Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek hiter, dober recept

hiter, dober recept

a mi katera zaupa odličen recept za pico od A do Ž?
hvala 🙂

http://www.kulinarika.net/recepti/19204/kruh/testo-za-pico/

V toplo vodo daš eno kocko kvasa Fala. Dodaš mal sladkorja, mal premešaš in počakaš da se speni.
V skledo daš cca pol kg moke, na sredo zliješ ta kvas in vodo, mal prekriješ z moko in spet mal počakaš. Dodaš cca pol dcl olja, lahko manj, sol, kr pošten ščep, in dolivaš toplo vodo po potrebi. Jaz jo dam raje takoj več, pa pol če je treba dodajam moko. Testo gneteš (jaz dam kmalu ven iz sklede in gnetem na pultu) dokler ne rata gladko, ne sme bit trdo, lepo prožno. Pustiš testo počivat v skledi najmanj pol ure, pokrito in na toplem.
Jaz dam na pekač peka papir in ga mal namastim z oljem, kapnem par žlic in s papirnatim robčkom razmažem. Testo stresem iz sklede na pomokan pult. Z valjerjem zvaljam do velikosti pekača in testo položim v pekač.
Na vrh prvo paradižnik, gor, mozzarelo narezano na kocke, tuna (una iz hoferja zadostuje za cel pekač) včasih gobice za pico kupljene v Euro spinu, velikokrat dam še papriko in čebulo, ki sem ju predhodno malo popražla na olivnem olju. Spet čez pokapam paradajz in kr lepo origano,

Pečem cca pol ure na 180 stopinj, oz ko vidim da je spodaj testo lepo zlato.

dober tek

pšenična tip 500

samo pogledat je treba 😉

http://jazkuham.si/recepti-pica/

Testa za pico se ne valja, steguje se ga s prsti.

Peče se na najvišji možni temperaturi. Pečeno mora biti hitro.

Sir gre na vrh

pa smo spet tam, kot zadnjič pri palačinkah, vsak ima svoj recept, potem pa ne veš kateri je pravi in res dober

Moj je the best!
1kg moke
1 kocka kvasa
malo sladkorja (pol čajne žličke)
jušno žlico soli
topla vodo
zamesiš testo pustiš da vzhaja ga pregneteš daš na pol ali tri dele odvisno ali imaš rad tanko ali debelejše testo. Pustiš da naribaš cca 300-400g sira (za eno pizzo), zmiksaš pelate jih malce osoliš pripraviš kar boš še dal na njo (šunka, gobe, tuna, čebula, morski sadeži,olive, artičoke……)
Vzameš testo ga razvlečeš v velikost pleha, nato daš gor pelate sir tuno ali karkoli drugega pečeš v ogreti pečici na 250 stopinj 10-15 minut odvisno od vrste pice (margarita je pečena v cca 10 minutah)
Dober tek!

Testo na hitro po tem receptu (zmešaš oz. zgneteš v kuhinjskem robotu, namesto vode lahko dodaš nekaj mleka):
http://www.moski.si/sodoben-moski/kulinarika/zvijaca-za-najboljso-domaco-pico/
Vzameš paradižnikove pelate(jih zmiksaš s paličnim) ali pa kar mezgo in dodaš malo soli, sladkorja, popra, strok česna in začimbe (origano, bazilika, timijan…). Ostale sestavine (sir, mocarela, brie, salama, slanina…) po želji…
Pečeš na 250 stopinjah – v ventilatorski pečici manj kot 10 minut. Testo je res superca (v pekač pa dam namesto olja kar ostro moko, da se testo ne prime). Aja, da testo ne vpije preveč tekočine, ga najprej na rahlo premažeš z olivnim oljem, potem pa daš gor nadev.

Se strinjam. Pečico na ful, pekač pa na najnižjo rešetko, ker se rabi spečt samo testo spodaj, zgoraj se mora samo razlesti sir.

