Starševski čvek

Društvo - šport, narava

Default avatar

Iščemse

Rada bi si našla kaj družbe v starosti tam nekje 25-45. Kolegi so šli po svoje in ostajam sama.
Zanima me, če ste v kakih društvih, kjer se potem tudi kaj družite. Da ni tako kot recimo, ko greš na vadbo joge pa takoj po joge vse stečejo domov. Ni nekega druženja.
Zanimajo pa me taka društva, ki so bolj za šport, v naravi. Recimo tako kot planinska društva, samo tam je starostna sestava, vsaj pri nas, precej nad želenimi leti. Saj so fajna družba, prijetna, razni 60 letniki. Samo pogrešam pa mlajših.
Kak nasvet, kjer se dobro najdete, se družite, delate skupaj razne zadeve.
Default avatar

Rok-1

Uffff, ne vem, verjetno bo težko.

Se mi zdi, da si ravno ne vzamemo časa za to - oz. si ga niti ne puščamo. Sem v dveh športnih društvih in še enem, ki se ukvarja z dobrodelnimi dejavnostmi v Lj - ko opravimo, kar imamo na urniku, večinoma kar dirjamo domov, kjer imamo že druge načrte...

Tako da šport in podobno ob zmenjeni uri, druženje s prijatelji pa zasebno - v okviru "domačih dejavnosti".
Default avatar

Iščemse

Je sploh kaka možnost, da si ženska, ki je prišla v novo okolje, sploh še najde kako družbo? Vsi hitijo domov.
Društva so mi še edino upanje, da najdem podobno misleče ljudi.
Če grem kar tako na neko vadbo, tam ni druženja, odšportaš in to je to.
Aja, pa tekmovalna društva in klubi me ne vlečejo.
Default avatar

isto problem

No pogosto osamljenim svetujejo društva, ampak kot je moja izkušnja (pa tvoja in Rokova), sicer se stkejo neka znanstva, vendar vsi pohitimo vsak na svoj konec in ni neko prijateljstvo, klapa se ne razvije.

Dejansko malo počakaj, ker sedaj prijatelji verjetno ustvarjajo družine, kariere. Že čez kakšno leto, bodo tudi oni rabili kavico in pogovor. Takrat bo prijateljica pustila otročka v pri možu, ti boš iz joge prišibala pod Šmarno goro, skupaj ga bosta pičile gor, spila čaj in čveknila, potem pa na svoj konec. Če nimajo družine bodo uvideli, da delat samo ne morejo in kmalu bodo rabili nekoga za vikend kolesarjenje po Prekmurju ali Pohorju.

Če pa si iz Štajerskega konca, pa lahko pustiš kontakt, da ga kdaj pičiva na Borl,Pohorje, Kozjak ali beciklirava na Jeruzalem.
Default avatar

Rok-1

Možnost je vedno. Vztrajnost... bo pravi odgovor.
Default avatar

Iščemse

isto problem je napisal/a:
Hja, ti, ki imajo družine, ne rabijo več družbe. Zato sem pa ostala sama :). Tako nekak je, ko dobijo partnerje, odpikajo ostale. Ko imajo pa družine pa sploh.
Škoda, da nisem z vašega konca (aja pa tudi ne iz LJ). Najdeš kaj družbe za svoje kolesarske turce?
Default avatar

Iščemse

Planinska društva so fajna, samo tam na skupne aktivnosti hodijo le starejši. Kaj takega bi rabila, samo da so bolj mojih let.
Default avatar

pla-ninka

Iščemse je napisal/a:
Od kod si? Planinska društva imajo tudi mladinske odseke. Odvisno kako aktiven je ta odsek, nekateri so bolj aktivni in se veliko družijo tudi v prostem času. Vprašaj na kakšno PD.
Default avatar

pra-planinka

Daj preveri Društvo Stratus, Društvo Strmina, mislim, da je tam mlajša populacija. Pa tako kot je napisala pla-ninka, PD-ji imajo tud mladinske odseke.
Default avatar

Iščemse

Pra-planinka, he, he, mladinski odseki pa res niso zame :). Stratus in Strmina sta mi predaleč.