Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nov pralni stroj – mnenja – CVETO???

nov pralni stroj – mnenja – CVETO???

Zdaj imam Zanussija – super stroj, 15 let pral, 4 otroke nam je pomagal spucat. takrat je bil med dražjimi zanussiji. zdaj ga počasi daje starost. vsake toliko časa ga mora malo mož odpret in “prežokat” in spet pere nekaj dni/tednov/mesecev (odvisno). zdaj crkuje pri preklopu iz pranja na izpiranje – se izklopi. skratka, sem že sita teženja možu in bi kupila novega, ki bo vsaj tolk dober 🙂

zanussija ne najdem nikjer. elektrolux je menda njegov “brat”. je dober? – tisti, ki imate oz. ste kupovali pred parimi leti? Tokrat bi kupila 8kg, da ne bo toliko žeht/teden. Kateri model priporočate?

Prodajalci itak oz. večina prepričujejo v Gorenje. Mi imamo slabe izkušnje z njim. Boschev se je tašči nepopravljivo pokvaril nekaj dni po izteku garancije. Whirlpool pri svakinji slabo ožema in je zelo glasen 🙂 verjetno tudi odvisno od modela. ne vem, kaj bi. Ne bom šparala, ne bi pa nekaj najdražjega … Ideje?

Hvala za mnenja. LP

Nisem Cveto,ampak ti iz izkušnje dobronamerno napišem, ker si napisala, da si tudi prej že kupovala stroj višjega zmogljivejšega in cenovnega razreda – če želiš, da bo držalo malo dlje od tovarniške garancije, se oziraj za Korejci – LG ali Samsung-korejska bela tehnika kar se pralnih in sušilnih strojev tiče, so že davno povozili evropejske, tako v kvaliteti, kot v inovacijah.
Invertni motor ( odlična zadeva, odpadejo vse krtačke, jermeni bobna in ležaji kot potrošni material in kar najprej pocrka pri ostalih strojih), programi parnega pranja ( šparovno pri dolžini pranja in količini pralnih sredstev), pa da ima funkcijo da dodaš dodatno izpiranje, 10 ali 12 kg boben v stroju normalne velikosti in dimenzij, da pereš lahko samo 2x tedensko, to je samo nekaj bonusa.

Samo stran od Gorenja – mi smo imeli red tem takrat najnovejši model iz serie , ko so ven prišli 7 kilski, pa 1400 obratov motorja – neprestano so cli ležaji, ker je že centrifuga na 1200 obratov zjebala ese – stroj je bil še v garancijskem času več na servisu v šraufanju, kot v uporabi, še eden od serviserjev mi je zaupal, da se na teh še učijo….

Zdaj imamo pa inverter že 4 leta, dela ko urca, res odlično poinvestiran in vrnjen denar. Serviserja še pivotal ni od daleč…

Gorenje je ok, mnenje pa ne, Stvar izkušenj.

A če ti napišem, da smo imeli v 15 let sranje s 3 Gorenjevimi stroji ( 2 pralinma in 1 sušilnim – ja glih isklai smo škarte iz serij, zagotovo), bi zmogla dopustit mnenja drugih, da ne zaupamo več nikoli Gorenju?

Mi imamo gorenje inverter, 1600 obratov. star 5,5, let. do sedaj še nobenega popravila. nas je pa sedem in vsak dan vsaj enkrat perem.

Mnenje 20 let ok. Kako bi oseba tu sploh napisala ok mnenje?

Brandt – 6 let, brez problema.

tkole…zanussi je nižji klas od e luxa, e lux pa se je tud pokvaru. zdaj whirlpoola bi ti svetoval samo če bi bli smrtnisovražniki. To je roba ki po d nobenim pogojem ne sme pridt k hiši

mogoče AEG ki je boljši rajng od e luxa. Kakgea Voss p ajuno verjento ne bo tle naprodaj.

gorenjevi so okej, bosch, je pa tko tko, ker naše štacune pač uvažajo kar jim pride pod roke. v bistvu če že boscha kupuj to pri sevljetu, ker on jih uvaža zase, za svoje potrebe/stranke, to pomeni nižjo maržo in tudi stroj delan na zahodu in za zahodne potrebe. Siemens je garantirano okej, je pa tud okej cena. Isto miele

korejci so spet poglavje zase, ker pri nas je izbira bolj klavrna, potem je vprašanje garancije , servisa…

paz da ma 5 let garancije pa četudi jo dokupiš
glej da maš opcijo višjega nivoja vode, dodatnih izpiranj
fajn je če je inverter

