Starševski čvek

Smrt ravnatelja

Default avatar
Sedaj pa si vsi lepo vzemite čas za razmislek in poglejmo, kaj stori naš firbec, kakšen vpliv lahko imajo izrečene besede, misli, dejanja.

To je bila najbolj brana novica????

Človek se res vpraša, kakšen narod smo, da je to bolj pomembno od tega, kam dajejo milijarde, kako kradejo, kakšne plače imajo sindikalisti...najbolj pomembno je naslajanje nad dvema, ki sta se dala dol.

Ja sta se, ampak vsa ta gonja in zafrkavanje, pripelje do tega, torej lahko sklenemo, da prav vsi pripomoremo k stanju v katerem smo.

Čas za razmislek.

pirmož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Predvsem pa se vsaj sedaj držimo pravih smernic in ne ponavljajmo napak.

Po smrti znane osebe oz. poročanju v medijih število samomorov pogosto naraste, in sicer se poveča tveganje predvsem pri ljudeh v stiski, med mladimi oz. tistimi, ki se identificirajo z zgodbo oz. načinom smrti.

Najbolj odgovorno zato naredijo mediji, ki se izognejo takšnim objavam. Nekaj medijev je v tem primeru ravnalo ravno v skladu s tem priporočilom.

Smernice o odgovornem poročanju

Želimo si, da se število samomorov zaradi načinov poročanja ob nedavni smrti ne bi povečalo. Verjamemo, da si tudi novinarji želijo predvsem odgovorno informirati javnost o dogodku. Zato jih naprošamo, da ne pozabijo na odgovorno poročanje, saj ni potrebe, da bi poročanje povzročilo še več škode.

V ta namen smo pripravili smernice o odgovornem medijskem poročanju o samomoru, hkrati smo zbrali tudi pogoste mite o samomorilnem vedenju.

O samomoru naj bi se poročalo le, če je to v javnem interesu. Vprašljivo je, če je tako v slednjem primeru.

Če prispevki že morajo biti, si želimo, da bi novinarji in uredniki dopisali številke za pomoč v stiski, besede samomor pa ne bi uporabljali v naslovih. Prav tako je pomembno javnost informirati o kompleksnosti tega pojava, o dejavnikih tveganja za samomor (kot so depresija, občutki osamljenosti, zloraba alkohola, telesne bolezni, …) in o tem, da je osebi mogoče v taki stiski pomagati in samomor preprečiti.

http://zivziv.si/odmev-samomora-v-javno ... ravnatelj/


Včasih je preprosto bolje ostati tiho.
Default avatar
Meni pa še kar ni jasno, zakaj se je tisoče ljudi ukvarjalo z njima - intimnost dveh oseb je popolnoma zasebna zadeva. Halo....nekaj gnilega v deželi je tej.
Default avatar
Zdaj bi se morali pogledat v ogledalo, pa se vse teme o tem brišejo. Brisale se niso, ko se je povzročala škoda, zdaj, ko je priložnost za vsaj nekaj samorefleksije, se pa brišejo na veliko. Ni prav.
Default avatar
qwertz123 je napisal/a:
Pa ti je jasno zakaj se ti sedaj s tem ukvarjaš in odpiraš teme in ko ne gre skozi pišeš pod drugimi sporočili?
Preberi si še enkrat zgoraj napisano.

Ni prav kar se je dogajalo in ni prav kar bi nekateri sedaj radi, da se dogaja. Upam pa, da smo se vsi nekaj naučili v tej tragediji in bomo debato zaključili na tem mestu in ne ponavljali preteklih napak.
Default avatar
Zdaj bi se morali pogledat je napisal/a:
Seveda je prav in strokovnjaki tudi na to opozarjajo. Seveda bi nekateri želeli sedaj postaviti še koga na linč pa boste potem nosili tudi odgovornost, če se zgodi še kakšna tragedija?

Ustavite se dokler ne bo prepozno in ne ponavljajte napak. Mi se bomo pa še posebej potrudili, da jih ne ponovimo.
Default avatar
qwertz123 je napisal/a:
zakaj so se ukvarjali? Zato ker so jim mediji to servirali. Namest janeza, aresta in pritožb je bil na dnevnem redu seks javnih uslužbencev. Magazin News of the world je bil recimo še bolj napreden kt naši mediji in če se ni zgodilo, so si tvar zmislisli, sam da so šli v prodajo in da so imeli rating. naši so pa do potankosti secirali kaj sta delala. LJudje pa rabijo kost za glodanje, trenutnega krivca oz nekaj na kar bodo preusmerili pozornost. in to je blo kot nalašč

poglej kolk se je ta seks komentrial, pojavljal v medijih ,... in kolk se je kometiralo to, da vlada ni počrpala EU sredstev in da mamo zarad tega 150 + milijonov škode....te razlike delajo mediji in oni določijo kaj bo šlo ven, ter v kakem obsegu...

žal zelo pristranski in popolnoma neprofesionalni
__________________________________________________
Default avatar
Kar je - je!
GROZAAAA!

