Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ošpice so resna bolezen

Default avatar

navelicana

Kdor jih ni sam prebolel, ne more vedeti. Jaz sem jih imela v drugem razredu in bila doma en mesec. Se dobro spomnim vročinskih blodenj in kako hudo je bilo.

Zagovorniki necepljenja nimajo izkušnje, kako je bilo v časih, ko proti mnogim nalezljivim boleznim nismo bili cepljeni in smo jih kot otroci prebolevali - tudi z negativnnimi posledicami. Lahko je zdaj govoriti, da ošpice niso nič nevarna bolezen, ker te bolezni ni (je ne poznate) in so drugi otroci (ki so bili cepljeni) prevzeli odgovornost in možne negativne posledice celjenja, zato da nekateri posamezniki lahko razglašajo svobodo odločanja glede cepljenja in cepijo svojih otrok. Če bi živeli v časih, ko tega ni bilo in ja vsaka družina v živo izkušala, kako potekajo nalezljive bolezni, potem bi vedeli, da je cepljenje zelo koristno. Prepričana sem, da je pošteno, da možnost necepljenja obstaja samo za bolehne otroke - kjer je zdravstveno dokazano, da bi cepljenje slabo prenesli.

Ne zanikam, da v redkih primerih cepljenje lahko povzroči slabe posledice, to je res. Vendar če damo na tehtnico posledice cepljenja (ki jih imajo redki posamezniki) ali posledice prebolele bolezni (ki bi jih imela večina otrok), potem je odločitev jasna - cepljenje je koristno.
Default avatar

periperi

Hcerka Roalda Dahla je umrla za posledicami ospic.MEASLES: A Dangerous Illness"

From The Encephalitis Society Fact Sheet: "Measles causes encephalitis in around 1 in 1,000 children. Measles encephalitis caused the death of Roald Dahl's daughter Olivia in 1962. He became an ardent supporter of measles vaccination as a result of the tragic loss of his daughter. He wrote a letter to parents encouraging them to get their children vaccinated [which is reproduced here]. He dedicated James and the Giant Peach and the BFG to Olivia."


Olivia, my eldest daughter, caught measles when she was seven years old. As the illness took its usual course I can remember reading to her often in bed and not feeling particularly alarmed about it. Then one morning, when she was well on the road to recovery, I was sitting on her bed showing her how to fashion little animals out of coloured pipe-cleaners, and when it came to her turn to make one herself, I noticed that her fingers and her mind were not working together and she couldn't do anything.

"Are you feeling all right?" I asked her.

"I feel all sleepy," she said.

In an hour, she was unconscious. In twelve hours she was dead.

The measles had turned into a terrible thing called measles encephalitis and there was nothing the doctors could do to save her. That was twenty-four years ago in 1962, but even now, if a child with measles happens to develop the same deadly reaction from measles as Olivia did, there would still be nothing the doctors could do to help her.

On the other hand, there is today something that parents can do to make sure that this sort of tragedy does not happen to a child of theirs. They can insist that their child is immunised against measles. I was unable to do that for Olivia in 1962 because in those days a reliable measles vaccine had not been discovered. Today a good and safe vaccine is available to every family and all you have to do is to ask your doctor to administer it.

It is not yet generally accepted that measles can be a dangerous illness. Believe me, it is. In my opinion parents who now refuse to have their children immunised are putting the lives of those children at risk. In America, where measles immunisation is compulsory, measles like smallpox, has been virtually wiped out.

Here in Britain, because so many parents refuse, either out of obstinacy or ignorance or fear, to allow their children to be immunised, we still have a hundred thousand cases of measles every year. Out of those, more than 10,000 will suffer side effects of one kind or another. At least 10,000 will develop ear or chest infections. About 20 will die.

LET THAT SINK IN.

Every year around 20 children will die in Britain from measles.

So what about the risks that your children will run from being immunised?

They are almost non-existent. Listen to this. In a district of around 300,000 people, there will be only one child every 250 years who will develop serious side effects from measles immunisation! That is about a million to one chance. I should think there would be more chance of your child choking to death on a chocolate bar than of becoming seriously ill from a measles immunisation.

So what on earth are you worrying about? It really is almost a crime to allow your child to go unimmunised.

The ideal time to have it done is at 13 months, but it is never too late. All school-children who have not yet had a measles immunisation should beg their parents to arrange for them to have one as soon as possible.

