Forum.Over.Net

Starševski čvek

Rakavi bolniki so nenehno izpostavljeni manipulacijam

Default avatar

!!!!!!!!!!!!!

kake manipulacije?
neumnost!!!
bo mogla medicina pokazat kake boljše rezultate kot jih pa ima.
še proti herpesu nimajo za sir, kje je pa šele rak
Default avatar

zanima me

!!!!!!!!!!!!! je napisal/a:
Kakšne rezultate pa ima medicina? Lahko priložiš kako povezavo?
Default avatar

Rok-1

zanima me je napisal/a:
Kar dobre. Je pa zelo pomembno točno kateri rak (jih je več 100) in v kateri fazi - pa koliko star človek in v kakšni kondiciji.

Za povzetek še nisem videl kakšnega pametnega linka - da si prideš približno na jasno je treba prebrati desetine / stotine strokovnih člankov s področja uradne in alternativne medicine.
Default avatar

Rok-1

!!!!!!!!!!!!! je napisal/a:
Tole citirano pisanje je krepka neumnost.

Še največ lahko kakšen zdravilec naredi, če zdravi skupaj z uradno medicino. Tisti pa, ki odsvetuje medicinske postopke in zdravi ali "zdravi" le sam, pa bi moral za to tudi prevzeti vso odgovornost, z imenom in priimkom.
Default avatar

cicibici

Veliko rakov medicina uspe pozdraviti, še posebej v zadnjem času, ko je izboljšana diagnostika, saj jih uspejo odkriiti dovolj zgodaj. Na pohodu so precej bolj uspešna zdravila, t.i.biološka zdravila, ki so tarčna. To pomeni, da delujejo predvsem na rakave celice, za citostatike vemo, da so škodljiva tudi za zdrave celice, saj delujejo tudi na njih.
V zadnjem času pa se čedalje bolj uveljavlja imunoterapija, kjer je zdravljenje vezano na imunski sistem, bodisi gre za spodbujevalce imunskega sistema, bodisi za njihove komponente, tudi specifična protitelesa (delujejo samo na rakave celice). Moj znanec, ki bi moral biti že zdavnaj mrtev zaradi hude oblike raka (preživetje nekaj mesecev) je zaradi uporabe takšnih zdravil še vedno živ, po več kot 3 letih. In ne samo to, raj je šel nazaj.

Vsekakor že zdrava pamet pove, da je dieta, ki jo omenjajo v članku (200 kcal na dan!!!!), izredno škodljiva: ekstremno stradanje človekovo telo izčrpa tako, da se ne more boriti proti raku.
Default avatar

modrival

!!!!!!!!!!!!! je napisal/a:
Itak, še pokojni predsednik Drnovšek je na koncu odkrito priznal, kakšno vrednost ima ta "alternativa", pa si je lahko privoščil "najboljše", za razliko od nekaterih, ki so vso ubogo penzijo dajali za "zdravljenje raka z župco iz svinjskih parkeljcev".
.
.......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet...
...........................................................................................................................................................................................
Default avatar

whitecow

cicibici, če ne bi naše zdravstvo melo raznih zidarjev, pa zemljaričev, pa javnih naročil + pritožb pa še česa drugega nepotrebnega, bi lahk dost več dnarja dali v prosece, opremo za zdravljenje ni ne bi bile tako dolge čakalne vrste, da o uspešnosti ne govorim

ker pa mamo tak super duper sistem je tko kt je. Mi mogrede mojga kolega bi komot zašuštrali ker se je njegovemu zdravniku določena preiskava zdela predraga in je ni predlagal.... ti to kaj pove?

jo je hvalabogu predlagal in zahteval drug zdravnik in tako so mu podaljšali življenje...tud okrog takih zadev bi morali kako rečt
__________________________________________________
Default avatar

nhjtfe

Vsak človek ima pravico do odločanja. Ampak menim, da bi se vsak moral imeti toliko rad, da bi se vprašal - s kakšnim zdravljenjem bi začel, če bi imel enak problem moj otrok.
Default avatar

Rok-1

whitecow je napisal/a:
To seveda nekaj pove - o tem zdravniku. Itak pa to sceno poznam in vem, da se je takšnih za bat.

Ne pomeni pa to, da uradna medicina nima pojma ali da je neuspešna. Organizacija jih pa je**, to je znano.
Default avatar

Kaki šarlatani glupa žena?

cicibici je napisal/a:
In kaj pa onkologija naredi?Življenje se ti podaljša za nekaj let.

