Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ko ti sodelavka reče.........

Default avatar

ne morem verjeti

Prišla iz porodniške nazaj v službo.V službi itak že skozi vlada negativna energija.In na sestanku mi sodelavka pove (vpričo vseh) ,da naj grem drugam delat,ker ne bo ona delala namesto mene,takrat,ko bom v bolniški za otroka.Mamica z enoletnim otrokom res nima nobenih pravic več?Res ne smemo imeti otrok pa hodit v službo?
Default avatar

simpl

ne morem verjeti je napisal/a:
A ti bi imela neke posebne pravice samo zato, ker imaš otroka?
Imaš pravice, take kot vsi ostali. Tako jih ima tudi tvoja sodelavka. Si pomislila na to?
Default avatar

uh take babe

A ona bo pa takrat delo domov nesla ali bo mogoče na bolniški njena moška copata?
Default avatar

atti

ne morem verjeti je napisal/a:

Kaj si vsakih 14 dni na bolniškem staležu?
Default avatar

nemehebat

uh take babe je napisal/a:
A če je oče doma za nego lastnega otroka, je copata? Je to ekskluzivna pravica žensk? Moški je bil samo in zgolj oplojevalec?
Default avatar

Miha14

Nadrejeni je tisti, ki razporeja delo, tako da ne vem, kaj ima sodelavka za lajat. Ce bo sefe rekel, delaj, bo delala. Ali bo pa letela.

Ali je pri vas drugace?
Default avatar

ne morem verjeti

atti je napisal/a:
Ne,sploh nisem bila na bolniški.Vnaprej mi je povedala.O nobenih posebnih pravicah ne sanjam.Samo o tem,da bom v miru delala in mi ne bo kdo otroka očital!
Default avatar

moje mnenje

seveda so v takih primerih vedno najbolj glasne tiste od katerih je v službi bore malo koristi. In ja ni mi problem oddelati dela za nekoga, ki ima doma bolnega otroka, pa je kar nekaj mladih mamic pri nas in svoje delo večinoma postorijo kar med seboj, ker druga drugo razumejo.
Ene pa so itak večno našpičene in nesrečne.
Default avatar

tudi pri nas

Tudi pri nas šef porazporedi delo. Je pa res včasih malce sitno, če je katera kar naprej za vsak kihec otroka na bolniški. Se pa najdejo tudi take, ki nimajo otrok, ki niso resno bolane pa so tudi kar naprej na bolniški.
Mene vseeno nekaj drugega moti: ko mamice zahtevajo, da imaj prednost pri dopustu, ker nemamice se lahko prilagodimo, one pa imajo otroke in se moramo potem me prilagodit.
Default avatar

ne morem verjeti

[quote="Miha14"]Nadrejeni je tisti, ki razporeja delo, tako da ne vem, kaj ima sodelavka za lajat. Ce bo sefe rekel, delaj, bo delala. Ali bo pa letela.

Ali je pri vas drugace?[/quote

Žal je pri nas drugače,ja.Šefica je copate taiste ženske!
Default avatar

vajin šef

ne morem verjeti je napisal/a:
Saj ona bo na istem Zmenita se nadomeščanje.
Default avatar

čč

Zlobna je, tečna pa še verjetno potrebna ko sahara vode. Za take butce se ni za sekirat. Pr eni uhi not pri drugi not.
Default avatar

Jalapena

simpl je napisal/a:
Ti se pa malo umiri. Nikjer ni rekla, da bi imela posebne pravice zaradi materinstva, pač pa jo je zmotilo to, da naj bi jih zaradi tega imela kvečjemu manj.

Avtorica, ti pa predlagaj sodelavki, da si poišče zanjo ustreznejše službo, kjer ni nobenih mladih staršev, če se že tako zelo boji dodatnega dela zaradi morebitnih bolnišk.
Default avatar

resno?

čč je napisal/a:
Daj ga srat?
Default avatar

ne morem verjeti

vajin šef je napisal/a:
Ona ima odrasle otroke...
Default avatar

mimi09

Povej ji, da vsak otrok mora zrasti. So zrasli njeni, od direktorja, predstojnika, pa bo tudi tvoj.
Res pa je, da je razlika med nekom, ki izkorišča in za vsako kihanje leti po bolniško ali pa nekdo, ki ima zares bolnega otroka in je zato več na bolniški.
Ampak to pa mora rešiti direktor ali predstojnik in delavko povprašati, kaj je razlog ponavljajočih se ali pa več bolniških.
Ni pa to njena stvar - zase naj se briga. Naj bo srečna, če ima otroke, in so zdravi.
Default avatar

takle mamo

Prav ti je povedala.
Default avatar

oh ja

ne morem verjeti je napisal/a:

Ja, no, se ti ne zdi potemtakem nekako logično?
Default avatar

hr4awr

Ti pa njej reci, da če bo slučajno zbolela, da naj si najde drugo delo, da ti ne boš opravljala njenega dela namesto nje.
Default avatar

DRUGA LEKCIJA

Tvoja sodelavka je žleht in nesramna, še posebej, če sploh še nisi bila na bolniški. Mislim, da ti je nevoščljiva, ker imaš otroka. Je pa v službi vsaj pri nas bilo tako: vedno je bilo treba opraviti delo, če je katera manjkala. Pri nas so bile nekatere na bolniški tudi dolgo časa, pa ne samo zaradi otrok. Enkrat ena, enkrat druga. In tisti, ki si najbolj brusi jezik, je lahko že jutri tepen in zboli.