Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kaj naj pripravim za "kosilo", da se lahko poje v avtu?

Default avatar

kajzakosilo

Sina moram danes pobrati pred šolo in takoj iti naprej v Ljubljano na nek pregled, kar bo kaj trajalo. Mi lahko kdo svetuje, kaj naj pripravim (razen sendvičev), da bi lahko pojedel kar v avtu. Prippeljem mu lahko še čisto toplo pred šolo. Hvala.
Default avatar

trdo hrano

Rižoto, testenine, kak narastek, burek.... Skratka karkoli, kar ni preveč tekoče:)
Default avatar

Domišljija?

Sendvič (raznorazni, tudi topli), palačinke s čimerkoli, testenine v plastični posodici in s kakšno bolj gosto omako ali pestom, ocvrt piščančji file ali zrezek s kruhom ali čemerkoli pač, pizzo .....
Pravzaprav karkoli razen juhe. Uporabi no malo domišljije.
Default avatar

Gunnar

pizza al pa burger pa krompirček.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

mama 4

Juha - kremna ali z drobno zakuho (daš jo v lonček za kavo na poti, da jo popije)
rezina kruha, pohanček, (kot sendvič, če mara lahko daš zraven še malo narezanega zelja, majoneza, ketchup)
ocvrt krompirček v posodici
To je za naše bilo vedno najboljše, pa še avto ni bil preveč popacan :)
Default avatar

rižotka korenje grah

Ko je treba jest v avtu, jaz gledam, da je kaj takšnega, da se ne "zaleti" rado.

Ko smo imeli takšne urnike, da smo cele dneve letali, sem jima jaz naredila: v plastično posodico - pol rižote, pol drobno zrezane zeljne solate ali testenine s paradižnikom in sirom na eni polovici in popečena zelenjava na drugi, potem še krompirjeva solata in panirani pišč. file ali oslič ali mesni polpet zrezan na trakove,....


Nekaj v tem stilu.
Default avatar

flaška

Jaz ne bi komplicirala na tvojem mestu. V avtu naj poje sendvič, kos pice, burek, hot dog...pač neko fast food varianto. Nič ne bo narobe, če to poje enkrat na leto. Toplo kosilo oz. večerjo bo pojedel, ko se vrneta domov.
Default avatar

na poti ali v pavzi med treningi

Kadar pri nas ni možnosti, da bomo doma jedli kuhano kosilo - cca 2x tedensko, je ponavadi takole:

Dostikrat naredim domače quicheje - pite, sama doma naredim testo, nadev in zvečer spečem, ali pa zjutraj ali pa zgodaj popoldan predno razvažam naokrog otroke, pripravljeno dam v pečico, pol ure, pa je gotovo - najraje jih imamo z brokolijem ali pa korenjem in cvetačo, pa tuno, svežim paradižnikom, veliko opcij e možnih. In lepo nasiti, da niso samo makaroni s parmezanom ali pa tuno, oziroma hladne testeninske solate.

Ali pa domač hamburger, spečem doma pleskavico iz mlete govedine, naredim omakco iz nakockanih suhih nevodenih paradižnikov, čebulce, avokada, peteršilja - brez majonez, kečapov, ipd. Natur. Kot kruh pa uporabim veiko primorsko žemljo, ali pa doma spečem pravi nan kruh - hlebčke.
Da ohrani toploto, imam take izolirne termo posode. Včasih pa hladno Pri nas ne maramo ne burekov, kebabov, pic, ki niso spečene v krušni peči, skratka nobene fast food slovenske ulične hrane - razen ko je burger festival na Pogačarjevem trgu :)

Potem naredim tudi domače tortilje: pšenične ali koruzne, s tuno, ali pa zvečer naprimer spečem natur piščančje prsi, spravim na hladno in potem zjutraj natrgam na koščke, pa dodam doma narejeno gosto omako, koščke avokada, svež paradižnik na kocke, mlada čebulca, pa še kristalka solata na trakce zrezana, da se ne vleče iz ust.

