Forum.Over.Net

Starševski čvek

smisel zivljenja?

Default avatar

Smisel2015

pisem iz telefona, lezim v postelji in razmisljam ka je se sploh smisel zivljenja?

- druzine, sorodstva so sprta med sabo

- bolezni, trpljenje, osamljenost (pa ceprav nisi sam)

- osebno nezadovoljstvo zaradi neizpopolnjenosti na profesionaln poklicnem nivoju

- partnerji so obupni, prej ali slej se pri 50% vezah izkaze da je ta nalozba popolnoma zgresena: manipulacije, izsiljevanja, nezvestoba, neiskrenost, locitve so kot vojne, vsa sredstva so dovoljena. Zene so nevroticne ku*bice ki se jim gre samo za denar, mozje so samovsecni kurbi*cki in pijancki.

- pravih prijatjev ni, so samo fiktivna prijatelstva ki bazirajo na medsebojni koristi (dokler je pac potrebna).

- ljudje so kot roboti, ovce, ko en zacne pljuvati Janso bodo to zaceli delati vsi, ce en zacne omenjati Kucana, bodo vsi alergicni na strice iz ozadja in tajkune.

- vsi so postali potrosnisko usmerjeni, ce si nisi sposoben kupiti telefona za vsaj 200eur potem predstavljas socialni problem in je treba jamrati.
Po drugi strani je se vedno denar za dva avta pri hisi in praznicno obdarovanje

- odpuscanja, sluzb ni

- otrok ni, v takem svetu se jih ne splaca imeti. Si ne zasluzijo takega zivljenja.
Tudi jaz si ga ne!


Torej cemu se sploh truditi? Zakaj ne strik okoli vratu? V cem je se sploh SMISEL ZIVLJENJA?
Default avatar

januar 2015

Opazovanje, čudež in zahvala kar zmore vesolje /narava/

Tudi tvoje misli in okolje je del vesoljskega dela. Smisel in možnost človeka je izbor in odmik od tega kar pises.

Vecje nihanje z naravo in prilagajanje njej.
Default avatar

brklc

Smisel2015 je napisal/a:
Da si to kar si želimo, tudi naredimo.
Default avatar

bz345

Smisel2015 je napisal/a:
Smisel življenja; veliko opaziš kaj se dogaja v svetu ali opaziš kaj se dogaja v tvojem: žalost, nemoč, hrepenenje.........spremeni sebe in spreminil boš svet...to naj bo tvoj smisel :-) ko pa vidiš krivico moraš narediti dejanje, akcijo ne samo "jambrati", ker potem nisi nič naredil. V življenju je potrebno biti aktiven. Ko imaš željo spremeniti družbeno ureditev sveta potem to prični preko svojih dejanj kot si se zamislil/a izvajati..........ne samo gledati in se čuditi :-).
Default avatar

Paco Moralles

Jaz sem za kruh zamesil, potem grem pa prijateljem voščit!
Se mi zdi dokaj smiselno.
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar

vadba mozganov

Smisel življenja je vadba možganov do stanja dajanja ljubezni vsemu kar nas obkroža.
Default avatar

delo na sebi

Dobro in odkrito razmisljaš in to je že prvi korak, da nekaj narediš zase in svojo dušo.
Default avatar

Smisel življenja zame

Smisel2015 je napisal/a:
Smisel tega življenja,na tem svetu je učenje,spoznavanje sebe in vesolja.Potrebno se je nekajkrat rodit,dokler ne spoznaš da je smisel življenja ljubezen,pomoč,spoštovati vsega,spoštovati rastline,zemljo,živali,duhovo plast,raziskati moč sebe,obvladovati to moč in ne škodovati drugim ampak z notranjo močjo razvijati svet.... in spoznati,da denar,bogastvo,materijalizem je le eno sranje,ki ga samo mi primitivci na zemlji poznamo.

Ljudje smo še tako primitivni v razvoju,da če bi spoznali resnico vesolja,bi ga uničili,tako kot se uničujemo med sabo.To da morajo ETji vstopat v naša življenja in kršijo vesoljna pravila,nam lahko samo da mislit kako smo slabi ljudje in se sploh ne zavedamo kako je zemlja pomemben planet za ravnotežje vesolja.Uničili smo Mars,sedaj pa uničujemo mamo zemljo.Denar se najraje da za orožje in izdelavo tega,dol jim visi,če nekdo trpi zaradi lakote.ETji so rešili zemljo pred hladno vojno,ker smo bili tik pred uničenjem zemlje.

Elite se bojijo,da bodo ETji predali znanje in moč določenim izbranim ljudem,ki bodo spremenili zemljo na bolje,ki bodo novi voditelji,ki bodo pokazali ljudstvu,da sta denar,avtomobili,bogastvo le ena brezvezna iluzija in da se da zelo bolje živet brez vsega tega,da lahko astralno potuješ po krajih,da zato ne rabiš avto,avion,... Zato elite preko filmov prikazujejo grozljive filme o vojnah z vesoljci,kako so vesoljci nevarni,da nas želijo uničit,... Izdelujejo obrambne izstrelke proti ETjem,takoj ko se nek "NLP" pojavi,ga izstrelek že lovi,... ETji nas ne želijo uničit,ker kot sem napisal,smo primitivni ljudje,z malo znanjem.Najdlje smo pripotovali do lune,...ETji potujejo po celem vesolju,ne rabijo orožja,saj imajo moč v sebi in te lahko ohromijo,lahko premikajo predmete in bi nato največji možni asteroid naprtili nad zemljo in bi nas ta uničil,če bi to želeli narest,...