Incidentally, I dedicated two of my books to Olivia, the first was 'James and the Giant Peach'. That was when she was still alive. The second was 'The BFG', dedicated to her memory after she had died from measles. You will see her name at the beginning of each of these books. And I know how happy she would be if only she could know that her death had helped to save a good deal of illness and death among other children.
Default avatar

Odvisno

Če nimaš sreče boš imel celo življenje zaradi cepljenja povsem uničeno. To je tako kot loto glavni dobitek je pa smrt v zibki.
Default avatar

sebičen narod

Odvisno je napisal/a:
Kolk je folk sebičen. Šele sedaj razumem balkansko sebičnost, ki je sploh niso sposobni prepoznati. On bi si vzel ferarija, tebi bi dal pa drek in to se mu zdi popolnoma fer..... Pač srbska zdravnica dela v Sloveniji propagando proti cepljenju.... je bila na Tv-ju, ker ima predavanja po Slovenija. Groza.

On bi riskiral cel narod, da bi samo sam sebi pomagal in svojemu otroku (ne bi ga cepil, da slučajno ne bi prišlo do zapletov,.... )... sploh se ni sposoben zavedati, da če bi bilo takih ljudi veliko, da bi potem vsi zboleli in bi bili v bisvtveno večjem dreku, kot pa, če nekaj otrok ne prenese dobro cepljenja, pa še to najbrž zato, ker je toliko alergenov v telesu..... zaradi skrajno onesnaženega okolja in načina življenja..

Neverjetna sebičnost balkancev... sej ne moreš verjeti. Važno da je en sam - on kul... vsi ostali pa: boli ga ku....

Jest šele sedaj spoznavam sebičnost balkanskih narodov... samoumevno se jim zdi, da vse dobijo in da nič ne znajo dati nazaj.... ko pa rečeš besedo proti njim si pa rasist.. kakšna sebičnost..... pa za vse napake so krivi vsi drugi, samo oni sami ne.... ker oni so pač popoln narod, ki ne pozna napak (ironični zapis pač).
Default avatar

savrinka

Pa imamo copy paste youtube zdravstvo ene avtorice pod sto imeni.

Naveličana prepričanih ne moreš prepričati. Dejstvo je, da nismo zreli za svobodne odločitve na marsikaterem področju. Saj leta bi nas pripeljala z zavedanju kako pomembno je cepljenje in kako srečni smo lahko, da imamo to možnost pa vendar je to prekruta igra za dokazovanje.
Default avatar

jaz pa menim

navelicana je napisal/a:
Problem je, da so s temi cepljenji povzročili, da bo zbolelo vse več odraslih, ki jim je cepivo že popustilo. Pri odraslih so otroške bolezni hujše.

Berem, da imajo v Kaliforniji epidemijo oslovskega kašlja in zbolevajo tudi cepljeni, ker je imunost popustila ali pa cepivo sploh ni prijelo.
Default avatar

zdrava pamet...

A dejte no, strokovnjakom ne verjamete, verjamete nekim ljudem z osnovnošolsko ali srednješolsko izobrazbo katere lahko vsak prepriča v vse.

Slovenci so res nor narod... tako z lahkoto se lahko zmanipulara samo neumne Slovence... jao, kje jest to živim....


Kje je zdrava kmečka pamet?? Kje?????

Včasih so ljudje množično umirali zaradi bolezni proti katerim se sedaj cepi. To so mi povedali stari starši, koliko smrti je bilo zaradi teh bolezni v družini.....

Danes tega ni zaradi cepljenja.... in sedaj naj verjamem neki propagandi. Zakaj že? Ker smo Slovenci neumen narod brez zdrave kmečke pameti, ki bi nam povedala da polio za seboj pušča pohabljenost (nezmožnost hoditi) itd?
Default avatar

noro!!!

sebičen narod je napisal/a:
Ti pričakuješ, da bo nekdo zavestno žrtvoval svojega otroka, da bo 'rešil' druge?
Default avatar

Pamet ti ne bo koristila

https://sites.google.com/site/iluzijeoc ... 2-poglavje
Nobena pamet ti ne bo koristila, če boš zadel glavno nagrado in boš po cepljenju na pokopališču pokopal svojega otroka. Nekateri (zelo redki) so jih. Toda, če se gre za tvojega otroka nisi vesel, če ga pokoplješ. No pa nič ne skrbite bodo že iz Finske prinesli ošpice v Slovenijo, ko bodo prišli malo domov praznovat novo leto.
Default avatar

jao kje jest to živim

Pamet ti ne bo koristila je napisal/a:
Ja, če pa ne bi bilo cepljenja bi bilo pa smrtnosti ogromno (kot v starih časih), ne zelo redki primeri.. ampak to pač ni pomembno..... ne ni....

Sebičnost ne pozna meja, zato pa so balkanci revni in vedno bodo....
Default avatar

postalo jasno

Skratka če sem kaj dojela, sem dojela to, da balkanec ni sposoben več razmišljati v okvirih širišh od njega samega in njegove bližnje družine....

