Starševski čvek

brezvoljnost, ki ni depresija

Default avatar

NIČ VEČ SE MI NE DA

Dragi vsi,

moja težava je, da se mi že kake pol leta prav nič več ne da. Ne vidim smisla v naprezanju. Včasih sem živela samo za delo, vmes sem tudi že nekoliko izgorela in se izpela, a potem sem našla spet moč za nadaljnje projekte.

Zadnje mesece pa se mi zdi vse brezveze, ne vidim več nekega smisla v naprezanju. Zdi se mi, da življenje tako nepojmljivo hitro teče, da bi dala samo še vse 4 od sebe in uživala, kolikor časa mi je še namenjeno.

Sem v začetku 40-ih in to, kar doživljam, ni depresija, ampak neka splošna apatija ob dogodkih v svetu. Azija nam bo požrla gospodarstvo, vodi nas neumna politika, vladajoče elite so nam pokradle vse, iz nekoč razumne in razsvetljene Evrope delajo policijsko državo, v kateri bomo nadzorovani z vseh strani. Narava je zastrupljena, živalske vrste se redčijo, človek pa se čez vsako mero množi. Skratka, ko razmišljam o vsem tem, si mislim, goni delo nekam in uživaj, kar ti je sploh še ostalo. Otrok nimam in sem brez obveznosti, mogoče bi se mi dalo iti podganjo dirko, če bi imela otroke, ker njih je pač treba prežveti, ko si jih že enkrat spravil na svet, ampak kot rečeno, nimam nobenega 'kamna za vratom', niti kreditov ne.

Mogoče je čas za selitev? Vsega sem sita.
Default avatar

mava

Evo točno to imam zdaj jaz ena dva meseca, letos bom dopolnila 40 let... brezvoljnost totalna, nobenih ciljev več v življenju...stvar pripisujem zimi in temu vremenu. Imam tudi resno krizo glede let....
Default avatar

brklc

NIČ VEČ SE MI NE DA je napisal/a:
Hehehe, je čas za selitev! V drugačen način bivanja, na način znotraj sebe...

Pa obilo sreče!
Default avatar

OhDear

Čas je, da nehaš brati Slovenske novice in gledati Svet.
______________________________________________________________________
The Conservatives.
Putting the 'N' into cuts.

R. Howard
Default avatar

oh tud jaz sem taka

Oh tud jaz sem taka.

Tudi jaz nimama otrok.


Sem se pa upokojila julija 2014.
Do konca leta je bilo super, polna energije., polna načrtov, kaj bom še spremenila in predelalal v stanovanju, kam bom šla na potovanje, kako bom shujšala in pridobila še malo več kondicije.
Konec decembra pa me je eno srečanje pahnilo v leta polna hrepenenje in pričakovanja.
Evo sem brez volje, brez energije, brez ciljev.
Pa je bilo srečanje prav prijetno, kaj ko je pa prebudilo vse tisto, čemur sem se odpovedala.

Kaj takega se mi že 20 let ni zgodilo.
Default avatar

floating

oh tud jaz sem taka je napisal/a:
A si nuna? :O
******************* flo *********************
[img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]
Default avatar

kriminall

Avtorica, končno si dojela, da ni delo to, za kar se živi. Smisel ni v tem, poišči ga globje, v sebi.
Default avatar

Popay

Zanimivo si to napisala avtorica. Eno veliko sranje je z vsem, od vremena do medsebojnih odnosov med ljudmi. Kot praviš, se eni vseeno z veseljem dol dajejo in veselo delajo otroke, ki, ko zrastejo hočejo priti v navadnih čolnih iz Afrike čez Sredozemsko morje v Evropo in nažalost potonejo v njem. pa še je tega sranja sm bi bilo preveč za pisat.
Default avatar

nisi..

edina, avtorica. Sem malo starejša od tebe...Lani sem bila še polna volje, imam dva preskrbljena otroka, a nekaj v meni je umrlo, kot da je 50 % mene nekam odšlo..Včasih sem se veselila pomladi, cvetja, vonjav, letos, ko grem ven, je vse tuje..
Sita sem teh medijskih laži, ropanj, kraj, nasilja,družinskih tragedih, mučenja živali.. vse to me je začelo dušiti...., pravzaprav,.......gravžati.
Default avatar

protitupna ograja

Jejte vitamine, v velikih količinah in svež zrak to tudi malo pomaga, ampak problem je seveda, da moraš na svežem zraku veliko migati kar se vam/ nam ne da in raje gledamo tv in smo na netu. Ja zima je ane pa še pol prebivalstva ima gripo druga polovica bo pa v kratkem zbolela, kje boš v takem optimističen in vesel.