Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

cankarjevo tekmovanje

Default avatar

kdaj bojo rezultati

Kdaj naj pričakujemo rezultate? Kako dolgo traja da bodo objavljeni in jih lahko pogledam s kodo ki jo je prinesla domov ... naša pravi da niso nič rekli kdaj bojo rezultati ... haloooo!!!!!
Default avatar

ojla!

Haloooo?

Jaz tud nič ne slišim.
Default avatar

Teta Anja

čez 15 minut bodo rezultati, ker lahko en učitelj v minuti in pol prebere in oceni dosežek vašega otročička. Ker je pisal samoooo vaš otrokec, zato bo to takoj in urgentno, zdaj.

kaj misliš, da to roboti prebirajo?

Kaj pa menite o knjigi za 4. in 5. razred? Junaki z ladje Argo? Se vam zdi primerna za otroke? Ali ni morda prekrvava? <Se vam zdi primerno, da so na zadnji strani knjige zabeleženi 3 umori na eni stani?

Kam se bomo pritožili, da izbirajo take knjige? Ali res moramo biti starši tisti, ki kupujemo te povzetke grške mitologije? Zakaj ne vzamejo knjig, ki jih je dovolj v knjižnici?
Default avatar

hfhdhsh

Vse piše na listu s kodo ali pa poguglaj! Navodilo vsi dobijo v šoli.
Razumi, da več otrok piše spis, ne samo tvoj sonček/sončnica. In je to njegovo/njeno tekmovanje in ne tvoje.
Default avatar

Jazon & co...

Naša četrtošolka se je letos prijavila na Cankarjevo tekmovanje. Knjigo smo si v knjižnici sposodili takoj, ko je bilo na spletni strani organizatorja objavljen izbor knjig (v šoli so za izbrano knjigo izvedeli šele dva tedna kasneje). Šele kasneje sem videla kakšno srečo smo imeli. Ko je knjigo vrnila v knjižnico, smo jo spet rezervirali (v 5 knjižnicah) in je prišla na vrsto ta torek - to je dva dneva pred tekmovanjem... V šolski knjižnici knjige sploh nimajo. Ena velika kritika gre torej na (ne)dostopnost knjige.
Kar se tiče pa vsebine... Hčerka je knjigo v prvem branju dobesedno pogoltnila. Potegnilo jo je očitno v zgodbo in knjige ni odložila iz rok, dokler je ni prebrala do konca. Ko sva potem čez nekaj dni brali še enkrat skupaj, me je opozorila, da se v tej knjigi zelo krvavo pobijajo. Priznam, da se je tudi meni dvignilo, ko sva prišli do točke, ko Medeja ubije svojega brata, ga razkosa in vrže v morje. Oče potem pobira dele sinovega telesa iz morja... Kaj naj rečem... Težko prebavljivo pa naj še tako obračam... Tudi konec knjige je hudo krvav, ko Medeja ubije poleg drugih tudi oba svoja otroka. Ko sva s hčerko kasneje brali Stare grške bajke Edvarda Petriške, je hčerka rekla, da je tam manj krvavo napisano (na koncu Medeja pokonča "samo" Jazonovo novo ženo).
Ali je knjiga hčerki s svojo krvavostjo pustila kakšne hude posledice? Mislim, da ne. Njen povzetek je namreč bil, da so antični miti pač zelo krvavo napisani in da še dobro, da v današnjem času ne rešujemo sporov kar povprek z umori. Glede na to, da je deklica sicer zelo nežna dušica, ki ji je sicer še vedno zelo blizu svet pricesk in raznih mavričnih vil, sem bila kar malo presenečena, da ji je uspelo se od krutega prikaza vsebine dovolj distancirat in je ni tlačila kakšna mora po večernem branju Junakov z ladje Argo. Med pripravami na tekmovanje je z velikim veseljem raziskovala pot Argonavtov preko našega ozemlja. Naš naslednji izlet bo na izvir Ljubljanice, kjer naj bi Argonavti na kopno potegnili svojo ladjo in jo potem odnesli do Jadranskega morja. Tudi pripravljalni spisi so dodobra razburkali njeno domišljijo in je napisala 4 zelo napete zgodbice. Je rekla, da samo še ilustrira svoje zgodbice in jih babice in dedki ter midva z možem in njen bratec dobimo za darilo za Dedka mraza... :-)
Če potegnem torej črto, je bila knjiga vsebinsko sicer zelo napeta in zanimiva vendar za četrtošolce zelo krvava. Kakšne hujše škode (vsaj pri naši punci) ni pustila. Bi si pa hčerka za naslednje leto želela kaj bolj nežnega ali vsaj nekrvavega... ;-)
Default avatar

Oprostite ...

... ti Argonavti so bili neprimerni. Na srečo je naš še tolk otročji, da sploh ni opazil. Poleg tega se mi zdi, da ni ravno natančno prebiral. Naslednje leto bom bolj previdna.

Vidim, da se Menuet za kitaro pa še kar bere, jao, jao ...
Default avatar

nevednad

Kdo pa ocenjuje te teste? Njihovi učitelji, ali to kam pošljejo in drugi ocenijo?