Starševski čvek

Mož noče več jesti moje hrane in spati z menoj

Default avatar
Jaz res ne vem več kaj se dogaja!

Mož noče več spati z menoj, niti jesti kosila, ki ga pripravim. Ima službo v kateri konča ob 1h zjutraj, ko se vrne domov zmeraj zaspi na kavču, noče priti v posteljo. Tudi za vikend, ko bi lahko 1 noč odšla skupaj spat noče spat z menoj.

Poročena sva 3 leta in pol, sin je star 2 leti.

Ne vem kaj mu je kar naenkrat. Noče več jesti hrane, ki jo pripravim. Kuham vedno stvari, ki so njemu všeč. Zmeraj je jedel mojo hrano - zdaj mu pa nič ne paše: ne paše mu testenina v juhi, ne paše mu ta jed, pa ona jed...zmeraj nekaj najde...pa kuham raznoliko, pretežno mesne jedi, ker preferira meso. Prej je zmeraj z veseljem pojedel moj pasulj, razne mesno-zelenjavne juhe, lazanje, testenine z raznimi omakami, pečenega piščanca...zdraj mu pa nič nič nič ne paše. In ko je nadevano na krožniku, najde nekaj kar mu ne paše, vstane in gre stran.

Kuham od svojega 7. leta, rada kuham, uživam v kuhinji. Skoraj vsak dan je na meniju tudi desert - mogoče kdaj samo puding, palačinka, drugič tudi pecivo. Sin z veseljem je, kar postavim na mizo. Gostila sva že večerje s prijatelji pa so vsi imeli samo pozitivne stvari za povedat, celo tašča pohvali mojo hrano.

Res sem žalostna in včasih že na kraju živčnega zloma ker dan za dnem odhaja od mize in pušča vse na krožniku in se "zmula" in se noče niti pogovarjat z menoj. Pač najde nekaj kar mu ne paše, reče da ni dobro in gre.

Kaj storiti? Tako mi je hudo, ker se vsak dan res potrudim in skuham od predjedi pa do deserta. Od začetka me še ni tako prizadelo enkrat pa dvakrat...ampak zdaj ko se pa to dogaja vsak dan si pa ne morem pomagati in se večkrat ko gre popoldne v službo zaprem v sobo in jočem :(

Res ga imam rada on pa se tako obnaša. Najhujše pa je ker se NOČE pogovarjat. Ko se želim pogovoriti me ozmerja in odide. Ne vem kaj se dogaja. Kaj narediti, da mi bo rekel kaj je narobe?
Default avatar
Joj, si pa tud hecna. Ob enih zjutraj pa človek res ne more jest :)
Default avatar
...zgodbo z njim.
Če vedno trčiš ob zid, potem nimaš več kaj.Spokaj ali pa naj spoka on.Druge poti ne vidim.

Kje je ljubezen, kje je spoštovanje, smeh, humor?
Otrok v takem vzdušju ne more živeti, ti si pa tudi zaslužiš vse zgoraj našteto-.

Moških je še polno na svetu.izberi drugega.Očitno nista za skupaj.
Default avatar
Pretehtaj, kaj ti več pomeni. Če ga želiš obdržati, bodi ljubeča, kar se da prijazna..

Lahko pa greš 'na vkope' Mu vračaš s podobnim, ampak vajin zakon bo kmalu zgodovina.

Svetujem ti 1., privoščim pa srečo.
Default avatar
jaooooo je napisal/a:
Kdo pa pravi, da je kosilo ob 1h zjutraj? Kosilo je normalno nekje od 1h do 2h popoldne.
Default avatar
Ne vem kaj naredit. Mogoce ga lepo vprasas? Pa mu ne kuhaj vec, naj si sam pripravlja jedi. Cudno da mu ne bi pasalo. A spi ne pri tebi vec? Moj na kavcu zaspi potem se privlece v spalnico, pac tv. Crkljava se dosti in spolnosti se prevec. Mogoce je vzrok kaj drugega kaj pa sama probaj ugotovit. Najboljse je da ne rines vanjga, zivi kot tebi pase , ne trudi se, pa bos videla kako bo reagiral....pust ga pri miru kot da je vse ok.
Default avatar
kje se le najdete? Vse, poroka, otroc, vse... a lepega dne niste niti pogovora sposobni.
Jaz ne vem kaj mu je, ampak nista še največja zaupnika drug drugemu, poročena pa sta že. Kako je to možno?
Mogoče te vara. Mogoče ima probleme v službi. Mogoče ima kakšno osebno stisko...

Če te noče poslušat, mu napiši, spravi do družinskega terapevta... vztrajaj, da ne bo postalo spanje na kavču samoumevno.
Default avatar
Ne vem je napisal/a:
V spalnici sploh ne spi več. Spi še samo v dnevni na kavču. In mi je res grozno. :( On že znori, ko ga samo lepo vprašam kaj je narobe/kaj mu ne paše...
Default avatar
Na živce mu greš, ker te nima več rad.