In ne mislit, da je to v poduk drugim - isti klinc bo čez en teden! Samo naj en naredi nekaj, kar bo interesantno !! :(

Upam, da imajo vsi (VSI) vpleteni pomoč! Samo to - mi pa zaprimo gobce! Končno že enkrat!!
Al' kaj naj si še zlajamo v ksiht???
Default avatar
Čas za samorefleksijo bralcev tega foruma...
__________________________________________________________
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d
Default avatar
savrinka je napisal/a:
Ne ukvarjam se z njunim dejanjem, ukvarjam se z dogodkom, kateri žal ni bil potreben in z vsemi tistimi (npr odpiranje tem, ki so povedale eno in isto 1000x), ki so pripeljali h tragediji, njun seks mene ne zanima. Čudi me zakaj tak interes družbe, nad nečim kar se je neposredno ne tiče, res prvovrsten ekstrem. Menim, da ste tudi vi naredili napako, ko delikatnih tem niste brisali.

Sem se naučil, da je ta čvek nekaj, čemur se je bolje izogniti.
Default avatar
qwertz123 je napisal/a:
Seveda smo naredili napako. Sicer smo veliko brisali in umirjali ampak premalo. Veliko premalo. Vsekakor smo se pa nekaj naučili in napake ne bomo ponovili.
Default avatar
Verjetno to kar sta počela ni bilo prvič, sploh pa ne prvič na delovnem mestu, kar so verjetno vsi vedeli, kar jih je tudi gnalo k temu, da ju dobijo, posnamejo. Morala bi se zavedati, kje sta, kaj pocneta, predvsem pa, da smo v dobi velikega brata, ki vse vidi in vse ve. Res je, mediji so pretiravali, ampak, isti trenutek, in to vsakic, ko sta se spustila v akcijo bi morala prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Ce sta bila tako zeljna drug drugega obstaja na soli kak bolj skrit koticek.

Priznala bi naj, vkljucila odvetnike, bila nedostopna za izjave pa konec. Njuni druzini bi bili v vsakem primeru prizadeti oz.saj sta bili že prej.

Vem, da se povsod sexa, ampak vecina vsaj poskrbijo, da se ne zgodi kaj takega.

Brezveze je zlivati gnojnico po medijih in ljudeh. Ce je mel jajca to poceti, bi naj stal za svojimi dejanji in prevzel odgovornost za njih. Tako pa se je lepo egoisticno fental.
Default avatar
Jaz imam čisto vest!

Ko bi tako linčali tajkune, politikante, toooo golazen kvatarsko!!! Ki nam krade in nas molze!

Bi bil RAJ na zemlji v tej Sloveniji!
Default avatar
Grozno je tole. Verjetno bi se za štirimi stenami dosti bolje rešilo. So pa najbolj glasni tisti, ki se jih sploh ne tiče in da takšno gonjo izvajajo...
Snemajte, prijavljajte, ko se bo teplo, zlorabljalo, kradlo ...

Ubogi vsi vpleteni, samo zaradi tistih, ki se jih nič ne tiče stvar, pride do takšne tragedije. In najbolj glasni sigurno vsi brez greha.

Prav žalostna sem danes zaradi tega.
Default avatar
ena zelo cudna je napisal/a:

Tvoja čustvena inteligenca je na nuli, jasno da s tem še vse drugo ... za zjokat, ko berem tale komentar.
Mene samomor ni ravno presenetil, ker po takem medijskem in tudi monovskem linču ... Ti pa nakladaš o prevzemanju odgovornosti ... Škoda kaj več napisat, ker tako ali tako nisi sposobna razumet.
Default avatar
ena zelo cudna je napisal/a:
A znaš nehat!!??

Te tajkuni in politikanti, ki NEVIDNO kradejo in te spravljajo v siromaštvo - tega ne vidiš?
Si se tako angažirala? Si kaj prizadeta?

ČLOVEKA - čisto veselega, uspešnega.... ... STE SPRAVILI V SMRT!!

TO JE SMRT, ZA KATERO STE ODGOVORNI VSI, KI STE PISARILI, OBJAVLJALI. SE SPOMEHOVALI..... vsak dan znova in znova!

Človek se je zlomil - ste zdaj srečni?
Default avatar
1. Časten človek ne bi varal žene.
2. Časten človek, ki je zasačen in flagranti, se ne bi izgovarjal na fotomontažo.
3. Časten človek ne bi storil samomora in za sabo pustil dveh otrok.

A ker v Sloveniji častnost že davno ni več vrednota, bo dotični brezveznik navsezadnje postal še velika žrtev in narodni junak.
Default avatar
qwertz123 je napisal/a:
S tem se zelo strinjam. V nekem trenutku je bila zgodba dobra tržna roba, množile so se teme in kliki. Da v tistih nekaj dneh skoraj ni bilo nobene druge teme, očitno nikogar od odgovornih ni motilo. Zdaj pa naj bi se naenkrat vsi držali nekih smernic. Zakaj se jih niste prej?
No, s tem se pa ne strinjam. Čvek je čisto v redu, samo uporabljati ga moraš z določeno distanco in vklopiti lastne filtre. Potem lahko za razvedrilo razpravljaš o brisačah, hkrati pa opazuješ delovanje tržnih zakonitosti.
Default avatar
Se popolnoma strinjam s tem, kar je napisal Primož. Ampak mogoče pa bi bilo na mestu tudi, da se moderatorji zamislite nad tem, zakaj se teh tem že takrat ni brisalo. Naj bo to vsem skupaj lekcija za naprej - uporabnikom IN moderatorjem.
Default avatar
ena zelo cudna je napisal/a:
Vsaj nekdo, ki si uopa bobu reci bob.