Starševski čvek

audi in vw passat občutek v obeh avtih, udobnost...

Default avatar
http://med.over.net/forum5/read.php?151,10148742

včeraj se je govorilo o tej temi, očitno je bila tema kar vroča, ko se je govorilo kako je audi udoben za sedenje in vse in fina notranjost in še kaj.

Kaj boste pa rekli za vw passata modelnega leta 07, kakšen je pa ta avto po vozni dinamiki, udobnosti, občutka za volanom, sedenje, podvozje in podobno.
Glede na to, da jih je toliko na cesti je gotovo odličen v vsem tem ne vem, ali se mogoče motim.
Default avatar
Passat je za sedenje v njem kar udoben avto. Ga imamo doma, letnik 2006. Edino kar me na njemu moti je to, ker je limuzina kjer je zadnji del malo na notri (pač ni raven avto) in je smotan za obračanje ter rikverc vožnjo (nisi siguren kje je konec avta) ker nima zadnjih senzorjev. Edino kar me pa moti pri vseh vw avtih je to, da so (pre)glasni. Drugače je pa avto super.
Default avatar
Ne morete vi Audija uničit s pisanjem kako ga sovražite na SČ. :)
Jasno je tudi zakaj dviguje cene, ker se Francozi pritožujejo na evropski komisiji, da so prenizke in ker bi v knčni fazi s tako dobro prodajo alhko še več zaslužili.
Pa srečno Kekec!

http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... _2014.aspx

Na ceste je lani zapeljalo 2,12 milijona novih BMW-jev in 1,65 milijona novih mercedesov
Proizvodnja lani razprodanega modela BMW i8. Proizvodnja lani razprodanega modela BMW i8.

Bavarski BMW pa je lani prvič dosegel mejo dveh milijonov prodanih vozil. Zadovoljni so tudi pri Daimlerju, kjer se je prodaja lani povečala za več kot desetino.

BMW je lani povečal prodajo za 7,9 odstotka na 2,12 milijona osebnih avtomobilov znamk BMW, Mini in Rolls-Royce ter že četrto leto zapored zabeležil rekordno prodajo. Vodja prodaje pri BMW Ian Robertson je povedal, da je skupina zastavljeni cilj – prodati več kot dva milijona avtomobilov – dosegla prej, kot je bilo načrtovano. Poudaril je, da si BMW tudi letos obeta dobre poslovne rezultate.

Iz Daimlerja pa so sporočili, da so lani prodali 1,74 milijona avtomobilov, kar je 11,4 odstotka več kot leto prej. Pri tem se je prodaja avtomobilov znamke Smart zmanjšala za 11 odstotkov na nekaj manj kot 90 tisoč avtomobilov, medtem ko so vozil znamke Mercedes-Benz prodali 1,65 milijona oz. 12,9 odstotka več kot leta 2013.
'Mercedes-Benz je na poti do uspeha. Najboljša prodaja v naši zgodovini kaže, da se naša strategija obrestuje,' je dejal izvršni direktor Daimlerja Dieter Zetsche. "Mercedes-Benz je na poti do uspeha. Najboljša prodaja v naši zgodovini kaže, da se naša strategija obrestuje," je dejal izvršni direktor Daimlerja Dieter Zetsche.
Koncern Volkswagen je mejo desetih milijonov prestopil štiri leta prej, kot je sprva načrtoval
Pri Volkswagnu so lani na ceste poslali več kot 10 milijonov vozil.


Največjemu evropskemu avtomobilskemu proizvajalcu Volkswagnu je lani uspelo to, kar ni še nikomur: kot prvi do zdaj je prodal več kot deset milijonov avtomobilov v enem letu.

Ta mejnik so v koncernu nameravali sprva doseči šele leta 2018, a prvi mož koncerna Martin Winterkorn je že pred časom dejal, da bi bil lahko dosegljiv že v letu 2014.

Prodajo več kot deset milijonov avtomobilov v letu dni načrtujejo tudi v japonskem tekmecu Toyota, a podatkov za leto 2014 še niso objavili.
Odlične rezultate beležita tudi koncernski premium predstavnik Audi in racionalno "ljudska" Škoda
Odlične rezultate beležita tudi koncernski premium predstavnik Audi in racionalno 'ljudska' Škoda

Da je koncern Volkswagen dosegel magično mejo deset milijonov prodanih vozil, je najbolj zaslužna znamka matične družbe Volkswagen s 6,12 milijoni prodanih avtomobilov, kot tudi znamki avtomobilov višjega razreda Audi (1,74 milijona) in češke hčerinske družbe Škoda (1,04 milijona).

K rekordu koncerna pa so prispevale tudi znamke Porsche, Seat, MAN in Scania.
Toyota na prodani avtomobil zasluži več kot Volkswagen

Količina prodanih avtomobilov sicer sama po sebi še ni merilo za uspeh, te številke komentira nemška tiskovna agencija dpa. Bolj pomembno je namreč to, koliko denarja proizvajalci zaslužijo na posamezen avtomobil – in tu Toyota trenutno Volkswagen povsem zasenči.
Default avatar
Moj passat je en velik šparovček. Pa pelje se fino, prostora za 4 člansko familijo dovolj (tudi ko gremo za en teden na smučanje) pa je limuzina. je pa res, da je bil prejšni audi za sedenje pa bolj udoben. ampak to pa je tudi edino v čemer prekaša passata :)
Default avatar
Glej, vsak naj kupi tisto kar mu paše. Jaz sem imel VW Polota, pa sem ga takoj prodal, ker se je kvaril non stop.Je pa res da ima VW super urejeno reklamacije, veliko priznajo kot tovarniško napako, kar npr. pri Renaultu ni nikakor možno. Tu je en plus za VW.
A glede kvalitete nisem bil zadovoljen. Pa nemški avti so trdi.
Default avatar
Audi je zakon!
Default avatar
S fantom sva imela oba avta, pa se kar strinjava: udobje boljse v pasatu, vozna dinamika boljsa pri audiju.