Ženski in Moški čvek

Zaupanje v vezi

Default avatar
Zanima me ali je normalno, da v vezah partnerja poznata finančno stanje drug drugega? Konkretno mislim na prihranke. Sam sem namreč mnenja, da v resni vezi ni skrivnosti in je za normalen odnos potrebno popolno zaupanje. Sam svoji ženski zaupam popolnoma vse in enako pričakujem tudi od svoje partnerke. Včeraj je debata nanesla na njene prihranke, za katere mi je sicer popolnoma vseeno, ampak presenetila pa me je njena reakcija. Skratka, nekako ni želela povedati koliko prihrankov ima. Naj omenim, da ona pozna moje finančno stanje, prihranke v '' 0 ''. Praktično nimam skrivnosti pred njo. Ona pravi, da to za najino vezo ni pomembno in dejansko je to res, vendar takega odgovora in reakcije je pričakuješ od človeka s katerim se nameravaš v prihodnosti poročiti in ustvariti skupno življenje. V bistvu že nekaj mesecev praktično živiva skupaj in si deliva popolnoma vse. Že na začetku najine veze sva se na moj predlog, dogovorila, da ima vsak svoj denar, skupne stroške pa si vse dela 50:50 in tako tudi lepo funkcionira. Včerajšnja dilema pa me je malce presenetila, saj takega odgovora nisem pričakoval. Vseeno sem prepričan, da med partnerjema ne bi smelo biti nobenih skrivnosti. Kaj menite?
Default avatar
Zame v resni zvezi ni nobenih predsodkov, da ne bi govorila o svojem finančnem stanju in enako pričakujem od partnerja. Če z nekom živiš in se greš resno partnerstvo, potem se finance razgrnejo, brez skrivnosti. Tudi denar odteka skupno, na obeh frontah enako, zakaj bi le en šparal?:)
Default avatar
A to pomeni, da se partnerju pove čisto vse? Recimo, če prijatelju/ici nekaj zaupam, nekaj osebnega, bo on/a to takoj povedala partnerju? Upam, da res ne poveste vseh zaupnosti, ki vam jih zauparjo prijatelji in prijateljice, potem svojim partnerjem/icam.
Default avatar
Debela, govora je o financah. Jst sploh ne bi živela s tipom, ki bi skrival tovrstne podatke pred mano oz. bi težko od sebe dajal za stroške in podobno.
Default avatar
Ne, ni fajn, če ti partner ne zaupa. Ker to tole je - nezaupanje.
Jest bi se ful bedno počutila.
Default avatar
Goldfish je napisal/a:
Daj še enkrat preberi uvodni post in boš mogoče ugotovila, da ni govora le o financah, ampak tudi o skrivnostih in zaupanju na sploh.
Default avatar
To je potem povsem druga zgodba. Itak ne greš pravit vsak trač, ki ga morda neseš prijateljici. Saj menda ne želiš izmozgat moškega z vsemi čenčami tega sveta.
Default avatar
Konkretno je bilo mišljeno na prihranke. Imava se res rada in med nama ni nobenih skrivnosti. Sam nimam nobenih finančnih težav in imam določene prihranke, partnerka glede na njene dohodke še veliko več. Pa vendar, zame to ni problem, zanjo pa izgleda je. Kot sem že omenil predhodno, mi vsota denarja sploh ni pomembna. Denar je njen in z njim lahko dela kar želi in se me ne tiče. Ni mi pa razumljivo, da se to pred drugim partnerjem skriva, oziroma mi na vprašanje '' koliko je uspela prihraniti z leti ??? '' odgovori z vprašanjem '' zakaj me to zanima in da to sploh ni pomembno za najino vezo ? '' To me je presenetilo in obenem žalosti.
Default avatar
Je treba imeti prikrito zalogo, če se naveličata drug drugega, da lahko odpeketa :).
Default avatar
Meni so finance pomembne, če živiš v partnerstvu. Dolgoročno gledano se tudi pogovarjaš o večjih investicijah, imaš skupne projekte in zato morata oba vedeti, pri čem sta.
Default avatar
Simple je napisal/a:

Obstaja še ena varianta....da ti "glede na njene prihodke" pričakuješ, da ima konkretno vsoto, ona pa
ni uspela toliko privarčevati, ali ima pač samo eno malenkost, ali pa nič ....pa noče izpasti zapravljivka pred tabo.
Kar spet ni v redu....
Default avatar
Zaupanje je eden od temeljev za dolgoročno uspešno zvezo.

