Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Nakup novega enoprostorca

Default avatar

natika82

Letos sem se odločil za nakup novega avtomobila. Odločam se med C4 Grand Picasso in Ford Grand C max. V obeh primerih pa kupujem bencinarja, saj se dnevno vozim na zelo kratkih relacijah (6 km v službo) in tudi letno ne naredim več kot cca. 10K kilometrov. Pri Fordu sem gledal motor 1.6 EcoBoost 110 kW, pri Citroenu pa 1,6 THP 155. Zanima me vaše kateri je po vaše primernejši in ali bi vseeno lahko vzel dizla.

lp
Default avatar

ququc

Glede dileme med dizlom in bencinarjem pri tej letni kilometrini pač ni.
Izračunaj si:
- ceno novega dizla in novega bencinarja (predvsem razliko)
- upoštevaj razliko med nafto in bencinom (poraba in cena)
- upoštevaj razliko v porabi okrog 2 litra (v prid dizlu).
- vnesi letno št. prevoženih kilometrov
- upoštevaj še malenkost dražje servise dizlov

Izračun ti bo pokazal, koliko km moraš prevoziti, da dobiš povrnjeno razliko, ki si jo na začetku nakupa dodal v primeru dizla.
Mislim, da se mora kar precej kilometrov odvrteti, da bo dizel upravičen.

Lp.
Default avatar

natika82

Ker bomo v kratkem dobili 3. otroka, sem se odločil, da zamenjam avto. Nagibam se k nakupu novega. Ker bosta v avtu 2 otroška sedeža ter 1 jahač, sem se odločil za nakup enoprostorca ( po možnosti z 7 sedeži). Svto mora biti obvezno bencinar (kratke dnevne relacije - cca 6 km v eno smer, ter letno cca 10K km). Prosim za nesvete.

lp
Default avatar

miran71

Priporočam Ford S-MAX. Prostoren avto, ni tako drag in sodeč po testih se pelje najbolje med vsemi enoprostorci. Tudi vizualno po mojem mnenju izgleda najbolje. Pa še stalno imajo neke popuste pri fordu vidim.