Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

ali je mr dovolj zanesljiv

Default avatar

alii

Pozdravljeni,

je mr glave brez kontrasta dovolj zanesljiv za diagnosticiranje tudi anevrizem? Namreč imam migrene z avro, kljub izvidu mr, ki je bp, me je poslala na ct žil:(
Default avatar

precious

Opisano bolezensko stanje ni mačji kašelj, zato je bolje opraviti še kak CT, če MR ne pokaže nič posebnega ali prave usmeritve za zdravljenje.
Default avatar

alii

Pri migreni z avro naj ne bi sploh nič pokazalo, ampak toliko,da se izključi druge možnosti. Kaj pa ct s kontrastom al navaden?
Default avatar

Zia

Ne, mr brez kontrasta in po navadnem protokolu ni dovolj zanesljiv. MR angiografija glave bi bila pa povsem zanesljiva in priporočljiva preiskava glede na tvoje težave. Raje te je poslala na še na eno preiskavo, ki je cenejša, ti boš pa visoko dozo sevanja prejela. Z MR preiskavo so izločili (pa še to po moje ne 100%, ker je bila delana brez kontrasta) razne tumorje,... Ne morejo pa izločiti anevrizme. Žal je tako, ja. Take so procedure v Sloveniji. Namesto, da bi ti dali kontrast in bi ti ležala not 5 minut več, do sedaj že imela izvid.... greš na še eno preiskavo... In zdravstveno zavarovalnico bo to stalo več, kot če bi ti dali kontrast.

Žal se zdravniki MORAJO vedno vprašati kaj je bolje za državo in ne kaj je bolje za pacienta. To si zapomni, ko boš naslednjič pri zdravniku.
Default avatar

alii

Ja, vem ja, imela sem pred leti eeg, je bil bp, nato sem si pa komaj lani sama plačala ms brez kontrasta, ker me nevrolog ni dal. Imam pa migrene že deset let. No in pol sem šla k njemu z izvidiom je rekel, da je vse bp, ampak da se mora prepričati, če je še kaj na ožilju, torej je kontrast neizbežen. Kar se pa tiče zdravstva pri nas je pa točno tak kot si napisala.
Kako sploh vedeti ali si alergičen ali ne, to pomeni, da če ne veš,se vdajaš v usodo :(