Tudi finančno. Če ima nekdo resnične namene z drugo osebo nima potrebe skrivati svojega finančnega stanja, pa naj bo to bogato ali revno.

Ti dam nasvet, kako vidiš, ali je bejba keš pička? Lepo ji daš svojo bančno kartico, zaupaš PIN številko, ter pošlješ v šoping z prijateljicami. V nekaj urah ti bo vse jasno. Kratkotrajna investicija, ki se bo dolgoročno morda še kako izplačala. :-))))

Kar se pa tiče zaupanja podrobnosti, ki jih prijateljica zaupa njej je pa tako, da če ima ona zaupanje vate, ti bo povedala, kaj teži njeno prijateljico. Mogoče ne vse detalje, v grobem pa ti bo povedala in na koncu se bosta pogovorila ter skupaj morda znala kaj pametnega svetovati ali potolažiti njeno prijateljico.

Pa še nekaj dragi moji - vaš partner ON(A) mora biti vaš najboljši(a) prijatelj(ica).
Default avatar
Nimam nobenih pričakovanj gled vsote, ki kot sem že nsapisal sploh ni pomembna. Gre se samo zato, da se sedaj počutim b edno. Imava skupne načrte in se res ljubiva. Nekakšen hlade tuš zame.
Default avatar
Watamaro je napisal/a:
Tukaj ni govora o kakšni mulariji, ampak o zrelih ljudeh 40+. Partnerka ne potrebuje moje bančne kartice, saj se njena veliko bolj sveti kot moja.
Default avatar
Simple je napisal/a:
Malo jo povprašaj o njenih dosedanjih izkušnjah z moškimi.
Sigurno ima svoj razlog za nezaupanje in strah. In to je potrebno razčistiti, če želita sploh imeti resno zvezo.
Default avatar
Watamaro je napisal/a:
Sicer se v večini stvari močno strinjam s tabo. Ampak s tem pa nikakor ne, da se partnerjem sčveka skrivnosti prijateljev. Če jaz povem neko zaupno zadevo prijatelju/ici, pričakujem, da to ostane med nama. Ne, da to naprej pove partnerju/ici.
Kar se pa tiče denarja pa recimo, če nameravata kupiti stanovanje, pohištvo, aparate, je pa nujno prej vedeti kako in kaj stojijo finance.
Default avatar
debela..starunklja je napisal/a:
Se strinjam. Če ti nekdo nekaj zaupa, tistega ne boš ščvekal partnerju.
Druga stvar pa so seveda finance in pri tej zadevi je dobro ali pa celo pogoj, da so stvari jasne in transparentne.
Default avatar
Čeprav pa tud....direktno vprašanje "ti, kok imaš pa kej na varčevalnem računu" ... mi tud ne gre
v glavo...Jaz recimo tega nikol ne bi vprašala....oziroma ne vidim, zakaj bi me zanimalo???
Beseda je nanesla?
Hm....
Default avatar
Simple je napisal/a:
Potem pa upoštevaj Robijev nasvet. Možno je, da je kdaj prej imela opravka s kakšnim, ki jo je ožemal in ima negativne izkušnje.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Tudi ona pravi, da me tega nikoli ne bi vprašala in da je nepomembno. Res je, zadeva ni pomembna, koliko ima kdo financ. Oba sva samostojna in nihče ni nikomur v breme. Pogovor je nanesel o prihrankih in vprašal sem jo povsem odkrito, koliko ji je uspelo prihraniti v vseh teh letih, saj ima dobre dohodke. Namreč ona za moje prihranke ve. Res pa je, da me ni ona nikoli vprašala, ampak sem ji sam povedal, ker se mi to ne zdi nobena skrivnost med nama.