Pa solato, narimer kuskus, koruza, ali pa čičerika, pa dodam nakockano papriko, paradižnik, peteršilj, kis, olje, malo soli,premešam in dam v posodo s pokrovom. Ali pa solato iz leče, čičerike, belega velikega fižola, z mlado čebulco, papriko, na kockice narezan parmezan. Odlično in nasitno. Namesto kruha grisini ali prepečenec.

Pa sushi - pri nas ga jemo vsi - to pripravim naprimer že prejšnji dan - role maki tako ribje kot zelenjavne( kumarice, avokado, stebelna zelena), tudi sashimi vse v eno škatlo, v trenutku izgine :)

Včasih pa čisto po italijansko en "Piada" sendvič: pod grilom zapečem na polovičko prepognjen kruh vrste piada, v katerega prej dam bivoljo mocarelo, pa kraški ali pa lokavski pršut, malo rukole, paradižnik iz katerega se ne cedi voda. In je super prigrizek.


Kaj je to "piada" sendvič:

http://www.lapiadineria.com


Sendvičev z drugimi mokrimi ali suhih salamami ne maramo, ne jemo.

Potem zvečer otroka ponavadi še kašen smuti 8 sadno zelenjavni), ali pa mlečen gres, ovseno kašo, jogurt s koruznimi kosmiči, poleti pa za ohladitev tudi kak osvežilen sladoled.




Pri nas pač nismo navajeni jest hitrih prigrizkov kot so bureki, kebabi, pice za v roko iz škatle ali električne peči,
Default avatar

ok...

Evo, zdej sm pa čist zafrustrinana ...
Default avatar

flaška

Ti to resno???
Zakaj pa ne kuhaš dobre, stare slovenske hrane...npr. žganci + kislo mleko, kisla juha, sednvič z domačo zaseko,....



na poti ali v pavzi med treningi je napisal/a:
Kadar pri nas ni možnosti, da bomo doma jedli kuhano kosilo - cca 2x tedensko, je ponavadi takole:

Dostikrat naredim domače quicheje - pite, sama doma naredim testo, nadev in zvečer spečem, ali pa zjutraj ali pa zgodaj popoldan predno razvažam naokrog otroke, pripravljeno dam v pečico, pol ure, pa je gotovo - najraje jih imamo z brokolijem ali pa korenjem in cvetačo, pa tuno, svežim paradižnikom, veliko opcij e možnih. In lepo nasiti, da niso samo makaroni s parmezanom ali pa tuno, oziroma hladne testeninske solate.

Ali pa domač hamburger, spečem doma pleskavico iz mlete govedine, naredim omakco iz nakockanih suhih nevodenih paradižnikov, čebulce, avokada, peteršilja - brez majonez, kečapov, ipd. Natur. Kot kruh pa uporabim veiko primorsko žemljo, ali pa doma spečem pravi nan kruh - hlebčke.
Da ohrani toploto, imam take izolirne termo posode. Včasih pa hladno Pri nas ne maramo ne burekov, kebabov, pic, ki niso spečene v krušni peči, skratka nobene fast food slovenske ulične hrane - razen ko je burger festival na Pogačarjevem trgu :)

Potem naredim tudi domače tortilje: pšenične ali koruzne, s tuno, ali pa zvečer naprimer spečem natur piščančje prsi, spravim na hladno in potem zjutraj natrgam na koščke, pa dodam doma narejeno gosto omako, koščke avokada, svež paradižnik na kocke, mlada čebulca, pa še kristalka solata na trakce zrezana, da se ne vleče iz ust.

Pa solato, narimer kuskus, koruza, ali pa čičerika, pa dodam nakockano papriko, paradižnik, peteršilj, kis, olje, malo soli,premešam in dam v posodo s pokrovom. Ali pa solato iz leče, čičerike, belega velikega fižola, z mlado čebulco, papriko, na kockice narezan parmezan. Odlično in nasitno. Namesto kruha grisini ali prepečenec.

