Starševski čvek

NADOMESTNI AVTO

Default avatar
Ker imam težjo okvaro na avtu - C4 PICASSO, bom dobil od zavarovalnice Triglav nadomestni avto, ki naj bi bilo v rangu mojega avta. Kakšne imate kaj izkušnje z nadomestnimi avti pri Triglavu? Kaj ti najpogosteje dajo od enoprostorcev za čas popravila? A je varianta dobiti avto s strešnim prtljažnikom? V soboto gremo namreč smučat v tujino in moram dati obvezno še kovček na streho. A so kakšne omejitve pri temu nadomestnemu avtu? A je SLO vinjeta že gor?
Default avatar
Odvisno, kolega je v ponedeljek (v KP) dobil nadomestnega brez vinjete in z letnimi gumami ter verige v prtljazniku.
Default avatar
Aja, nadomestni je v okviru garancije avta in ne prek zavarovale...
Default avatar
Nadomestni avto lahko dobiš v okviru garancije, ki jo dajo nekateri proizvajalci. Meni je že zdavnaj potekla, zato imam asistenco Comfort pri Triglavu, kjer dobiš za čas popravila vozila oz. do max. 45 dni prav tako nadomestni avto, vendar nekje do ranga tvojega. A je imel kolega asistenco pri Triglavu? Res je dobil potem slabo nadomestno varianto...
Default avatar
Ni imel asistence pri zavarovalnici, ker ima se garancijo, ki krije nadomestni avto.

In v KP so letne gume dovoljene tudi zdaj... za obalni pas veljajo drugacna pravila. Ne more pa se seveda tako peljati nekam na smucanje oz.ne more varno niti do LJ.
Default avatar
Zavarovanje ti krije tudi "navadno" okvaro vozila ali krije samo okvare, ki so nastale pri nesreci?
Default avatar
Odvisno odbzavarovanja oziroma tipa asistence.

Sama imam precej velik avto, v katerem imam zadaj tri otroske sedeze. Pa je bil pri Triglavu velik problwm sredi poletja dobit ekvivalenten avto. Ponudili so mi Polota brez klime in isofixov.

sele po malo "tezenja" sem dobila odgovor, da lahko dobim avto tudi pri Avisu. Samo ga ne dajo takoj. Smo dobili novega Golfa. Z vso opremo in vinjeto.
Default avatar
Pri triglavu asistenca za 34 eur letno krije nadomestni avto,prenočitev ,prevoz domov,skratka vse kar potrebuješ ob okvari ali ob nesreči.Vsseeno je.Edino cifra je omejena na 500 eur,kar je pa precej ,če nisi 1000 kilometrov v tujini.Dražja varianta pa krije enako ampak do vrednosti 1500 eur.
Default avatar
asistenca Comfort ti krije vleko pokvarjenega ali poškodovanega vozila, ki je v nevoznem stanju, do doma ali prvega pooblaščenega serviserja. Potem pa za čas popravila ali max. do 45 dni dobiš nadomestno vozilo. Če povzamem, ni važno a gre za nesrečo ali samo za okvaro, zavarovalnica ti da v tem primeru nadomestni avto, dokler nimaš spet svojega.
Default avatar
katero vrsto asistence si pa imela?
Default avatar
V največji meri je odvisno kakšen avto je na voljo pri tem ki se ga sposodite - verjetno pri tistem ki popravljate svoj avto, ali pa kako se dogovorite ko kličete asistenco. Takrat je potrebno reči, rabim karavana, enoprostorca..., pa ponavadi ustrežejo. Sam če nič ne rečeš dajo pač kar dajo.
Default avatar
Hehehehehe - najprej te moram malo razočarat, da pri nadomestih vozilih ni ravno tako, kot pri najemu Rent A Car-ja, kjer lahko izbiraš model, dodatno opremo :)))))) Kar sanjaj, da bo enaka kubikatura, velikost, čo zelo sreča, če bo.


Odvisno predvsem od vrste zavarovanja, še najbolj se izplača glede na paket dodatnega zavarovanja za avto- ne samo Asistenca - ponavadi pri velikem kasku dobiš za več kot en dan, vsaj pri meni je tako - Triglav pri malem kasko paketu sedaj krije ponavadi samo za en dan, toliko napreč računajo, da bo servis popravil, pa ne gre vedno, sploh če je treba karoserijo štrihat.

Odvisno je tudi tudi od servisa, avtohiše ponekod imajo v velikih avtohišah celo tovrstna vozila vzeta iz sistema z operativnim leasingom ali iz Rent A Car agencij, nimajo sploh svojih nadomestnih, ker je predrago za vzdrževanje, testnih pa ne dajejo ravno radi vsem, če pri njih kupil nov avto in si potemcialni kandidat za nakup spet novega - taktika :)

In je jajc, jaz sem enkrat dobila 10 let star Renault Megan iz operativnega leasinga ( nižji razred od mojega prostorca, ki je bil takrat star še ne dve leti, motor 2000 m3), zmahan, na tleh je pa tisti, ki ga je pripeljal pustil cca 3 kače izgorene cigarete. Smrdelo not po cigaretnem dimu za bruhat, za nekadilca je to gravž.

