Med.Over.Net

ABC ginekologije in porodništva

Velike sramne ustnice

Default avatar

Mravljica

Mene pa zanima naslednje.Imam namrec povecane velike sramne ustnice.To je zelo motece in estetsko grdo.Zanima me,ali se da to kirursko popraviti,koliko casa traja hospitalizacija ter koliksna je cena take operacije.
Ze vnaprej hvala za odgovor!
Default avatar

Stanko Pušenjak

Spoštovani,

o estetiki in izgledu spolovila je težko razpravljati, ker imajo tudi tu "vsake oči svojega malarja". Seveda pa je mogoča tudi kirurška korekcija malih sramnih ustnic vendar tega zavarovalnica žal res ne plačuje. Cene tekšne storitve žal ne poznam in bi bilo zanjo potrebno vprašati kar v dotični ustanovi, pred tem pa bi se kazalo dogovoritei s konkretnim ginekologom ozioroma ginekologinjo, da se natančno dogovorijo želje in se prilagodi izvedba takšnega posega. Poti nazaj namreč po odstranitvi domnevno odvečnega tkiva ni več.
Običajno gre za enodnevni oziroma dnevnohospitalni poseg, pri katerem je sicer potrebna narkoza, vendar bivanje v bolnišnici preko noči ni potrebno.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------