Med.Over.Net

ABC ginekologije in porodništva

nizek srčni utrip, krvavitev

Default avatar

Maja

Spoštovani dr. Pušenjak!

Imam dve vprašanji. Pred 14 dnevi sem s carskim rezom rodila. Sedaj opažem, da imam zelo nizek srčni utrip, ki je v mirovanju od 48 do 52 utripov na minuto. Zanima me, ali je to običajno ali naj me to skrbi.
Drugo vprašanje pa se nanaša na krvavitev - čiščo. Včeraj se mi je v grlu zaletelo in sem zato močno močno kašljala. Na vložku sem opazila kar nekaj sveže, sluzaste krvi. Zanima me vaše mnenje, ali so mi popustili notranji šivi, ali gre tu lahko za drugačno krvavitev. To me skrbi, ker bi v prihodnosti še rada imela otroka.

Hvala za odgovor in lep pozdrav! Maja
Default avatar

Stanko Pušenjak

Utrip srca je sicer res nizek vendar ni prenizek, zlasti, če zaradi tega nimate motenj zavesti. Pomembno prenizek utrip bi bil pod 40/min.
DA bi se zaradi kašlja potrgal kak pomemben šiv ne verjamem, krvavitev pa se lahko pojavi zaradi iztinjenja v maternici zaostale krvi ali koščka krvnega strdka.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------