Starševski čvek

Na srce vam polagam, ne bodite hudobni

Default avatar
Ker potem trpijo vaši potomci, ki morajo vračati, kolikor še vam ni uspelo odslužiti grehov. Ne splača se biti hudoben, živite pošteno lajf.
Default avatar
Samo potem bi lev stradal in izumrl.
Default avatar
[youtube]HhGuXCuDb1U[/youtube]
Default avatar
Sicer je res, da je lepo biti dober, pravičen in vsega lepega, ampak vračanje, karma, potomci...v to ne verjamem.
Si upaš to reči eni mamici, ki ji je otrok zbolel za hudo bolezen pri enem letu? Si misliš, aha otrok nosi posledice, ker je mami bila hudobna in slaba ali pa njena babica...prosim no. Pojdi na pediatrijo in to povej staršem, a?
Nehajte s to karmo in vračanjem, ker te besede so malo prehude. Če pa je osebno tvoja zgodba s posledicami pa poišči rešitev in ne brskaj po "kdo je kriv".
Default avatar
Večer81, kakor koli obračaš, tako je. Vse je posledica preteklih dejanj, duše same, kot tudi dušnih staršev, generacij za nazaj.
V naši družini in sorodstvu se vleče samskost, od 4otrok v naši družini, je samo en ustvaril družino, ostali smo samski. Zakaj? Ne vem. Preprosto se ne zgodi.
Po mamini strani, sta dva brata ostala sama in brez otrok. Po očetovi, pa njegova sestra.
Bi upala trdit, da ne gre zgolj za naključje.
Tako kot ni naključje nobena telesna hiba in bolezen.
Default avatar
Karma vse vrne je napisal/a:
Vraževerje, čisto vraževerje!

V resnici pa je tako, da če nisi hudoben, ti sam že zdaj lažje živiš lepo in tudi uspešen si bolj. Tudi tegobe lažje prenašaš, ker nisi ves paranoičen in ne iščeš vzrokov v čirulah-čarulah in bav bavih.
Default avatar
kokkao je napisal/a:

Če je tebi v tolažbo to, da ste vsi samski zaradi karme in vračanja, potem prav. Jaz razmišljam drugače in nobena nima zato prav ali narobe.
Vseeno mi je pa bosa, da ima otrok hibo, je invalid ali doživi nesrečo...ker je karma vrnila udarec, ker je pet generacij nazaj en zafrknu! Ostane mati brez otroka ali ga pri 10ih letih zbije avto in pohabi in ti bi njej rekla, veš to pa zato, ker je nekdo par rodov nazaj počel grdo. Mal neokusno in močno nepravično.
In vsi "slabi, nepravični"...nimajo zato slabega življenja, niti potomci ne. Poznam osebno tako familijo.
Default avatar
Zakon karme temelji na moralnem vrednotenju človeških dejanj. Kako si potem razlagaš sicer banalne primere, ko v neki družbi velja recimo krut akt za častnega medtem, ko bi to v drugi družbi veljalo za kriminal. Oseba, ki je naredila nekaj takega v veri, da dela dobro, čeprav bi bilo to dejanje v drugi državi kaznivo - je potem karmično nagrajena ali karmično kaznovana za to dejanje? Ali so vse osebe živeče v revnih državah kjer nimajo osnovnih pogojev za življenje in jim otroci umirajo zaradi podhranjenosti tam zaradi slabe karme ali zato, ker je svetovna ureditev taka, da nekatere bogate države živijo na račun izkoriščanja revnih držav? Meni je tudi všeč ideja, da obstaja smisel v tem svetu in bomo nagrajeni za dobra dela in kaznovani za slaba ampak žal izkušnje ne kažejo ravno tako, ta svet je zelo pokvarjen, krut in neusmiljen. Tudi s tem se strinjam, da so hudobni ljudje pogosto nesrečni ampak ne zaradi karme temveč zato, ker jih nihče ne mara.
Skratka pridružujem se pozivu, da ni v redu biti hudoben.
Default avatar
vecer81 je napisal/a:
Aveš, Včasih je blo bogokletno razmišljat da je zemlja okrogla, ozkogledneži pa v večini, ker vam tako paše, da ne rabite nič delat.
Default avatar
Največje pizde v tej državi, ki naredijo največ krivic, so sodniki.


