Pediatrija

Odgovarjajo: Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine

Humani korona virus

Default avatar

joylopuki

Spoštovani,

prosim Vas, če mi lahko poveste kaj pomeni pozitiven bris na korona virus iz nosu in žrela. Le tega so diagnosticirali mojemu sinu (4.5 leta). V mesecu decembru sva bila hospitalizirana zaradi vročine in krcev, vendar niso dokazali, da gre za vročinske krce, saj vročina ni narasla nenadoma, je pa sina zelo mrazilo in ga zvijalo (krci predvsem v rokah), treslo. Danes sva dobila ta izvid po pošti, zato Vas lepo prosim za razlago. Ali je mogoče zaradi tega potrebno kakšno dodatno zdravljenje? Ali je možen prenos okužbe na mlajšega brateca? V izvidu je še zapisano, da je verjetno to povzročalo težave pri sinu.

Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam!

P.S.: Ker berem na internetu, kako nevaren je ta virus sem zelo v skrbeh, zato Vas lepo prosim, če mi lahko odgovorite v čim krajšem možno času! HVALAAAA!!!

NN
Default avatar

Tanč

Pozitiven bris na korona virus (ali na bakterijo ali na kakšen drug virus) pomeni, da je iz sluznice nosu in žrela z brisom dokazana poselitev tega virusa. Ob ugodnih razmerah se na sluznici namnoži in povzroči bolezen. Korona virusi lahko povzročijo tako črevesne kot dihalne okužbe.
Pri prehladu npr. z brisom dokažemo različne prehladne viruse. Enako za vse pa velja, da nimamo zdravila za viruse in ko bolezen mine, tudi virusa ni več.
Glede na to, koliko časa je že minilo od težav lahko sklepam, da je otrok zdrav ali močno izboljšan.
lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Moderatorji

Tatjana Grmek Martinjaš , dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine
Tanč