Starševski čvek

350 evrov za 40 let delovne dobe

Default avatar
Po najnovejših izračunih minimalna plača, 40 let delovne dobe bo znašala pokojnina le okrog 350 evrov.
Tisti, ki imajo pa 1200 evrov neto plače pa 700 evrov.
Default avatar
Realnost je, da 40 let ne delaš zase ali za svojo penzijo, ampak za tiste, ki so že v penzijo.
Za tvojo penzijo pa dela mladina - kdor pač dela.

V resnici je dobro, da je še toliko. Čez čas ne bo nič!
Default avatar
Zelo žalostno. Komu na grbi bomo na stara leta, po 40 letih garanja? Včasih razmišljam, da se ne bi bilo odveč še pravi čas dobro izobrazit v možnih načinih prostovoljnega odhoda. Če kaj nočem, pa nočem nekomu biti v breme. S 350 evri si lahko samo to.. breme. Ne kriv ne dolžan.
Default avatar
350€? Trenutno gledano gre, kaj pa čez 10 let? Takrat bo verjetno že 185€. Mnogo premalo se vplačuje v pokojnisko blagajno, imamo veliko št. upokojencev, sistem se je že sesul in se bo še (večkrat). Pokojninska slika bi bila mnogo lepša, če ne bi imeli 130.000 brezposelnih in 100.000 zaposlenih na minimalcu ter nobenih zmazkov na oblasti, ki gledajo izključno le na svojo pohlepno rit.
Default avatar
Spet drzava kriva, drzavljani pa nic...
Default avatar
Kako volijo? A ti nimas volilne pravice?

Slovenija je ena cudna drzava, vsi drugi so nekaj krivi, samo vsak posameznik nic. Se bo treba sprijaznit, da smo en len, goljufiv narod, in zato je stanje taksno kot je.

Kolektivno je treba nehat jamrat in obrnit klikerje v glavi. Drzava so drzavljani, ne pa politiki.
Default avatar
damn je napisal/a:
To, kar smo videli zadnjih nekaj 10 let, je bila iluzija, ki se najverjetneje nikoli več ne bo ponovila. Ja, stisnit bomo morali zobe in spet sobivati. Zapeček pa to...
Default avatar
modri dirkač je napisal/a:
Imam bogate izkušnje s tem, 10 let sem skrbela za teto, živela je pri meni, s 350 penzije ni imela kam. Pa ti povem, da ne poznam žive duše, ki bi bila pripravljena to početi, kar sem jaz. Vsa leta sem poslušala, da sem neumna in zakaj si uničujem življenje.
Moja teta je imela srečo z mano, zase in za vse ostale dvomim v tak razplet.
Se pa ne strinjam, da bi tak penzionističen lajf, kot smo mu bili priča zadnja desetletja, moral bit iluzija. Madonca, saj smo del EU! Vem, da ne moremo bit kot nemški pezionisti, ampak za 40 let vplačevanja v pok. blagajno bi pa moralo bit tolk penzije, da bi z njo kril najnižje osnovne stroške najbolj ubornega doma za ostarele. Bo pa točno enkrat premalo:-(
Default avatar
V dom ne bo nihče več mogel. Že danes je za tiste, ki ne morejo več skrbeti zase nad 1.000 €, odvisno kateri dom. Nekateri tudi več kot 1.500 €. Kdo pa to lahko plača? Tisti, ki pa še sami hodijo okoli pa imajo ceneje, okoli 600 €. Ampak zakaj bi šel v dom, če lahko sam skrbiš zase? Ko pa ne moreš, je pa katastrofa. Ali nimaš nobenih svojcev, ali so vsi v službah in ne morejo skrbeti, denarja za negovalke in za dom pa tudi nimajo. Kaj narediš v takem primeru? Samo crkneš lahko. In tako bo. Čez 10 let penzioni ne bodo niti za pol položnic, kaj pa ostalo?
Default avatar
Kaj bi pa rad več?

Živel boš še 30 let in 30 x 12 x 350 = 126.000 € . Naredi si poračun, koliko jim daješ notri.
Default avatar
govedič je napisal/a:
Pa še:
Najbolj ekonomicno za državo je, da po 40-tih letih dela flikneš, tako te ni potrebno zdraviti in dajat pokojnine.
Default avatar
govedič je napisal/a:
Na minimalno plačo to nanese mesečno 240 eur. x 40 let.

Ja nekateri živijo res potem še 30 in več let, mnogi pa samo vplačujejo in umrejo prej, preden prilezejo do penzije.
V povprečju pa tisti, ki je prilezel do penzije, penzijo prejema 16 let.

Sedaj pa poračunaj
Default avatar
megaboy je napisal/a:
"tam smo"
40x12x24 = 115.200 €

in rgverc za 30 let prejemanja
115.220 / 30x12 = 320 €.............> razliko plačajo "ugodno" umrli za SPIZ


res je goveje razmišljanje, plačal bi manj in dobil bi več.

res pa je, da so pogoji dela in vplačil danes bolj realni kot v prejšnjem sistemu. danes je to TEŽJE
Default avatar
Delovna doba bo podaljšana do 70 leta, tako da večina itak ne dob dočakala penzije, oz. bodo prej ene 10 let brezposelni, kdo jih bo pa zaposloval.
Default avatar
govedič je napisal/a:
Pa znaš izračunat še za 16-letno prejemanje, kar je povprečje, pa povedat kam je šel denar od tistih, ki so samo vplačevali in umrli preden so prilezli do penzije?
Default avatar
Kje ste vi našli 240€??? cca 120€ od plače + 70€ delodajalec je 190€ pri minimalni plači. In tudi ne moreš preprosto preračunavati 40 let x 12 mesecev x 190 €. Ker tukaj gre za neke vrste rentno varčevanje in tudi takšno izplačilo. Torej je izračun podoben temu rentni izračun več besed pa mislim da ni potrebnih.