR, pa smo zmagali.

Komaj cakam.
Default avatar

kapo dol

Upam tudi, da bo Grkom za uresničitev tvoje želje kaj pomagalo tudi naših slovenskih:
1.200.000.000,00 /milijarda dvesto milijonov/ naših €
To je 650,00 € na vsakega slovenca.

Misliš, da se nam bodo balkanci vsaj za hvalili?
Default avatar

raje Grkom

jaz tudi je napisal/a:
Zakaj pa Grki ne bi zahtevali odpisa? Saj smo tudi mi našim tajkunom odpisali dolgove in jih samo poplačali s 7 milijardami. Raje dam Grkom, ki jih je trojka spravila na rob preživetja, kot pa našim tajkunom s 150 nepremičninami po osebi, jahtami.
Default avatar

raje Grkom

kapo dol je napisal/a:
Našim tajkunom smo dali 7 milijard. To je 3500,00 € na osebo.
Default avatar

kapo dol

antilopa je napisal/a:
"Koji si ti qurac u životu Grkov"?
Default avatar

Midas Mulligan

TROJKA jih je spravila na rob prezivetja?

Ja, to bo to. Ne zivljenje nad standardom, ne ucinkovitost na ravni zadnje vaske zadruge leta 1952, ne previsoke place in ogromna javna uprava, ki ni imela nobenega stika z realnostjo - trojka jih je zjebala, ja.

Kje spis, da te ne ukradejo, majkemi.
Default avatar

raje Grkom

Midas Mulligan je napisal/a:
Ja, trojka.
Default avatar

kapo dol

10
raje Grkom je napisal/a:

Mi smo narod, katerega je potrebno samo jebat:)))
Zato pa imamo tako slabe plače, ko vsakega pri plači vsak mesec olupijo za vsaj 200 € in se 200 € za vzdrževanje državne birokracije.
Samo občin imamo 220, pa v vsaki občini osnovno šolo z ravnsteljrm, podravnateljem....pustimo operativne učitelje, ta bslast.
Večtisdoc dobrih plač, pa riti jim grejemo....

Ah. Potrebno nas je totalno izjebat, pa bomo kapirali..
Default avatar

kapo dol

raje Grkom je napisal/a:
Qurac trojka. To je bil balkanski namen.
Default avatar

krivi so drugi

Socialistična maksima se glasi: Krivi so drugi.

Socialisti morajo zmeraj in povsod zanikati vsakršen sum lastne krivde, enako, kot mora zanikati prevaro moški, pa četudi ga žena najde na drugi.

:D
Default avatar

takole je pri nas

kapo dol je napisal/a:
Očitno ni še dovolj hudo. Islandci so prišli do dna, ko so bankrotirali. In so se pobrali, lopove pa za zapahe. Tudi Grčija je dosegla dno in je zdaj naredila preobrat. Nam pa pobirajo malo, pa še malo, ko je malo huje, nam vržejo bombonček, mi pa vegetiramo na obroke.