Pa sushi - pri nas ga jemo vsi - to pripravim naprimer že prejšnji dan - role maki tako ribje kot zelenjavne( kumarice, avokado, stebelna zelena), tudi sashimi vse v eno škatlo, v trenutku izgine :)

Včasih pa čisto po italijansko en "Piada" sendvič: pod grilom zapečem na polovičko prepognjen kruh vrste piada, v katerega prej dam bivoljo mocarelo, pa kraški ali pa lokavski pršut, malo rukole, paradižnik iz katerega se ne cedi voda. In je super prigrizek.


Kaj je to "piada" sendvič:

http://www.lapiadineria.com


Sendvičev z drugimi mokrimi ali suhih salamami ne maramo, ne jemo.

Potem zvečer otroka ponavadi še kašen smuti 8 sadno zelenjavni), ali pa mlečen gres, ovseno kašo, jogurt s koruznimi kosmiči, poleti pa za ohladitev tudi kak osvežilen sladoled.




Pri nas pač nismo navajeni jest hitrih prigrizkov kot so bureki, kebabi, pice za v roko iz škatle ali električne peči,
Default avatar

mama003

Skoraj vse, razen juhe, minešter, oz. takega, kar je tekoče.
Rižota, testenine, polenta, pizza, kruh in opohano meso, tenstan krompir, grah, zelje, zraven košček mesa v omaki, važno da je tako, da se ne razpaca po avtu.
Default avatar

@flaška

flaška je napisal/a:
Ti to resno???
Zakaj pa ne kuhaš dobre, stare slovenske hrane...npr. žganci + kislo mleko, kisla juha, sednvič z domačo zaseko,....



na poti ali v pavzi med treningi je napisal/a:
Kadar pri nas ni možnosti, da bomo doma jedli kuhano kosilo - cca 2x tedensko, je ponavadi takole:

Dostikrat naredim domače quicheje - pite, sama doma naredim testo, nadev in zvečer spečem, ali pa zjutraj ali pa zgodaj popoldan predno razvažam naokrog otroke, pripravljeno dam v pečico, pol ure, pa je gotovo - najraje jih imamo z brokolijem ali pa korenjem in cvetačo, pa tuno, svežim paradižnikom, veliko opcij e možnih. In lepo nasiti, da niso samo makaroni s parmezanom ali pa tuno, oziroma hladne testeninske solate.

Ali pa domač hamburger, spečem doma pleskavico iz mlete govedine, naredim omakco iz nakockanih suhih nevodenih paradižnikov, čebulce, avokada, peteršilja - brez majonez, kečapov, ipd. Natur. Kot kruh pa uporabim veiko primorsko žemljo, ali pa doma spečem pravi nan kruh - hlebčke.
Da ohrani toploto, imam take izolirne termo posode. Včasih pa hladno Pri nas ne maramo ne burekov, kebabov, pic, ki niso spečene v krušni peči, skratka nobene fast food slovenske ulične hrane - razen ko je burger festival na Pogačarjevem trgu :)

Potem naredim tudi domače tortilje: pšenične ali koruzne, s tuno, ali pa zvečer naprimer spečem natur piščančje prsi, spravim na hladno in potem zjutraj natrgam na koščke, pa dodam doma narejeno gosto omako, koščke avokada, svež paradižnik na kocke, mlada čebulca, pa še kristalka solata na trakce zrezana, da se ne vleče iz ust.

Pa solato, narimer kuskus, koruza, ali pa čičerika, pa dodam nakockano papriko, paradižnik, peteršilj, kis, olje, malo soli,premešam in dam v posodo s pokrovom. Ali pa solato iz leče, čičerike, belega velikega fižola, z mlado čebulco, papriko, na kockice narezan parmezan. Odlično in nasitno. Namesto kruha grisini ali prepečenec.

