Starševski čvek

sošolec kaže gole fotografije

Default avatar
Hčerka je stara 13 let, prejšnji teden jo je nenadoma začel boleti trebuh in je ostala doma. Čez vikend je bila ok, v ponedeljek spet bolečina, zato sem začela vrtat, kaj je v resnici narobe. In res, v šolo noče, ker je sošolec fantom kazal gole fotografije dekleta, za katero pravi, da je na sliki ona, kar ni res in kar z gotovostjo trdi tudi hči. Razmišljam, kako naj ukrepam. Kak nasvet?
Default avatar
Ukrepaj takoj. Najavi s k njegovim staršem in skupaj se vsedite in razčistite zadevo. Vztrajaj na tem, da se fant javno opraviči tvoji hčerki. To naj naredi pred vsemi v šoli. V nasprotnem primeru napovej tožbo za blatenje dobrega imena. pač tožiš njegove starše. Aja, pa to vse prej povej hčerki. 13 letnice se dandanes slikarijo gole. Da se ni slučajno res slikala ..... in bo sramota še večja. Četudi je res njena slika, zahtevaj pogovor s starši in fantom. Če ima res njene gole slike, še nima pravice le-teh kar razpečevati naokoli...
Default avatar
Pojdi preverit, kdo je na fotografijah in temu primerno ukrepaj.
Default avatar
Nujno nujno naznani v šoli (razrednik, svetovalni delavec, ravnatelj). Resnično naredi big deal (na civiliziran način, brez vpitja in groženj), ker drugače se ne bo ustavilo, zaznamovana bo ona, on jo bo odnesel brez posledic. Bodi odločna in povej, da boš v primeru, da se blatenje tvoje hčerke ne preneha (ne glede na to ali se je res gola slikala ali ne!!!), prisiljena ukrepati po sodni poti proti šoli in proti staršem sošolca.

Vsako minuto, ko se ne ukrepa proti takim, dobijo večjo moč. Kaj to pomeni in kam pripelje, smo videli nedavno in nasploh videvamo stalno samo to, kako zmagajo nasilneži (to je psihično nasilje, blatenje in še kaj).

Če pa se je hči slučajno res slikala, pa je skrajni čas, da najprej sebe vprašaš, kje si zagrešila in kako naprej, potem pa še z njo udariš nekaj težkih debat - o samospoštovanju, zasebnosti, prihodnosti itd.

Prosim, zaščiti jo in naredi vse, da jo zaščitijo tudi tisti, ki so to dolžni, v tem primeru šola.
Default avatar
pa tud če je ona, nikol priznat
Default avatar
Resno zahtevaj sestanek s psihologinjo, ravnateljico, razrednikom in mulcem in njegovimi starši. Če bo kdo (velikokrat so to starši) skušal izničiti težo dejanja, češ "saj to so pa ja otroci, se je samo hecal, ni mislil resno..." mu povejte, da sta oba mladoletna in da za njegova dejanja odgovarjajo starši. Razpečevanje golih slik še otroške deklice je navadna pedofilija in lahko fotra v takem primeru vprašaš, če ima kakšne težave...

Taki smrkavci zmrznejo, ko se znajdejo pred nekom, ki se jim postavi po robu. Če pa bo slučajno še pametoval, staršem povej, da je naslednja stopnja tožba.

Najprej doma razčisti, kaj so to za ene slike. Punce danes počnejo vse mogoče, pa tudi če so njene slike, je to kaznivo dejanje - in slikanje in razpečevanje takih slik.

Čeprav se bojim, da je škoda že narejena, deklica že trpi, in takih jajc po šolah zlepa ni konec. Vedno bo ostala "una k se je naga slikala", pa je to res ali ne.
Zato naredi celo sranje (profesionalno in dostojanstveno seveda), edino tako bo kak efekt.

In želim ti veliko moči in sreče v boju z današnjimi šolniki, radi stvari pometejo pod preprogo, še preradi.
Default avatar
Najprej moraš ugotoviti če je ona oziroma če ni ona. To ti mora po pravici povedat. Ko boš ugotovila resnico potem boš vedela kako ukrepat. Se pa današnja mularija poslužuje neverjetnih stvari. Sem mojemu že povedal da če vidim eno tako stvar pri njemu bo ob vse kar ima sedaj. Sicer so gole fotografije grd poseg v zasebnost ampak povej tvoji da si ne sme preveč k srcu jemat. Ne da bi to podpiral, to govorim predvsem zato da ne bo kakšnega samomora delala. To se v tujini pogosto dogaja. Sramota je velika vendar nikakor to ne sme peljati v to da si kaj narediš.
Default avatar
Ja kot so ti rekli takoj in obvezno velik bum iz tega narediti. Zadeva ni niti malo nedolzna pa naj bo na sliki ona ali pa nr. Prijava v solo in na policijo takoj danes....

Zaradi takih stvari si najstniki jemljejo zivljenja torej je tudi ukrepanje nujno....

Ce se nisi poklici v solo in jim tudi povej da bos obvestila policijo.. In jo tudi poklici...
Default avatar
Nimaš se kaj pogovarjati z ravnateljem ali šolo.
Pokliči policijo. Posedovanje golih fotografij 13-letnice je pedofilija in je kaznivo.
Default avatar
Tole je za obvestit ravnatelja in hkrati policijo, ker gre za izvajanje zelo hudega nasilja, kar je kaznivo dejanje. Ne morem verjet, da nekdo to sprašuje tukaj kaj takega za svojega otroka, ki je žrtev.