čiščenje pečice
Tole z vrelo vodo deluje bolj ali manj pri vsaki zasušeni svinjariji, ker jo para odmoči. Torej tudi če pečica nima neke extra funkcije, lahko postaviš not pisker vrele vode, malo počakaš in greš potem čistit. Za sproti zadošča neko kremno čistilo na vlažni gobici (vim, frosch…), potem pobrisat s čisto mokro krpo (viledo ali ono iz mikrovlaken) in do suhega obrisat s papirnato brisačo. Za generalno pa si narediš uslugo, če odšraufaš ven rešetke oz. vodila (če le gre), tisto namočiš in očistiš posebej, pečico pa posebej, tako kot je zgoraj opisano. Namreč, najtežje je spucat za stransko rešetko oz. vodilom, ker težko prideš zraven.
Imam tudi Miele s pirolizo, je še nova in nisem delala tega.
Kot vem, je potrebno odstraniti vsa vodila. Me pa zanima ali moraš prej očistiti stranske stene ali piroliza res odstrani vse? Zadnja stran je že umazana in ne gre dol. Pa koliko kaj pečeš in na koliko časa potem uporabiš pirolizo?
Kaj pa vmes? Nekaj sem brala navodila in odsvetujejo vsa ta čistila za pečice razen Miele. Kako potem? Meni ne gre vse ven.
Katero Mielejevo čistilo priporočate?
Kaj pa vodila in rešetke? Moja imajo neko oblogo, če se prav spomnim, Perfect Clean in se jih menda ne sme prati v pomivalnem stroju. Je to res, ker meni bi bilo to najbolj preprosto?
Pa vrata naj bi se menda dala narazen. Delate tudi to? Na koliko časa?