Pa sushi - pri nas ga jemo vsi - to pripravim naprimer že prejšnji dan - role maki tako ribje kot zelenjavne( kumarice, avokado, stebelna zelena), tudi sashimi vse v eno škatlo, v trenutku izgine :)

Včasih pa čisto po italijansko en "Piada" sendvič: pod grilom zapečem na polovičko prepognjen kruh vrste piada, v katerega prej dam bivoljo mocarelo, pa kraški ali pa lokavski pršut, malo rukole, paradižnik iz katerega se ne cedi voda. In je super prigrizek.


Kaj je to "piada" sendvič:

http://www.lapiadineria.com


Sendvičev z drugimi mokrimi ali suhih salamami ne maramo, ne jemo.

Potem zvečer otroka ponavadi še kašen smuti 8 sadno zelenjavni), ali pa mlečen gres, ovseno kašo, jogurt s koruznimi kosmiči, poleti pa za ohladitev tudi kak osvežilen sladoled.




Pri nas pač nismo navajeni jest hitrih prigrizkov kot so bureki, kebabi, pice za v roko iz škatle ali električne peči,
Kaj te pa moti, če drugi malo drugače jemo od slo povprečja, torej da ne jemo burekov, kebabov štručk s sirom in podobno? A zato te moti, ker to pripravljamo? ker se ti zdi cela znanost to pripravit? Pa ni, nekateri smo pač spretni, iznajdljivi in hitri tudi pri pripravi hrane.

In še odgovor na tvojo provokacijo - 4-5 dni v tednu kuhamo - tudi slovensko klasično hrano, kot je goveja juha, pražen krompir, pa kakšna pečenka,matevž, krvavica, golaž, ričet, mineštre. Pa se v rit in prste ugrizni sedaj, če se zmoreš :P
Default avatar

LoniM

Pica iz električne peči? A sem spada tudi pica, ki jo doma spečem iz nule? V električni pečici. Na žalost krušne peči nimam, ker je nimam kam postaviti.

In zame vse tisto, kar je zgoraj našteto, sploh ni junk food, če ga pripravljam doma. Pri kebabu sicer malce improviziram.


PS Ne kuham tipičnega kosila z juho, pečenko in praženim krompirjem, to kombinacijo sovražim že iz otroštva.
Default avatar

wc in pot

A lulat vama pa ne bo treba, da bi lahko na eni pumpi kaj pojedla? Res ne?
Default avatar

ah dej no

wc in pot je napisal/a:
A lulat vama pa ne bo treba, da bi lahko na eni pumpi kaj pojedla? Res ne?
Meni je to predrago, da bi šla na pumpi na kosilo in ni mi na črpalki jest res ne! Lulat se gre pa doma ali kasneje na pediatrični. Običajno smo na cajt, če imamo toliko časa, da bi lahko jedli na črpalki ga imamo tudi toliko, da se ustavimo doma in pojemo. Gospa nima časa zato je postavila vprašanje, kaj mi pripravimo za na pot.
Default avatar

oooo¸v

Kakšne krule ste babe...
Default avatar

Yo_

Predvsem naj je s fejst ostrimi vilicami in nožem. To zna bit ob kakšnem hitrem zaviranju zelo zabavno. No, skoraj enako zabavno je tudi z žlico, če se počiš po zobeh.
Default avatar

cela pojedina

na poti ali v pavzi med treningi je napisal/a:
Kadar pri nas ni možnosti, da bomo doma jedli kuhano kosilo - cca 2x tedensko, je ponavadi takole:

Dostikrat naredim domače quicheje - pite, sama doma naredim testo, nadev in zvečer spečem, ali pa zjutraj ali pa zgodaj popoldan predno razvažam naokrog otroke, pripravljeno dam v pečico, pol ure, pa je gotovo - najraje jih imamo z brokolijem ali pa korenjem in cvetačo, pa tuno, svežim paradižnikom, veliko opcij e možnih. In lepo nasiti, da niso samo makaroni s parmezanom ali pa tuno, oziroma hladne testeninske solate.