Sedaj pa v tej avtohiši že vedo, da mi morajo dan čimnovejši nadomestni avto, ker sem jih malo napela in rekla, da mi drugič ne ponudijo več kaj takega - da preveč dnarja tam pustim že a redne servise :D ( hec).
Je pač tako, da zame je avto ogledalo voznika. Če imaš noter svinjak, si tudi po naravi tak boem skregan s osnovno higieno, da se ti jebevetrno, če so po tleh papirčki ostanki hrane, cigaretnih čikov, las in živalskih kocin, ki se tako lepo primejo na oblačila :)))
Default avatar
Imel sem res ful veliko srečo... :) Triglav ima tudi pogodbo s HERTZ-om in so mi sedaj zvečer pripeljali skoraj novega VW SHARAN-a. Avto je bil opran, s polnim tankom goriva in še zimske verige so mi dali za vsak slučaj zraven, če bo snežilo tam na 2000 m kamor gremo smučat. Avto je pa še večji od mojega C4 PICASSO-ja, da bom lahko dal smuči kar v avto in ne v strešni kovček. Res se masimalno potrudijo, če imaš asistenco Comfort.
Default avatar
Imam Asistenco pri Triglavu in jih lahko samo pohvalim. Sesula sem avto, jih poklicala, so mi poslali avtovleko in dostavili nadomestni avto, vse skupaj v slabi uri.
Je pa tako, da so mi avto po naročilu Triglava dostavili iz rent a car hiše, s tem, da so me iz rent a car poklicali in mi ponudili na izbiro dve različni znamk. Rekli so tudi, da mi morajo dati avto v rangu mojega vozila, ker sem pričakovala da mi bodo ponudili kakšen majhen, star avto. Dobila sem mercedesa, bil je nov, tako da res nimam pripomb. Vinjeto pa ima vsak rent a car avto. Na rent a carju so me vprašali le, če želim doplačati zavarovanje za no excess, se pravi, da v primeru škode ne krijem popolnoma ničesar. Je pa to po želji, neka malenkost, ni pa nujno, če ne želiš.
Default avatar
Povej jim, da greš na dopust in da bi želel avto, kamor boš dal smuči. Prepričana sem, da ti bodo ustregli. Meni so! Od tega je sicer tri leta, ampak so bili zelo prijazni (Triglav)
Default avatar
povejjim je napisal/a:
tisti avto je že v franžah
Default avatar
Nadomestna vozila dandanes "najemajo" večji avtoservisi in avtohiše pri zunanjih virih ( ala operativni leasing), ker imajo tako najmanj operativnih stroškov, jih pride ceneje in ker imajo svojih "testnih in nadomestnih" vozil zelo malo - naredijo par tisoč in potem raje prodajo, kot da imajo za nadomestno vozilo.

Imam izkušnjo z AH Real, cca 2 leti nazaj.

Moje vozilo na popravilu ( ličanje, ipd), Po zavarovalni polici , plačano v premiji in jasno pripadalo enakovredno nadomestno vozil, plačaš za to; In so mi "zrihtali" eno staro smrdljivo kripo od Renaulta (en stari Megane), cca 150.000 km na števcu, tisti, ki jo je pripeljal, pa je očitno, predno je vozilo pripeljal na servis, noter kadil, ker je bilo na preprogi voznika otresek/izgorek od čika.... Vozilo okoli blatnikov v "rjastnih mozoljih". Sramota. Sem zavrnila ,, da tega vozila jaz ne bom vzela. A zato, ker sem ženska, je moje avto na karambolu ( ne po moji krivdi, se mi je drug v rit zakantal zaradi premalo varnostne razdalje), je vseeno, kaj dobim , oziroma ena "jajca"; ki jih ni škoda?- En "frajerček" bo pa nov avto dobil za nadomestnega? Rangiranje, neenakovredno obravnavanje.

So zrihtal potem enega "Kangooja". S tem, da so vedeli že 7 dni prej, da bo teba nadomestni zrihtat. Moje vozilo pa ni bilo znamke Renault.

Zdaj imam drugo znamko vozila in vedno dobim vozilo, na katerem ni več kot 5000 km na števcu, že, ko imam redni servis, mi ga sami ponudijo, karoserije pa še ni bilo treba popravljat :) - dobra volja avtohiše, da ti ponudijo. Saj jim koneckoncev kar nekaj denarja tam pustiš.