Za testo (za 4) rabiš okrog 1/2 kg moke, dobre 1/2 kocke svežega kvasa ali vrečko suhega (s svežim hitreje vzhaja), ene 1/2 dl olja in kake 3 dl tople vode, v kateri stopiš zravnano žličko soli. Sveži kvas nastaviš posebej, suhega zmešaš k moki. V moko narediš jamico, v katero daš vzhajan kvas (če delaš s svežim), polovico vode in olje.Ostalo vodo prilivaš sproti, ko mešaš, da dobiš testo, po gostoti podobno testu za štrudl (malo mehkejše od krušnega). Zvrneš na pult in dobro pregneteš. Vrneš v skledo, pokriješ s folijo za živila ali z mokro krpo in pustiš vzhajati, da se velikost kepe podvoji. Vzhajano še malo pregneteš, razdeliš na 4 kose in pustiš še kakih 10 minut počivati. Če ne rabiš vseh 4, lahko odvečne kose na tej točki zamrzneš. Vsak kos sploščiš (lahko na začetku z valjarjem), potem pa razvlečeš v primerno velik krog z malo debelejšim robom.

Za nadev vzameš konzerviran paradižnik v kockicah ali cele pelate, ki jih sesekljaš in zamešaš nazaj v omako. Začiniš s poprom, origanom in baziliko. Namažeš na pripravljeno podlago. Jaz potem že na paradajz potresem malo sira, da se sprime, ni pa nujno. Obložiš z vsem, kar ti pade na pamet oz. kar ravno imaš v hladilniku, od zelenjave do mesa. Če uporabiš npr. mleto meso, ga prej prepražiš. Po vrhu potreseš s preostalim sirom in daš v vročo pečico, čisto spodaj, za 5 do 7 minut.

Če daš na pico jajce, ga dodaš 2 minuti pred koncem pečenja, da ne nastane guma – jajce ubiješ v skodelico, odpreš pečico in iz skodelice spustiš na sredino pice. Pršuta ali npr. rukole ne pečeš zraven, ampak položiš na vročo pico, takoj ko jo vzameš iz pečice.

Verjetno ni vse čisto po reglcih, ampak ker je to štajersko videnje pice, so mi, upam, spodrsljaji in prilagoditve oproščeni.

Od kar sem pred nekaj leti odkrila ta recept, me ostali recepti za pice sploh več ne zanimajo:

http://www.kulinarika.net/recepti/6549/kruh/odlicno-testo-za-pizzo/

Od kar sem pred nekaj leti odkrila ta recept, me ostali recepti za pice sploh več ne zanimajo:

http://www.kulinarika.net/recepti/6549/kruh/odlicno-testo-za-pizzo/%5B/quote%5D

Margarina v testu za pico? Nikoli! Ti pečeš piškote, ne pice.

Pravo testo za pice je samo iz moke, kvasa, vode, sol ni nujna (kamo li cela žlica!!!), olje je že sporno. Kuharji ga ne dajejo.
Tudi mleko nima kaj iskati v testu za pico.

Hiter, dober recept:

Zmešaš moko, kvas, vodo, ščep soli, če imaš čas, pustiš vzhajati, če ga nimaš, gre lahko direkt v pečcio in ne bo nič narobe.
Tudi jaz naredim bolj mokro testo, ker se lepše razteguje (ampak jaz na koncu vseeno malo goljufam in ga povaljam do konca).
Ravno danes smo imeli pico.

Vedela sem, da se bo nekdo obregnil:)))

Če kdo ve kej je dobra pica sem to jaz! Ja?
Pice sem pekla profesionalno že leta 1982, ko tebe še nikjer ni bilo in JA VEM, margarine ni v testu za pico, vem, dobro vem, nč bat.

AMPAK, meni je tako testo všeč in ga delam takega, ki je všeč meni in me boli Qrac kaj tebi paše in kaj ne. JA?

Kamo li???? Kaj to pomeni?
Testa za pizzo se ne razteguje, nikoli!! Testo se zvalja!

Vedela sem, da se bo nekdo obregnil:)))

Če kdo ve kej je dobra pica sem to jaz! Ja?
Pice sem pekla profesionalno že leta 1982, ko tebe še nikjer ni bilo in JA VEM, margarine ni v testu za pico, vem, dobro vem, nč bat.

