Starševski čvek

Mandljevo mleko

Default avatar

namesto navadnega

Katero mandljevo mleko je najboljše (odgovorite tisti, ki ga dejansko kupujete) in ali lahko navadno mleko v slaščicah, pudingih... zamenjam z mandljevim?
Default avatar

tkolele

Katero je najboljše je stvar okusa. Lahko zamenjaš navadno mleko z mandljevim praktično povsod. Če vam bo pa okus všeč, pa ne boš vedela, dokler ne boš probala.

Obvezno preberi deklaracijo, pazi na dodatke, sladkor, kakšna palmina maščoba in karagenan E407 se vse preveč radi znajdejo v teh mlekih, tudi tistih z oznako eko oz. bio.

Drugače pa, upam, da veš, da je v 1 litru mandljevega mleka cca 1-2 mandlja. V bistvu hudo drago plačuješ vodo.

Brez kakšne posebne muke, si ga lahko doma pripraviš sama.

Kaj pa je sploh razlog zanj?

http://okusno.je/recept/domace-mandljev ... 1410510757
Default avatar

Topsy

Lahko zamenjas, a vse stvari ne uspejo. Znas imeti kar precej tezav z zgoščevanjem recimo pudinga. Dobro preberi, kaj v "mleku" oziroma rastlinskem napitku, kar to v resnici je, sploh je. In bos ugotovila, da se ti ga splača z dobrim blenderjem delat doma, ostanke mandljev pa das zjutraj v musli.
Default avatar

namesto navadngea..

Sem tudi to že razmišljala, ja, da bi ga kar sama doma naredila, ker res stane 3.60€ liter, pa dejansko nikol ne veš, če je res to je 1 mandelj pa ostalo voda in dodatki. (kot tista pašteta, 1 jerebica, 1 konj :D pa je jerebičja pašteta)
Razlog je alergija na mleko - kravje mleko. Torej ne smem nobenega mleka, smetane.......
Default avatar

tkolele

Mogoče probaj še z ovsenim. Meni je po okusu boljši, predvsem pa je cenejši in se brez problema dobi tudi nesladkan in brez vseh dodatkov.

Res moraš pa tudi tukaj prebrati deklaracijo.

Mal si zračunaj, koliko mandljev dobiš za 3.6 € in koliko mleka narediš iz njih, pa še mandjle lahko potem uporabiš ali v smutiju, ali v kosmičih ...