Starševski čvek

migrena-homeopatija

Default avatar
18 letna hči ima mesečno (ali večkrat na mesec) napade migrene. Hodi okoli zdravnikov ampak to traja in traja, žal si samoplačniškega zdravljenja ne moremo privoščiti.Vsi izvidi (uz žil, srca, slikanje možganov) so OK. Sedaj čaka na akopunkturo. Ali je to komu že kaj pomagalo? Kako pa je z zdravljenjem s homeopatijo in če to kaj pomaga (vem da je itak odvisno od posameznika)? Ali je dovolj če se kupi samo ene tabletke al mora prav k homeopatu? Ali so znani kakšni dobri- preverjeni? Sem že nekaj iskala na netu pa nič ne najdem.
Hvala za odgovore in lep dan
Default avatar
Ne vem če bo kaj pomagala homeopatija. Pripisuje se ji več , kot dejansko odpravi.
Glede migrene ti pa lahko povem, kako je bilo pri meni: tudi jaz sem imela pri podobnih letih (20 let sem bila stara) migrene, da sem bruhala. Razlog je bil, da sem bila v vezi s fantom, ki je na meni izvajal psihične pritiske, bala sem se ga, nisem vedela,kako končati vezo. Migreno sem imela 2 x tedensko, tako hudo, da sem bruhala, ležati sem morala v temi.ko sem prekinila s fantom, je migrena izginila. Danes sem stara 45 let, niti enkrat se mi ni ponovila.
Default avatar
Meni je akupuntktura pomaga samo dokler sem tja hodila in potem še mogoče kakšne 3 mesece. Potem pa počasi na staro.

Predlagam, da si začne pisat migrenski dnevnik oz. naj si na pametni telefon naloži kakšno ustrezno aplikacijo. Spremlja naj predvsem hrano in povezavo med menstrualnim ciklusom in pojavom migrene.

Meni so kar pomagale tablete Migrahelp. Gre za mešanico vitaminov in mineralov, katerih pomanjkanje naj bi povzročalo migrene. Oz. pomanjkanje teh vitaminov naj bi bilo skupno ljudem, ki trpijo za migrenami.

Trenutno se jih ne dobi več, nimam pojma sicer, zakaj. Sedaj sem alternativo našla tule: http://www.migrelief.com/
Jih pač naročim iz ZDA. Pogostost napadov je manjša, niso pa čisto izginili.

Meni je pomagal, vsaj v začetni fazi tudi sprej za nos, Sinol, žal se tudi tega ne dobi več.

http://www.amazon.com/Sinol-Headache-Mi ... B000GAMAY8

Delno pa pomaga tudi EFT tapkanje, vsaj za nekaj časa.

https://www.youtube.com/watch?v=UPE8SmKA87c
Default avatar
Pri meni psihični pritisk, stres itd.po mojem mnenju niso imeli učinka.
Migreno mi povzroči fizični napor, preveč sladkarij, premalo spanja, zanesljivo pa hormoni v času menstruacije.
Default avatar
Sama sem za migreno trpela več let, probala sem vsa mogoča zdavila, vendar brez uspeha. Pozdravila sem se pred dvemi leti, ko sem šla po pomoč k bionergetiku. Bila sem skeptična glede zdravljenja z bioenergijo, danes pa mislim povsem drugače. Hvaležna sem za to izkušnjo in bi jo priporočila vsakemu. Če želiš kontakt mojega bioenergetika (sedaj ga obiskujem preventivno vsake pol leta), se mi javi na: [email protected]
Default avatar
Hvala vsem za odgovore. Upam, da še kaj zvem. Tudi mja mama ima migrene že od otoških let, jih pa nič ne zdravi. Hči nima kakšnih psihičnih težav, je telesno aktivna, piše dnevnik in migrene so tud v povezavi z menstruacijo. Kadar ima napad velikokrat obleži v temi, bruha, ne more na faks,.... Se pravi, da enega uspešnega zdravljenja ni?
Default avatar
Če ne pomagajo zdravila, se je smiselno obrniti na homeopata. Prvi pregled stane med 60-140 evri odvisno, h komu greš, terapija zna trajati pol leta ali več, ker je bolezen kronična. Homeopatska zdravila se predpisujejo individualno, dvomim, da bi ti v lekarni ustrezno svetovali, v Avstriji že.Obrni se na forum homeopatija.
Zagotov pomaga redno tapkanja, pa to,da opaziš katera hrana ti jo povzroči.
Default avatar
Samo kot informacija - moja sestra je tudi hodila na akupunkturo zaradi migrene, in če jo danes vprašaš, če je kaj pomagalo pravi da ji zdaj vsaj tableta prime, prej ji ni pa nič.

Mene je k sreči res samo parkrat v življenju položila migrena zaradi dehidracije in bleščeče svetlobe, pri tvoji hčeri pa je verjetno hormonsko odvisna, kar je še posebna j**a.

Če se boste odločili za homeopatijo absolutno obiščite homeopata, da se bo z njo pogovoril in ji dal pravo stvar. Ker to je cela umetnost in odkritje prave stvari zna kar trajati.
Default avatar
Če je dovzetna za placebo, bo pomagalo.
______________________________________________________________________
The Conservatives.
Putting the 'N' into cuts.

R. Howard
Default avatar
Z mano je bilo enako pri teh letih, potem se je umirilo, v zacetku predmene pa katastrofa od migren. Pomagalo ni nic. Potem sem zacela cistit jetra s primerno hrano itd. - poguglaj, pa alge, veliko tekocine, aspirin s c vitaminom.
Poskusite, skodilo sigurno ne bo. Lp