AMPAK, meni je tako testo všeč in ga delam takega, ki je všeč meni in me boli Qrac kaj tebi paše in kaj ne. JA?[/quote]

Kaj za en stvor pa si ti, da skozi ekran vidiš, kdaj sem bila rojena in kaj sem počela 1982 (že sama kuhala ja) in da imaš celo qrac, pa ne samo, da ga imaš, ampak te tudi boli?
Če si ti kdaj profesionalno pekla pice, imam tudi jaz boleč qrac. Nihče, ki je kdajkoli karkoli kuhal ali pekel profesionalno, ne bo dal margarine v testo za pico.
To je testo za piškote, ne za pico.
In sem jedla že pico iz takega testa in raje ne bi, če se le da. Takšno testo je ZANIČ!!!
Nič čudnega, da tako težko dobiš v oštariji dobro pico, če delate taki profesionalci tam.

Vedela sem, da se bo nekdo obregnil:)))

Če kdo ve kej je dobra pica sem to jaz! Ja?
Pice sem pekla profesionalno že leta 1982, ko tebe še nikjer ni bilo in JA VEM, margarine ni v testu za pico, vem, dobro vem, nč bat.

AMPAK, meni je tako testo všeč in ga delam takega, ki je všeč meni in me boli Qrac kaj tebi paše in kaj ne. JA?[/quote]

Kaj za en stvor pa si ti, da skozi ekran vidiš, kdaj sem bila rojena in kaj sem počela 1982 (že sama kuhala ja) in da imaš celo qrac, pa ne samo, da ga imaš, ampak te tudi boli?
Če si ti kdaj profesionalno pekla pice, imam tudi jaz boleč qrac. Nihče, ki je kdajkoli karkoli kuhal ali pekel profesionalno, ne bo dal margarine v testo za pico.
To je testo za piškote, ne za pico.
In sem jedla že pico iz takega testa in raje ne bi, če se le da. Takšno testo je ZANIČ!!!
Nič čudnega, da tako težko dobiš v oštariji dobro pico, če delate taki profesionalci tam.[/quote]

Stvor??? Dobro žališ, dobra oseba si. ni kaj za dodat:)

Jaz delam z margarino/maslom in mlekom tudi kruh, žemljice, kajzarice, slane rogljičke in seveda tudi pico…mmmmmm, ni boljšega kruhka kot je to.
In ta recept za odlično testo za pico je res super.
Pa kaj če ni po pravilih, pomembno je da je dobro in da je zadovoljna cela družina.

Kaj za en stvor pa si ti, da skozi ekran vidiš, kdaj sem bila rojena in kaj sem počela 1982 (že sama kuhala ja) in da imaš celo qrac, pa ne samo, da ga imaš, ampak te tudi boli?
Če si ti kdaj profesionalno pekla pice, imam tudi jaz boleč qrac. Nihče, ki je kdajkoli karkoli kuhal ali pekel profesionalno, ne bo dal margarine v testo za pico.
To je testo za piškote, ne za pico.
In sem jedla že pico iz takega testa in raje ne bi, če se le da. Takšno testo je ZANIČ!!!
Nič čudnega, da tako težko dobiš v oštariji dobro pico, če delate taki profesionalci tam.[/quote]

Stvor??? Dobro žališ, dobra oseba si. ni kaj za dodat:)[/quote]

Stvor je drugače tudi čisto nevtralna beseda.
Stvor si zato, ker vidiš skozi ekran in ker si ženskega spola, pa imaš lulčka (qrac so začeli cenzurirati). Boš rekla, da si normalna ženska ali kaj?

Stvor??? Dobro žališ, dobra oseba si. ni kaj za dodat:)[/quote]

Stvor je drugače tudi čisto nevtralna beseda.
Stvor si zato, ker vidiš skozi ekran in ker si ženskega spola, pa imaš lulčka (qrac so začeli cenzurirati). Boš rekla, da si normalna ženska ali kaj?[/quote]

Še ena monka, ki je rojena za prepir:)))

Tudi jaz delam po tem odličnem receptu za pico, moram priznat, da je res super, tudi če ni po pravilih:)

New Report

Close