Važno da je on kul in njegovi bližnji... ostali pa lahko pocrk.... to pač ni več njegov problem.... sej ni čudno, da Slovenija tone vsak dan globje in globlje v drek... s tako miselnostjo itak ne more biti drugače.....

Tako razmišlja mafija, klani, plemenska ljudstva, opice.. nikakor pa ne moderni civilizirani človek v multikulturni razviti družbi, ker s takim razmišljanjem multikulturne razvite družbe itak sploh ne more biti.
Default avatar

Kvaziznanost in ostale bruharije

Spet debilneži pametujejo o celjenju. Dejstvo št. 1. Včasih so ljudje množično umirali ali ostali trajno prizadeti zaradi epidemij. 2. Po uvedbi cepljenja takšnih epidemij več skorajda ne poznamo. 3. Po opuščanju obveznih cepljenj so se ponovno začela ponavljati.
Svoje otroke sem cepila in jih še bom ko se bo potrebno. Za tiste bolezni za katere je cepljenje nujno in preverjeno. Imam mirno vest in ko prebiram kako je kje izbruhnila epidemija npr. v Sloveniji ošpice jaz mirni spim, za razliko od takšnih pametnjakovičev.
Default avatar

Londončanka

Po Londonu prav zdaj pustošijo Ošpice, pred dvemi leti je pa Mumps. Pa ni pol Anglije umrlo tako kot to misli avtorica tele teme. Zato mislim, da bi se morali ljudje sami odločiti za to ali bodo njihovi otroci zboleli zaradi cepljenja ali zaradi bolezni proti kateri se niso cepili. Ali pa cepljeni zboleli za boleznijo proti kateri so cepljeni. To se dogaja v Londonu.
Default avatar

Groza in strah

Londončanka. Mi lahko poveš kaj se lahko zgodi z otrokom če dobi mumps? Veš da lahko postane neploden? Si sploh ne predstavljam kaj vse občuti potem tak otrok kot odrasel ko hoče imeti družino pa je ne more, zaradi svojih butastih staršev.
Default avatar

Pameten predlog

Meni bi se zdelo najbolj pametno, da bi bila vsa cepljenja prostovoljna in brezplačna. Tudi proti gripi in tudi proti HPV bi morala biti plačana iz državne blagajne. Tisti, ki pa ne cepijo svojih otrok naj pa sami sebi pripišejo posledice, če jim bodo otroci slučajno zboleli, ker starši bodo morali živeti z otroki pa čeprav bodo otroci rojeni slepi, ker se mama ni dala preden je zanosila še enkrat cepiti proti rdečkam, ker je cepivo že popustilo.
Default avatar

Londončanka

Zato pa v Londonu proti Mumpsu starši dajo v večini cepit samo dečke. Deklic pa ne, ker deklicam Mumps ne dela neplodnosti. In tale, ki sem jo poznala je bila Samantha, ki se dober teden ni dobro počutila in je bila bolna. Zdaj je pa spet super.
Default avatar

vsak po svoje

kok ste tečni s tem cepljenjem..če se ti bojiš ošpic in ostalih nalezljivih bolezni, se cepi..ti boš, glede na to da si cepljena in verjameš učinkovitosti cepiva, varna..v čem je problem??
tisti, ki pa nismo takega mnnenja, se pa ne bomo, oziroma naših otrok ne...kaj sploh debatirate..
Default avatar

savrinka

Pameten predlog je napisal/a:
Recimo, da se strinjam. Vendar samo pod pogojem, da tej otroci ne smejo biti sprejeti v javni vrtec, v javno šolo. Tudi pri zdravniku in vseh ostalih javnih zadevah morajo biti stvari tako urejene, da niso v stiku z ostalimi otroki. Eno je, če otroka ne smeš cepiti, drugo je, če otroka ne želiš cepiti in s tem sam nosiš posledice....nositi jih moraš v celoti in ker je tak otrok lahko smrtno ogrozi druge, ki niso v dani situaciji po svoji izbiri potem naj bodo ločeni. Od tu naprej pa ja, naj bo prosta izbira oziroma naj pride spet do naravne selekcije.
Default avatar

Sdfhu

Bebavih anticeplinih zmesancev ne bos nikoli preprical, tisti ki smo si tudi kaj strokovnega prebrali in razmisljamo najmanj s tremi sivimi celicami, pa prepricevanja na potrebujemo. Sem zleht, vem. Najbrz zaradi cepiva :P
Default avatar

Nekaj me zanima

Moja soseda se je dala cepit proti gripi in potem je dobila nekaj vročine in čez en teden so imeli vsi pri sosedu gripo razen sosede, ki jim jo je prinesla. Svood vas pozdravlja in v civiliziranih državah je precej bolniških odsotnosti iz šole zaradi otroških bolezni.