Pa misliš, da so kdaj pomislili na karmo?
Default avatar
ertb je napisal/a:
Ko bodo bolani in pa stari bodo plazili okoli oltarjev in se kesali svojih grehov. Ali pa darovali v dobrodelnost in si kupovali odpustke.

Moja babi je rekla, da živi tako, da si ne kratiš spanca! Še danes se strinjam z njo.
Default avatar
brklc je napisal/a:

Brklc a si kej osamljen takle decembra?
Default avatar
kokkao je napisal/a:
kakšno bolno razmišljanje imaš,mati mila...ti si za zdravljenje sploh tvoj zadnji stavek.Dej si prst na čelo in se zamisli malo nad seboj,ženska!
Default avatar
vecer81 je napisal/a:
Čist nč, sem popoldne kr padu v pojslo... In ne upraš kaj dogajal... Kaj pa še bo!!!
Default avatar
KAKŠNO NAKLADANJE
Default avatar
kokkao je napisal/a:
A veš, da sem tudi sama že premišljevala kaj za vraga je v naši familiji narobe, da se samskost vleče iz roda v rod. Zdaj, če je to karma, ne vem, je pa sigurno kakšna povezava glede tega, ker da bi šlo zgolj za splet okoliščin ne verjamem.
Default avatar
vecer81 je napisal/a:
Dobro preberi kar ti bom napisal !
Bil je konjski mešetar kateri je bil pregovorno nepošten in med drugim je kupcu prodal slepega konja z besedami DOBRO GA POGLEJ, ON TEBE NE VIDI !
Skratka nategnil je kup kupcev.
Njegov sin je bil pa en konec kurbirja, še danes je živ, osebno ga poznam.
Imel je pa doma dva otroka fanta in punco, govorim v pretekliku ker ju več ni !
Sedaj pa sledi.
Prvo je v prometni nesreči umrla hči(konj -promet) v avtu katerega je vozil njen polbrat za katerega sploh ni vedela da je njen polbrat, tisto je prišlo na dan šele kasneje, v prometni nesreči kjer so s Passatom zapeljali s ceste, ostali potniki nepoškodovani.
Sin (brat te punce ) pa je umrl ko so ga kot voznika tovornjaka(konj-promet) pod sabo pokopale železne cevi katere je pripeljal na gradbišče.
pa drug primer
Prednik ene rodbine iz soseščine je ogoljufal mojega soseda za življenske prihranke,bilo je nekje leta 1915, še v času Avstrije, danes potomci goljufa propadajo,propada pa tudi domačija in ljudje iz katere je izviral, v času goljufije je živel še doma. Skratka domačija je tik pred tem da bo prodana .
Gostilničarji ene od vaških gostiln kjer so se dogajale nečednosti so propadli v zadnjih 100 letih kot rodbina , danes je tam kjer je bila gostilna parkir plac.
v soseščini je bila vas Potok,en od domačinov je z goljufijo odteral vse po vrsti, češ bo vas moja, mogočna domačija, propadla je zato ker na domačiji 100 let ni bilo rojenega otroka.Kljub posvojitvam otrok sorodnikov so propadli !

Upam da razumeš, me pa čudi da ti starši niso tega povedali, vse se plača, če imaš možnost svoje račune poravnat v času svojega življenja si lahko samo vesel, ker v nasprotnem najebejo potomci !
Default avatar
kajpavem... je napisal/a:
Nimate fukabilnih genov.
Default avatar
Prav je, da smo ljudje dobri in pošteni.
Vendar usoda ne izbira niti po dobroti niti po poštenosti. Dobrim ljudem se dogajajo (tudi) slabe stvari. Dobrim staršem se rodijo bolni otroci, hudo prizadeti, slepi, gluhu,,, In kdo je za to kriv? Odgovora ne ve nihče. Še Jezusa so vprašali, ali so starši krivi, če se je njihov otrok rodil gluh ali slep. In Jezus jim je odgovoril, da starši niso krivi. Življenje je kruto in ne prizanaša nobenemu. Seveda se tudi slabim ljudem dogajajo dobre in slabe stvari, tako kot je življenje sestavljeno iz niza veselih, srečnih, pa tudi žalostnih in nesrečnih dogodkov.

Še to: so pari, ki bi dali vse na svetu, da bi imeli vsaj enega otroka, pa jim ni dano. So ljudje, ki so hudobni, brezbrižni pa imajo zdrave in pametne otroke. Ni pravice!
Default avatar
sindi mindi je napisal/a:
Kje pa to piše?