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

jaz imam enega Boscha, more bit star cez 20 let ze in dela ko urca. Potem imam enega Siemensa, ima tudi ze enih 7 let in tudi ko urca. Potem pa imam Gorenje, na vikendu, kjer ga ne rabimo prav dosti, imam ga mislim, da 8 let in tudi ko urca. So pa vsi kupljeni na nemskem trgu. Gorenje je stal 300 eur se mi zdi. Sploh se Gorenje na nemskem trgu prodaja poceni, kot no name, ki pa za za svojo ceno prinese dobro kvaliteto.

Mi smo imeli pa Whirlpool več kot 10 let in nam je bil super. Res se je pokvaril nekaj dni po tem, ko smo ga kupili, ampak od takrat je delal ves čas bp, edino federček za preklop mehčalca je počil po ene osmih letih, ampak ta federček je par centov.
Lani smo kupili Beko, ker je bil poleg Candyja edini, ki ima program za “normalno” pranje. Vsi ostali pralni stroji perejo ure in ure na 30 ali 40, da o 60 in 90 ne govorim, krajšani programi so pa na 20 minut, kar niti približno ne opere perila. Poleg tega zajame tudi dovolj vode, da se perilo res opere, ne pa samo zmoči. Izbrala sem 8kg boben, perem pol manjkrat kot s 5kg in porabim enako praška in mehčalca, se pravi spet šparam, na pralnih sredstvih, elektriki in vodi.
Imamo ga eno leto, zelo sem zadovoljna. Cena je bila tudi zelo ugodna, tako da, če bo zdržal 5 let, kar je garancije in da kupim novega, bom na istem kot s kakim dražjim, ki bi zdržal 10 let, s to razliko, da bom imela 400€ teh 5 let v žepu in da bom imela čez 5 let nov stroj s posodobljenimi zmogljivostmi.

Hvala vsem. Težko se bo odločiti.

LP vsem.

Imamo Gorenje, tako kot prejsnja dva (oba zdrzala prek 15 let), temu se pocasi izteka garancija, se vedno dela brez problemov. 7 kg, obratov do 1400, res pa je, da nikoli ne perem vec kot na 800, kvecjemu kaj se nizje.
Susilec sta moja starsa dobila se v prejsnjem tisocletju, do sedaj smo parkrat zadaj resetirali in to je to, prav tako Gorenjev :))

Berem toliko kritike na Gorenje, mi smo imeli najprej Candya – uvoz iz Italije, res,da je imel polnjenje zgoraj ampak je zdržal samo 13 let, kupili smo nov stroj Gorenje leta1991, ki z manjšimi popravili kot so menjava gumeokoli vrat in enkrat nekaj na programatorju (je sosed popravil z minimalnimi stroški) dela še danes brezhibno. Tudi za na vikend smo kupili Gorenje in 5 let dela brezhibno in upam, da ne odpove ker ju tako hvalim :)))).
Hči pa je kupila Beko z velikim bobnom, ker ima 3 otrokein stroj dnevno laufa. Ima 5 let garancije cena pa je bila cca 250 €, ni da bi govoril, ima ga že 2 letiin dela brezhibno, tako, da moja naslednja izbira bo Beko.

Vsi stroji perejo dobro in perilo ne smrdi, kot se ene pritožujejo.

Najbolje je domači pralni stroj in to zaradi tega, ker ga delamo mi,
Tudi Gorenje da garancijo 5 let, pa tudi glede servisov je najbolj enostavno.

A CVETO ni nič povedal? On bi iz izkušenj lahko kaj povedal, pa verjeten pa tud on ne ve, saj so vsakih par let popolnoma novi modeli pralnih strojev, drugi materiali… tko da je to riziko v vsakem primeru.

Moj je star dobro leto, pa je crknil. Sodelavkin po treh letih. Ma ga ne kupim več, pa če je ne vem kaj.
Serviserji pa pridejo enkrat čez sto let. Hvala lepa za tak “ažuren” servis.

