Starševski čvek

Zelo slabo počutje zdravnik pa ne odgovarja na email

Default avatar

Hipokratova prisega

Že cel dan se zelo slabo počutim in sem ob cca 13.00 uri poslala email zdravniku kaj naj naredim vendar še do zdaj ni nobenega odgovora. Ni to malo neodgovorno in vehementno? Saj zdravnik je zaprisegel Hipokratovo prisego, da bo reševal življenja in bo vedno pomagal ne pa samo ob delavnikih od 8 do 14 ure!
Default avatar

oranžni stoli

Za urgenco še nisi slišala? Samo ne vem, če imajo tam oranžne stole in če zdravniki nosijo lacosts majice? Kako pa kaj tvoj študij na zdravniški fakulteti?
Default avatar

močno dvomim

Močno dvomim, da zdravnik dežura pri računalniku in bere maile. Če je tako nujno ga pokliči po telefonu ali pojdi na urgenco.
Default avatar

Hipokratova prisega

močno dvomim je napisal/a:
Nimam njegove GSM številke, ker je rekel, da je privatna, čeprav imam zanesljive informacije, da je eni pacientki dal številko , morda pa tudi večim (sem izvedela v čakalnici).
Default avatar

Kalisto

Ja a zdravnik naj bi kar 24 ur na dan bral maile? Pa dajte no bit resni. A svojega življenja pa ne sme imet?

Sploh pa prosim, ne s to hipokratovo prisego. Ja, prisegel je, da bo reševal življenja. Ampak ti očitno nisi urgenten primer, če lahko tukaj pišeš, pa pišeš maile. Ko se jaz res slabo počutim, nisem sposobna ničesar, razen da me nekdo pelje direkt k dežurnemu.
Default avatar

PUMA

Ti to resno? v življenju nisem slišal še za človeka ki bi zdravniku pošiljal maile ali celo ga klical na zasebno cifro. On pa ne sme imet privatnega življenja?
Default avatar

ajmda.

Bravo Kalisto, dobro povedano.
Itak da ženska provocira. Nihče ni tako nerazumen, da bi kar mislil, da bo zdravnik 24h/dan pregledoval in odgovarjal na meile.
Če bi bilo res hudo, bi šla na urgenco.
Default avatar

Radi pomagamo

O kako grdo od njega, da ti ni dal tel. številke. Ampak ne skrbi, zato smo tu, da ti pomagamo.
01/ 5872 100

Brez skrbi takoj pokliči, pridejo tudi na dom.
Default avatar

nadlegovanje

Ampak ta tvoja obsedenost je pa res patološka. Tebi lahko pomaga le psihiater.
Default avatar

Hipokratova prisega

ajmda. je napisal/a:
Nisem rekla, da mora 24 ur na dan pregledovati emaile, vendar če mi je sestra dala vizitko na kateri je napisan email pričakujem, da bo sem ter tja preveril in odgovoril, saj to mu vzame pet minut, da prebere in odgovori.
Glede urgence pa ne bi komentirala samo to bi povedala, da čakaš pet ur potem ti pa še zaračunajo čeprav imaš zavarovanje navadno plus dodatno. In preden te pregledajo moraš podpisat, da boš plačal, nimaš izbire.
In kaj ti potem preostane, če hudo zboliš med vikendom kot da trpiš in čakaš ponedeljek, do takrat pa lahko utrpiš hujše okvare ali pa celo umreš. Kdo bo odgovarjal za to?
Default avatar

jebote

Ti se pa vsak vikend začneš slabo počutiti in težiti zdravniku, iskat njegovo osebno številko itd. ha?
Zavoljo zdravnika upam, da je provokacija. Drugače je res revež.
Default avatar

pa kakšne to kvasiš, no

Hipokratova prisega je napisal/a:
Jaz imam tudi mail od svoje zdravnice, pa ne pričakujem, da bo brala o mojih težavah in mi odgovarjala med vikendi. To je samo ena od opcij za komunikacijo za NEnujne primere.

In ne vem, kje živiš, da imaš takšne probleme na urgenci. Jaz sem bila v zadnjih letih trikrat na ljubljanski urgenci (enkrat zaradi sebe in dvakrat kot spremstvo), pa smo bili vedno na vrsti v manj kot dveh urah in nikomur ni bilo treba nikoli nič plačati.

In če od hudega umreš, ker nočeš na urgenco, si kriva sama. Nihče ne bo odgovarjal za to, da si doma umrla zaradi trme in neumnosti, ker nihče razen tebe ne bo za to odgovoren. Za nujne primere je urgenca, ne pa mail tvojega osebnega zdravnika. Eni ste pa res čisto za luno, no.
Default avatar

mi greste nekam taki

Hipokratova prisega je napisal/a:
Ob tej uri celo tvoj dohtar dela al kako? A ima po tej uri kakšnega ndomestnega al kako? li ne moreš, če je res urgentno, trikrap poklicat, ker bodo urgentno drugače sami do tebe prišli, namesto da kle po mon težiš. Pa jebemo no. Očitno ni urgenca, počak pol do pondelka, ko boš imela na voljo svojga dohtarja. Kaj sploh težiš in komu praviš, da kvaliteteno ne opravlja svojega dela! Če pa meniš, da ga kdo ne, pa zgin na urgenco, ki je tudi na kraju tvojega bivanja.
Default avatar

ne no, še en

jebote je napisal/a:
Kdo si pa ti revež, ki te mora celo prenašati? Da ne boš preveč pameten, ker meniš, da si lahko.
Default avatar

pa je res hudo

Baba je total nor hipohonder in vsak vikend jo nekaj obsede. Sploh ni provokacija. Rabi pa nujno dolgotrajno zdravljenje v Polju. Ne razumem, da je njen dohtar z oranžnimi stoli ne pošlje že enkrat tja, kamor paše.
Default avatar

si se vedno slaba?

Hipokratova prisega je napisal/a:
Zdravnik je kriv in odgovoren, če ne reši tvojih težav!

Vsako ministrstvo ima redno dezurstvo. Poklici takoj tja.
Oni bodo primerno urgirali, kaznovali tvojega zdravnika in tebe bodo obvestili o nadaljnjem postopku zdravljenja.
Default avatar

Paco Moralles

Dohtarja je treba ustrelit, ker med službo ne googla!!!!
A je JS al ni!!!???
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!