Take stvari te vatiken ne bo učil,koran ogromno o tem govori,ampak ker želijo zaslepit ljudi,želijo uničit ostale vere.

Saj če gledaš po eni strani je lepo živeti na zemlji,seveda če imaš denar,hišo,si povrh vsega še vesel,vidiš in dožiiš marsikaj.Ampak to ni smisel življenja.

Ljudje se smejio prednikom kako so slabo živeli.Zame so najbolje živeli maji,egipčani,... ker so imeli ogromno znanja,duhovne moči,vedli so levitirat,premikat skale,komunicirat preko telepatije,...

Učijo nas da je bog gospod,resnica pa da je bog je oče vseh nas in mi vsi smo njegovi sinovi.

SETI program je edini preživeli,da jih ni elta ubila oziroma odstranila.Komunicirajo z ETji,jih kličejo,...ampak kaj ko jih izstrelki spodijo.

Jaz upam,da čimprej umrem in upam,da se več nikoli ne rodim,na tem svetu.
Default avatar

Robi...

Smisel2015 je napisal/a:
Če je to vse, kar v svojem življenju opažaš, potem res ni v tvojem življenju smisla, ker ga v teh stvareh ne moreš najti.
Lahko pa najdeš smisel v tem, da v svoje življenje vneseš nasprotje od tega, kar trenutno vidiš.
Tudi za smisel se je potrebno potruditi.
Default avatar

Popay

Če nisi neozdravljivo bolan nebi smel imet težav s smislom življenja. Vsak, dan, ko se zbudiš, startaš s ciljem, da se imaš čim bolj tist dan do večera. Če se ne zbudiš recimo kakšno jutro, ko si šel zvečer spat, itak smisel življenja izgubi vsak smisel, ali bolje povedano, šel si v večna lovišča.
Default avatar

smisel je, smisla ni

Želim ti pogled na svet, na življenje z mojimi očmi! ;-)

Ravno danes sem razmišljala, da je življenjska doba človeka prekratka; v 40-ih letih si izboriš prostor pod soncem, služba, bivalni prostor, dovolj egoizma, da ti je lepo in ravno prav empatije, da ti je še lepše. V glavnem, v glavi si narediš red - potem ti pa počasi začne telo razpadati. :-( :-)

Sama imam komaj za burek, ena skromna plača za 4-člansko družino, 16 let stara kripa z letnimi gumami...

Imam pa okrog sebe ljudi, ki jih imam rada in oni mene, z nikomer nisem sprta, nikogar ne sovražim, še na živce mi gre kdo le, ko imam PMS. :-)

Vsaki dan, vsaki trenutek smeha, zadovoljstva, brez pretresov, notranji mir, topel čaj v topli sobi, je zame del smisla.

Zato si želim, da bi človeško življenje trajalo vsaj 200, 300 let. Ker je lepo! Polno drobnih radosti, čarov, humorja, smeha, zadovoljstva ob premagovanju ovir, ljubezni in topline.
Predvsem zelo smiselno! ;-)
Default avatar

[email protected]

smisel je, smisla ni je napisal/a:

Lepo povedano.

Kjerkoli avtorica vidi negativno, jaz vidim pozitivno in same lepe stvari.
Seveda pa je vse stvar osebne odločitve!
Default avatar

vernica xyz

Življenje je dar. Ni vedno srečno, ni vedno prijazno, še manj pa pošteno. Toda treba ga je izpeljati do konca, se truditi, narediti čimveč dobrega. Smisel življenja je doseči zastavljene cilje, uresničiti svoje sanje.
Kristjani smo mnenja, da je ta svet ena sama solzna dolina. Delaj kar hočeš, slej ko prej te doletijo bolezni, nesreče, trpljenje. Toda vemo, da s koncem zemeljskega življenja ni vsega konec. Odpira se nam večno življenje, kjer ne bo več krivic in trpljenja. In prav to nam daje smisel življenja in optimizem.
S r e č n o !
Default avatar

Večno življenje ??

vernica @ potem najboljše, da se čimprej fentamo ?
Default avatar

Rok-1

Smisel2015 je napisal/a:
Številni so ti že lepo odgovorili - tudi Brklc, Robi in še kdo.

Jaz bom pa zaokrožil v enostavno trditev - smisel življenja je smrt.
Torej njegova končnost.

Imaš samo to priložnost da užiješ par lepih trenutkov, da kaj narediš, da napolniš vrečo neskončne praznine s čim lepim (ali pa grdim, če ti ja tako bolj všeč), potem bo pa konec.
Seveda pa se lahko odrečeš priložnosti in takoj skočiš do konca.
Tvoja izbira.

In lahko bi rekel da je smisel življenja to, da imaš možnost izbire. Mrtvi je nimajo.
Default avatar

GOODLIFE

Dobro povedano Rok-1. Sam ne bi mogel bolje napisati...
Default avatar

mislim no'''''

Smisel2015 je napisal/a:
evo enako mislim jaz,bi lahko šli midve na kavo,ležim v postelji s telefonom in čakam da vse mine...