Moj je star dobro leto, pa je crknil. Sodelavkin po treh letih. Ma ga ne kupim več, pa če je ne vem kaj.
[/quote]

Našemu se garancija izteka (ali pa je nekaj po izteku), pa do sedaj razen kake napake za slabo zaprta vrata še ni bilo nobenih težav.

[/quote]

Našemu se garancija izteka (ali pa je nekaj po izteku), pa do sedaj razen kake napake za slabo zaprta vrata še ni bilo nobenih težav.
[/quote]

Sem šla iskati, kdaj so spremenili bonitetni sistem za pike v Mercatorju (2013), torej je stroj kupljen konec 2012.

ker je blo nekaj govora o GORENJU…
mislim da HITRO NE več kupim Gorenje… nevem. ali pa vsaj za sušilni stroj ( pa pardon, vem da je tema o pralnem stroju )Ampak naj se zlajam tu.
Imam Gorenjev 1leto in 2mesca star sušilni stroj. Stal je 680 eu. Takrat kupljen en izmed cenovno v visokem rangu ( seveda vem da so dražji tudi ) . KATASTROFA.
po enih 10ih pranjih, je začel ružit ko sam pes. To ni za poslušat ! Zdaj sušim ( ker ga mam v jedilnici ( ja vem, fak… ampak zarad placa ne gre met drugje ) da dam cote sušit ko gremo vsi skup od doma.
Pa smo kupli ono podlago ko je narjena za pralne in sušilne stroje. NIŠTA.
Pamet smo si kupli s tem strojem.
pa saj suši… ampak DŽIZS, bi pričakovala da cote DIŠIJO ko jih vun zemeš.. ( pa ne ne dam preveč cot not ) .. pa program – ne raiš likat cot.. JA PA JA. iste pridejo vun ko v drugih programih…
nwm no..
tašča pa si je kupla 3 lete nazaj cca.. neki stroj – KR NEKI… z a 270eu sušilni… ah jebemtiš. prej posuši.. itd. pa je za en akec firma..
nwm. razočarana pač nad gorenjem…………………

Ali se v še kateri drug pralni stroj med pranjem, sme skoz predal za detergent s kanglo nalivati vodo, ali samo v tistega, ki je bil pred sedmimi leti v Merkurju za manj kot 200€?

Sam tolk da veste, Gorenje v razvitih državah velja za precej nizko rangirano firmo…. Je pa dovolj dobra za razne Ruse, Slovence (ker je kao domače), bivšo Yugo itd….

Bo pa v prihodnosti samo še slabše z Gorenjem. Že danes v času najvišje rasti ima firma iz osnovne dejavnosti, torej proizvodnje bele tehnike, globoke izgube. Bilanco so letos sfrizirali, toliko da je pokazala minimalni dobiček z nekimi izrednimi enkratnimi prihodki. Že naslednje leto bo minus, ko teh izrednih prihodkov pač nebo.

Izčrpavanje in nesposobna politično nastavljena uprava, ki kasira mastne plače pač terja svoje. In ko bo minus bodo najprej začeli sekat stroške pri investicijah, kvaliteti itd. Morda bodo celo pristali v stečaju, s tem pa adijo rezervni deli.

Kupovali kakšno leto nazaj – kupili Siemens. 9-kilski, inverter motor. Težko je že kupiti znamko, s katero nisi imel slabih izkušenj. Tudi nam je Bosch crknil takoj po izteku garancije – popravilo predrago.

Siemens je nadgradnja Boscha, bajdevej 🙂

Drugače pa – čestitke za dobro izbiro – imamo Siemens sušilec iz serije IQ700, inverter, toplotna črpalka in smo tudi prezadovoljni – ko bo svoje doživel pralni, bomo pa še tega s Siemensom zamenjali – le parne programe pranja bo moral imet, tako kot jih ima naš sedanji…

No,če že imamo odprto temo glede pralnih strojev me zanima kako so kaj AEG pralni stroji. Malo sem bral,da jih kar hvalijo,kaj konkretno velikega o tej firmi pa nič ne piše po spletu…vem pa,da ga je prevzel Electrolux,samo zanima me,če ga kdo ima in kako je zadovoljni z njim. Zdaj imamo bekota 7kg,in Harvey ne drži firme Beko in pol smo gledali AEG 8kg. Zakaj v Harveyu,zato,ker boma tam jemala kredit še za pohištvo…

New Report

Close