Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

poškodba na delu

Default avatar

spjevec

Imam sp dejavnost. Poškodoval sem se na delu. Zanima me če sem dolžan prijaviti nezgodo, ali mi to narekuje kak zakon. Predvidevam da bolniška odsotnost ne bo dolga. Hvala za odgovore
Default avatar

Barca

Načeloma ja, je treba narediti prijavo, še posebej, če bi rad uveljavljal 100% bolniško, če se bo okrevanje zavleklo in seveda, če je iz poškodbe razvidno, da je to poškodba pri delu.
Default avatar

spjevec

Hvala Barca za tako hiter odgovor. Še vedno pa ne vem ali sem dolžan to prijaviti. Pa mogoče še v kolikšnem času od poškodbe.

hvala še enkrat
Default avatar

spjevec

gre namreč za udarec, in bolniška se je po enem tednu že zaključila
Default avatar

igor13

veš kako je to a ne?!
tebe skrbi prijava zarad izavarovalnice ne? ker nisi nosil zaščitne opreme?! grem stavit.
če pa bi to naredil en tvoj zaposlen pa bi ga po.ebal do nezavesti ne??!!!
ja tak si ti, taki ste skoraj vsi privatniki.
v moji firmi se podpiše, da kdor se ne drži zakona in predpisov in ne uporablja zaščitne opreme- LETI TAKOJ. verjami!!!
smo imeli že take primere ja, ko je folk kar neki po svoje delal, ker mu neki ni dišalo, recimo se privezat na višini! pol pa je bila kregarija in tožbe. pa je hitor uvidel, da je popolnoma sam kriv.
imel je kakovostno usposabljanje, ne kr nek bluz samo da je, vedel je vse kako in kaj. pa ni želel uporabljat, ker je bil preveč pomemben. no in tudi zavarovalnica mu ni nič dala!!! še kazen je na koncu dobil. ja??
Default avatar

spjevec

Aha hvala. Torej časovne omejitve ni.
Default avatar

Barca

spjevec je napisal/a:
Aha hvala. Torej časovne omejitve ni.
http://www.id.gov.si/si/storitve/obrazc ... u_na_irsd/

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5537

41. člen
(prijave inšpekciji)
(1) Delodajalec mora inšpekciji dela takoj prijaviti vsako nezgodo pri delu s smrtnim izidom oziroma nezgodo pri delu, zaradi katere je delavec nezmožen za delo več kot tri delovne dni, kolektivno nezgodo, nevarni pojav in ugotovljeno poklicno bolezen.
(2) V zvezi s prijavo nezgod pri delu in poklicnih bolezni iz prejšnjega odstavka tega člena delodajalec zbira in posreduje v obrazcih naslednje osebne podatke:
- ime in priimek, spol, državljanstvo, EMŠO oziroma datum rojstva v nezgodi udeleženega delavca;
- ime in priimek, spol, državljanstvo, EMŠO oziroma datum rojstva delavca, pri katerem je bila ugotovljena poklicna bolezen, podatki o poklicni bolezni in odločba, s katero je delavcu priznana poklicna bolezen.
(3) Minister, pristojen za delo, podrobneje predpiše obrazce za prijavo nezgod, nevarnih pojavov in bolezni iz prvega odstavka tega člena.
Default avatar

spejevec

Igor13.

Nič od tega me ne skrbi. Sem malar in mi ni potrebno nosit nobene zaščitne obleke, pa tudi zaposlenih nimam, da bi jih j.bal. Enostavno se mi ne da ukvarjat s papirologijo, ki mi ne prinese nobene ugodnosti.
Default avatar

spejevec

Barca hvala
Default avatar

km1

Itak si 30 delovnih dni sam plačuješ, šele potem plačajo oni