Stanje med kemoterapijo?Bruhanje,infekti,slabost,nemoč,... Prej te kemoterapija ubija.

Pred leti je ministrica opozorila,da se daje preveč kemoterapije kolk bi bilo potrebno in s tem se tudi druge celice uničujejo.Odgovor lobijev pa če ne želi izgubit službe in še kje delat naj je tiho.

In jaz?Se tudi odpovem kemoterapiji.
Default avatar

Rok-1

No... jaz sem zaradi kemoterapij sedaj zdrav.

Kemoterapija te seveda ubija - kot vsa zdravila. Umetnost je najti dozo, ki je ravno prav.
Default avatar

whitecow

Rok-1 je napisal/a:
se strinjam s tabo. Samo ko začneš omejevat stroške zdravljenja, ker z denarjem polniš druge "stroške", na drugi strani pa maš ljudi, ki vedo da lahk ali umrejo, ali pa preživijo, če se poslužujejo takih in drugačnih postopkov..kaj bi ti naredil v njihovi koži? Čakal da prideš na vrsto in hodil na predpisana zdravljenja ki so kot so (čakačne vrste in podobno) ali poskušal sam vplivati na zdravljenje v smeri, da bi to bilo čimbolj učinkovito?

mi sploh ne bi rabili tovrstnih šarlatanstev (izvezmi alternativno medicino, ki dejansko ve kaj dela in dela v sodelovanju s klasično medicino), če bi denar ki je namenje zdravstvu tam tudi končal, ne pa da ta denar polni vse možne pore
__________________________________________________
Default avatar

Rok-1

popravek:

ne "kot vsa zdravila" - pač pa "kot precej zdravil".
Default avatar

zima***

Odvisno, kakšnega raka imaš. Nekateri so zazdravljivi, drugi so taki, da jih ne moreš obvladati. Ne pomaga ne kemoterapija, ne biološka zdravila.
Kemoterapija predstavlja strašno trpljenje za bolnika: bruhanje, slabosti, driska, izguba apetita... Vem, ker smo v družini to dali skozi dvakrat. Nič ni pomagalo.
Če me doleti najhujše, dvomim, da bi se sploh odločila za zdravljenje. Povem po pravici. Sem videla preveč trpljenja.
Ne grem na noben pregled ne na mamografijo, ne na kolonoskopijo, čeprav bi morala iti.
Default avatar

kapo dol

Ta način zdravljenja ne da je odraz politike, ampak je namerna politika slabega zdravljenja in če banalno rečem :
naj starejša generacija [b"]čimprej pocrka"[/b], saj s tem zmanjšujejo stroški.

Kakorkoli je, to je dejstvo, kam smo pripeljali Slovenijo. žal.

Pazite na svoje zdravje z načinom prehranjevanja in gibanja (rekreacije)
Default avatar

hecno razmišljanje

zima*** je napisal/a:
Malce hecno razmišljaš. Namesto da bi ti raka odkrili še, ko je čisto majhen in se ni nikamor razširil ali celo, ko sploh še ni rak, temveč predrakava sprememba, boš čakala tako dolgo, da se ti bo razširil po vsem telesu.
Default avatar

cicibici

whitecow je napisal/a:
Vem whitecow, da je naše zdravstvo precej v riti, cel sistem je v riti, sem tudi že sama imela negativne izkušnje. Sama sem v zgornjem postu izpostavila samo dosežke v medicini in probleme alternative, če se le-ta izkorišča.
Default avatar

cicibici

Kaki šarlatani glupa žena? je napisal/a:
Nisi prebral, kaj sem napisala o novih zdravilih, ki se uporabljajo tudi pri nas. Tudi kemoterapija ni nujno tako slaba; kar nekaj jih poznam, ki so jo dali skozi in so je rak zmanjšal, pa so potem kvalitetno živeli še nekaj let. Na žačlost nihče ne more predvideti, ali bo neko zdravljenje pomagalo in če se splača potrpeti.
Default avatar

fbdnn

Ko sem bila v bolnici zaradi raka, so me razvajali, kakor se je le dalo, skrbeli zame maksimalno, če ne bi bila bolna, bi bilo kot v toplicah. Danes sem zdrava. Pa nisem nič posebnega, da bi se mi kdo slinil.