Ne vem, kako naj to zavijem v celofan. Do človeka, ki ga imaš rad, nisi ves čas osoren.

Je pa bednik od tipa, da ne zna povedat, kaj ga muči. Pač tipičen zahojenec, ženska mu je nujno zlo, poročil se je, ker so vsi rekli, da se je lepega dne treba, nihče mu pa ni povedal, da se človek poroči iz ljubezni, ne iz bontona.
Default avatar
No, jst sem bil kao poročen z eno tako, kasneje sem u lajfu naletel še na dve... (mora bit res nekaj hudo narobe z menoj)

Tako da ti lahko povem iz prve roke, da žene-partnerice ki tako funkcionirate, vas doživljam kot obup od obupa. In ja, tudi jaz sem končal v kabinetu in na hrani zunaj, dokler nisem šel od hiše. Ob taki ženski se počutim kot napol mrtev invalid.

Tak da dj preventivno delujem tako, da če rada in dobr gospodinji, bežim...
Default avatar
poslovna je napisal/a:
Ko bi se le zbudila in ugotovila, da to ni res....pa se na žalost res dogaja...še sama komaj verjamem....ker je bilo prej vse drugače...
Default avatar
Če imaš kam oditi, pojdi vsaj za par dni, seveda z otrokom. Naj se muli doma...
Drugače pa - čigavo je stanovanje, v katerem ste? Si ti v službi, imaš svoje prihodke?

Če pa provociraš...grrr
Default avatar
ali imaš kam iti? je napisal/a:
Stanovanje je skupno. Oba sva prispevala. Oba s svojimi prihranki, nekaj so prispevali moji. Imam kam oditi, pri starših so mi vrata vedno odprta. Imam službo.
Default avatar
žalostna in obupana je napisal/a:


Povej mu, da tako ne moreš živeti z njim.Drug mimo drugega.To je životarjenje.
Slabo zate in slabo za otroka.

Postavi ga pred dejstvo:ali bo drugače ali pa gresta narazen.Imaš samo eno življenje in tratiti ure in dneve z moškim, ki ti ne posveča NOBENE , ampak prav nobene pozornosti, je velika škoda in bedarija.

Pa še stalno si potem v negotovosti in slabi volji.In otrok nima srečne mamice.
Default avatar
Jaz bi ga pustila nekaj casa na miru. Ne kuhaj mu, ne peri mu, nic. Ne vem zakaj bi bezal ce dobro kuhas. Vcasih je descu treba dat kaj za delat, ne mu vse ti naredit, skuhat pospravt, kot njegova mama. Mislim da zna biti kaksna zenska vmes, bos kmalu videla. Ne rini vanj.
Default avatar
Bi tudi jaz pomislila, da si avtorica zmisljuje, ce ne bi zal tudi sama tega dozivljala ob bivsem. Preberi si na forumu o mejni osebnostni motnji. Bistvo vedenja teh oseb je, da bolj ko se trudis, slabse je. Uzivajo, ce koga prizadanejo. Na kavcu je spal tudi moj, pa zdaj niti ne poskusam vec tega razumeti. Mojo hrano je odklanjal, ker je vedel, da me to prizadane. Preberi forum in premisli. Srecno
Default avatar
brklc je napisal/a:


no, spet jaz...ena tvojih let...

Kako pa ti veš, kako avtorica funkcionira?

A ženska, ki rada kuha, je za tebe obup od obupa? Malo ga biksaš , no.Jaz srednje rada kuham, en dan izredno rada, drugi dan pa ne preveč, ampak moram, družina mora jesti!

in ker kuham, sem potem zate obup od obupa?

Meni je tukaj problematičen moški, ki se umika....Ki se noče pogovarjati....

Zakaj ne pove, kaj je narobe, kaj bi rad? Avtorica pač ne more brati njegovih misli.

In če se ne zna IZRAŽATI, potem je tu PROBLEM.VELIK.Ker dva lahko samo tako obstaneta skupaj, da se pogovarjata in ustvarjata kompromise!
Default avatar
brklc je napisal/a:
Ha, ha pol pa sem jaz ta prava zate...ne maram kuhati, oz. mi je kuha nujno zlo, da nisem lačna in venomer na sendvičih. :).).)
Default avatar
dragi brklc, je napisal/a:
Sj napisala... No, moje tega problema niso imele, da se ne bo pogovarjal... Še več, vedno tudi naprej povem kaj bom naredil, če v odnosu ne bom zmogel samega sebe živet. A glej hudiča, ko grem one za mano...
Lj, pač ne živim za to da bi jedel in se ukvarjal sam s sabo... sploh pa ne za to, da bi me drugi stregli...

Pa tudi ni res, da avtorica ne more vedeti kaj njenmu dedcu dogaja, saj vendar mate 6 čut in ste neverjetno bolj inteligentne od moških.... Tk da jst te zgodbe ne kupm... Ženska je pač buzi na način gospodinjenja, k drucga pač od nje ni...