Ali pa domač hamburger, spečem doma pleskavico iz mlete govedine, naredim omakco iz nakockanih suhih nevodenih paradižnikov, čebulce, avokada, peteršilja - brez majonez, kečapov, ipd. Natur. Kot kruh pa uporabim veiko primorsko žemljo, ali pa doma spečem pravi nan kruh - hlebčke.
Da ohrani toploto, imam take izolirne termo posode. Včasih pa hladno Pri nas ne maramo ne burekov, kebabov, pic, ki niso spečene v krušni peči, skratka nobene fast food slovenske ulične hrane - razen ko je burger festival na Pogačarjevem trgu :)

Potem naredim tudi domače tortilje: pšenične ali koruzne, s tuno, ali pa zvečer naprimer spečem natur piščančje prsi, spravim na hladno in potem zjutraj natrgam na koščke, pa dodam doma narejeno gosto omako, koščke avokada, svež paradižnik na kocke, mlada čebulca, pa še kristalka solata na trakce zrezana, da se ne vleče iz ust.

Pa solato, narimer kuskus, koruza, ali pa čičerika, pa dodam nakockano papriko, paradižnik, peteršilj, kis, olje, malo soli,premešam in dam v posodo s pokrovom. Ali pa solato iz leče, čičerike, belega velikega fižola, z mlado čebulco, papriko, na kockice narezan parmezan. Odlično in nasitno. Namesto kruha grisini ali prepečenec.

Pa sushi - pri nas ga jemo vsi - to pripravim naprimer že prejšnji dan - role maki tako ribje kot zelenjavne( kumarice, avokado, stebelna zelena), tudi sashimi vse v eno škatlo, v trenutku izgine :)

Včasih pa čisto po italijansko en "Piada" sendvič: pod grilom zapečem na polovičko prepognjen kruh vrste piada, v katerega prej dam bivoljo mocarelo, pa kraški ali pa lokavski pršut, malo rukole, paradižnik iz katerega se ne cedi voda. In je super prigrizek.


Kaj je to "piada" sendvič:

http://www.lapiadineria.com


Sendvičev z drugimi mokrimi ali suhih salamami ne maramo, ne jemo.

Potem zvečer otroka ponavadi še kašen smuti 8 sadno zelenjavni), ali pa mlečen gres, ovseno kašo, jogurt s koruznimi kosmiči, poleti pa za ohladitev tudi kak osvežilen sladoled.
Jaz bi potrebovala cel teden, da tole skuham. Sliši se pa za bogove.




Pri nas pač nismo navajeni jest hitrih prigrizkov kot so bureki, kebabi, pice za v roko iz škatle ali električne peči,
Default avatar

Malo morgen

cela pojedina @ :)))) mon vse prenese :))) v reali pa hrenovke žulijo.
Default avatar

@LoniM

LoniM je napisal/a:
Pica iz električne peči? A sem spada tudi pica, ki jo doma spečem iz nule? V električni pečici. Na žalost krušne peči nimam, ker je nimam kam postaviti.

In zame vse tisto, kar je zgoraj našteto, sploh ni junk food, če ga pripravljam doma. Pri kebabu sicer malce improviziram.


PS Ne kuham tipičnega kosila z juho, pečenko in praženim krompirjem, to kombinacijo sovražim že iz otroštva.


Jah, tvoj problem, ne? Jaz travm tudi zaradi slovenskega futra iz otroštvva pač nimam :D
Jaz sem ji samo replicirala, da med "drugim" tudi kdaj skuhamo tipično slovensko hrano, navedeno je bil zgolj naključni izbor.