Med.Over.Net

Vzgoja otrok in družine

Odgovarjajo: prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije

Potrebe otrok in staršev. O privzgajanju navad, kvalitetni igri, socialnih odnosih, temperamentih in še kaj.

prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije

Zavod Pogled

Andreja V. Brenčič je specialistka zakonske in družinske terapije, ima 20 let izkušenj pedagoškega dela v šoli, več kot 20 let vodenja skupin za vadbo joge, sproščanja in meditacijo tako za odrasle kot tudi otroke in od leta 2010 izvaja terapije v Družinskem in terapevtskem centru Pogled. Vodi različne terapevtske skupine, delavnice, predava po šolah in ustanovah. Je urednica in sourednica knjig: Celostni razvoj otroških možganov: 12 revolucionarnih metod, s katerimi spodbujamo razvoj otroških možganov, Vihar v glavi: moč najstniških možganov: [vodnik po mladostnikovi duševnosti od 12. do 24. leta] in Vzgoja brez drame: celostni razvoj otroških možganov: umirimo kaos in spodbudimo duševni razvoj otroka.

Oče spi s hčerko

Default avatar

_Kim

Pozdravljeni,

tri leta sem v zvezi s partnerjem, ki ima skoraj 10 letno hči. Skrbništvo je deljeno, tako, da je vsak drugi teden punčka z nama - živimo pri meni doma.
Naši odnosi so recimo urejeni, jaz imam punčko zelo rada, pomagam ji, skrbim za njo, jo poskušam vzgajati po svojih najboljših močeh.
Moj partner je seveda na svojo hči zelo navezan in poleg kupovanja vseh mogočih pozornosti za izkazovanje ljubezni se pogosto dogaja, da spi pri njej v postelji.

Tudi v tednu, ko je ona pri nama midva pred njo nimava nikakršnih telesnih stikov - se ne objameva, poljubiva, dejansko nič. V tem tednu se tudi jaz po svoji volji raje večkrat umaknem, da imata onadva čas za svoje norčije, prisotna sem le pri šolskih zadevah.

Glede na čas njenega odraščanja in če zadeve primerjam z ostalimi družinami, se mi zdi, da je spanje s skoraj 10 letno deklico neprimerno.
Kaj menite vi?

Hvala za vsa mnenja.

Moderatorji

prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled