Forum.Over.Net

Starševski čvek

Moje mnenje je, da so tetovaže nesmiselne, kaj pravite vi?

Default avatar

moje razmišljanje

Pač vsak na svoj način išče tisto nekaj. Eni z adrenalinom, drugi z drogo, tretji z jogo, četrti s hrano, peti s tetovažami...
Torej, človek, ki se gre tetovirat, nekaj pridobi. Nekaj novega, se nekako nadgradi. Bi se strinjali do sem? Da tetovaža da neko "dodano" vrednost? Ni kar sama sebi namen, ampak si nekako dopolnjen?

če se strinjate do sem, nadaljujmo, sicer argumentirajte na tej točki, zakaj ne.

Torej dalje. Obstajajo različne tetovaže. Simboli (ki imajo globoke pomene), imena (najdražjih, otrok), datumi (pomembni), itd.

Ampak dalje.
Ali je fora, če imaš globoko misel vtetovirano v koži, ne bi bilo bolj smiselno, da je vtetovirana v glavi? .
Ali ti bo podoba zmaja, dala lastnosti, ki se pripisujejo zmaju, če si boš zmaja vtetoviral?
Ali pričakuješ v kratkem demenco in boš pozabil imena svojih otrok/ti bodo otroci kaj manj pomenili, če si ne boš njihovih imen vtetoviral v kožo?
Za koga imaš tetovažo na hrbtu, če je niti videti ne moreš, razen, če se gledaš v ogledalu in imaš ultra gibljivo ogledalo ali pa vrat?

To so ta vprašanja, ki se mi porajajo in mi kažejo na nesmiselnost tetovaž.

Moje mnenje: Najbolj smiselna tetovaža je vtetoviranost v srce in v glavo.

V kožo je nesmiselna.
Moje mnenje.
Želim pa slišati tudi mnenja ostalih.
Zakaj? V čem je fora? Kaj tista vaša tetovaža pomeni? Zakaj jo je bilo smiselno vtetovirati v kožo?
Default avatar

Gunnar

jebi ga, enim so vam nesmiselne tetovaže, drugim so nam nesmiselne ovčje glave na človeških telesih kt je tvoja.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

erga

Moje mnenje pa je, da je Milka absolutno najboljša med čokoladami.

Vendar cenim tvoj trud pri analizi lastnega mnenja.
Default avatar

moje razmišljanje

Glejte nikogar ne napadam. Moje mnenje je tako. Želim pa slišati še mnenja drugi. Morda potem svoje mnenje spremenim. Vidim širšo sliko.
Ampak če so vaši argumenti žaljenje, potem bomo težko kam prišli.
Default avatar

hahahaha.....

Gunnar je napisal/a:
Gunč hvala za smeh!

Sam res - kliknem, vsa zdolgočasena in si mislim, 'pa kaj koga briga'........ in evooo :-)))

Me je tok poživilo ! :)
Default avatar

OhDear

Ker so tisti, ki imajo tetovaže na koži ponavadi bolj kul od tisih, ki imajo tetovirane možgane.
______________________________________________________________________
The Conservatives.
Putting the 'N' into cuts.

R. Howard
Default avatar

Paco Moralles

Jaz prisegam na močnik!
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar

žvarovna

Paco Moralles je napisal/a:
A ne na žvarovno? A tok hudo je že :)))) ??
Default avatar

bom še jaz :)

Bom še jaz svoje mnenje povedala, ker si močno želim tattoo :)
Sama si želim vtetovirat svojo življensko pot. Ker je bila ekstremno težka in sem vesela da sem prišla na pravo pot. Tattoo bo na mestu kjer ga bom videla vsak dan in me bo opominjal da zmorem.
Tattoo- ji so mi tudi ful sexy :) Tako da bom mogoče končno zadovoljna v svojem telesu, ker bo tudi prikril brazgotine, ki so nastale zaradi samopoškodb.
Že imam načrtano kaj bom imela in kako, samo še denar je treba zbrat da mi ga nekdo nariše in vtetovira.
Za tattoo je pomembno samo da je meni všeč in da jaz vem kaj pomeni, kaj si bodo ostali mislili mi je pa vseeno, ker nesprejemanje doživiš povsod, četudi si povprečen.

V dnevih ko si izgubljen, včasih pozabiš kaj imaš v srcu in v glavi, imaš pa sliko ki prikaže da si tukaj že bil in da je življenje lahko lepo, in imaš to sliko vedno s seboj da te opominja da si močen in da zmoreš :)

Nekateri si seveda dajejo tattoo-je zaradi mode, pa naj, to je njihovo telo.
Default avatar

En pogled

Meni se zdi tvoje razmišljanje dobro, vsaj začetni del.

Vsak ima pravico do svojega mnenja, zato tudi nadaljevanje ni napačno, vendar pa je preostanek nekako "plastičen" - kot bi rekli, zakaj pa se ljudje fotografirajo in shranjujejo slike v albume, če imajo spomine "zapisane" v glavi... zakaj kupujejo draga dela priznanih slikarjev, če pa lahko sliko pokrajine ali vaze gledajo v živo... zakaj si ženske nanašajo make-up, če so v sebi popolne in jih tisti moški, ki jih resnično ljubi, takšne tudi vidi...

Ljudje smo vizualna bitja. In pri tetovažah gre za nenakšen umetniški izraz pravega jaza. Ni treba, da je opazna drugim, važno je človekovo zavedanje, da jo ima. Morda se zaradi tega počuti posebnega, na takšen način izraža svoje občutke, mu daje moč... Vsak po svoje.

Za vsakega posameznika obstaja kakšna stvar, ki jo počene nekdo drug, a je zanj popolnoma nesmiselna. Vendar je tistemu drugemu pomembna. Pomemben je smisel.

Recimo moja tetovaža: Gre za osebni napis (na notranji strani nadlahti, ni zelo opazna) in kadarkoli mi je težko, mi vlije nekakšno moč oz. pogum. Ker me spomni na težke življenske preizkušnje, ki so bile povod za njeno vsebino. Nima čudežnih moči :), samo opomni me, da ne glede na to, kako težko je, moram vztrajati, ker je na koncu vredno.
Default avatar

lahko si ga sama

bom še jaz :) je napisal/a:
Lahko se sama tetoviraš.

Tuš. Šivanko in nitko. Cvern pomočiš v tuš, ga oviješ okoli špice šivanke in se pikaš.
Default avatar

ovčje glave

Dam avtorju čisto prav. Ne vem pa, zakaj naj bi on imel "ovčjo glavo", če je izrazil svoje mnenje, ki se kar močno razlikuje od ostalih (ovčjih glav).
Default avatar

ni mi všeč

moje razmišljanje je napisal/a:
Se strinjam. Tetovaže mi sploh niso všeč, še posebej tiste velike.
Default avatar

bom še jaz :)

lahko si ga sama je napisal/a:
Vem, ampak sem antitalent za risanje in vse kar spada zraven :) Četudi se trudim, končni izdelek izgleda kot da je risal 5-letni otrok. Žal. Zato pa upam da bom uspela razložit svoje misli nekomu ki mi bo tattoo izrisal. Vem, da je tukaj ogromno dela vloženega, zato nekako že zbiram slike ki nekako predstavljajo kar bi sala želela, da bom znala povedat kaj ja in kaj ne :)
Default avatar

bonbonnn

Fenomen tetovaž je v veliki večini izraz podzavestnih psihičnih težav...s tetovažo nekateri postanejo samozavestni, ker mislijo, da so nekaj extra.
Jaz v življenju še nisem videla lepe tetovaže, ker je tudi ne more biti, niti slučajno pa ne bi pustila, da se nek kvazi umetnik "izraža" po moji koži ki jo bom nosila dokler bom živa...tako da, ne hvala.

Da bi si tetovirala razne izreke in imena...hjoj, zakaj si je najrajši ne vtetovirate na čelo in hodite okrog, da bodo ja vsi videli? LOL
Default avatar

Gunnar

ovčje glave je napisal/a:
zakaj temu tako, je za vas ovčjeglavce že preveč za sprocesitrat... najboljš da izdate ovčji zakonik v katerem piše kaj je dovoljeno in kaj ne počet sam s sabo, kako bit oblečen, kakšen avto vozit, kakšno obliko hiše in velikost stanovanja je treba imet itn. da ne bo noben izstopal od vaših ovčjih navad in ovčjih sploh ovčje mentalnih glav, enoumja in dolgočasne sivine.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

tina t.

Ko si je sin hotel naredit tetovažo sem mu rekla, da je to njegovo telo in da je zame to skrunitev telesa. Ni je naredil, pa še sestrično je on prepričal z istim argumentom, ko je hotela uhan v nosu.
Default avatar

tupamaros

Meni niso kaj prida estetske, celo ne nek način iznakazijo zdravo in lepo kožo. Nekdo je omenil ovce - mar ni ravno tetoviranje "ovčje" dejanje. Spomnim se moje generacije v gimnaziji - ko sta se dve sošolki šle čez na Hrvaško tetovirat, je že čez kak mesec bil cel razred potetoviran...brez tega si bil out, no jaz sem bila "out" in mi ni žal.