Forum.Over.Net

Starševski čvek

moški - reakcije na nosečnost in rojstvo

Default avatar

škrbina

Mene pa zanima kako so kaj vaši moški reagirali na potitivni CB - nosečnost in kako so pokazali navdušenje ko se je rodil otrok?
Default avatar

dephney

Povedala sem mu po telefonu - ja zgleda čudno, samo se nisem mogla strpeti, da bi prišel domov, ker sva se trudila 4 leta za pozitiven test in je rekel, da mora zapustiti pisarno, ker je začel jokati.

Pri porodu je bil zraven in mi je povedal, da ko je prvo noč sam spal doma, po težkem porodu je skoraj pol noči jokal. Od sreče in od tega, ker je rekel, da sem se mu tako smilila. Porod je bil res težak in dolgotrajen. In na koncu je rekel, da smo ženske dobre da rojevamo, da če bi moški rojevali bi imela vsak samo enega otroka.
Default avatar

en navdušen

Moj je bil vedno navdušen, je zaljubljen v otročke in pravi, da sem mu najbolj všeč, ko imam trebušček v nosečnosti... Še pred nekaj meseci, ko naju je nenapovedano presenetila nova nosečnost, je kar sijal od veselja. Dosti bolj pozoren do mene je, kadar sem noseča, tudi dosti bolj je z otroki, doma več pomaga...
Default avatar

Radoveden

Hmmm, vsako leto, ko kupujem ozimnico, nakupim še za morebitno boljšo polovico in morebitnega novega člana družine. Zmeraj si rečem, kaj pa, če ravno to zimo katero spoznam in bi me imela rada in ne bi mogla zdržat drug brez drugega....in bi se poročila in srečno živela do konca svojih dni.


Pridi draga, moja shramba je polna.


Radoveden
Default avatar

zlat je

Nama je uspelo v tretjem poskusu in sem mu hotela povedati po telefonu, pa še dobro da se ni javil. Sem namreč razmislila in ga povabila na kosilo. Ko sem povedala da je plusek, je dobil solzne oči in lakota ga je minila :)

Bil je ves čas poroda zraven, sem imela zelo težek porod, na koncu urgentni CR in še danes mi moji govorijo kako me je hvalil cel večer ko so praznovali, da kaj takega on ne bi zmogel in da šele zdaj vidi kako sem močna. Ko sem po CR prišla k sebi, sem ga poklicala in mi je rekel da imam listek v torbi. Napisal mi je par stavkov - najlepših kar sem jih slišala in takoj sem vedela kako je ponosen na nas tri :) Ob 2h ponoči me je presenetil z sms-om da s solzami v očeh piše kako sem ga osrečila :)

Danes je super oči, pomaga mi pri vsem in se res trudi!
Default avatar

moja izkusnja

Nosecnosti je bil kar vesel, trebuscka ni bozal. Ko se je otrok rodil, je bil vesel, z njim se je zacel ukvarjati sele nedavno, ko je dopolnil 1,5 leta :(
Default avatar

Poldka

Bil je vesel ob novici, ni pa ravno jokal ali skakal, pač ni tak tip. Čisto zares je dojel, da sem noseča, šele takrat, ko je bil trebušček že precej viden. Pri porodih je bil zraven in precej ponosen, ker je on prvi pestoval detece (trikrat CR). Sicer pa sem bila na začetku po porodu jaz bolj "ta glavna", ker sem pač lahko ponudila joško. Previjal ni ravno pogosto, je pa, ven ni šel nikoli sam z vozičkom, smo šli pač skupaj. Ponoči sem večinoma vstajala jaz, on bolj redko.
Ko so otroci stari več kot pol leta, je precej drugačna zgodba. Ampak sama pravim, da čakat, da se bodo moški sami spomnili, da me kaj rabimo, nima smisla. Jih je treba pač tu in tam pocukat za rokav. Pa brez očitkov.
Default avatar

Ena tašča

Eko, pa sem se zjokala.. oh, kako lepo je bilo to brat. Bravo vsi dobri možje in očetje Radoveden, kaj čakaš? Samsko življenje je res na "komot", ampak prej ali slej človek ostari..vsaj enega "prestolonaslednika" si zrihtaj. Družina, otroci, to je najleše na svetu. Prosim ne zamerit, ker sem malo predrzna.
Default avatar

mama283136

Kako je reagiral, ko sem povedala, da sem noseča, ne vem prav dobro, ker nisem videla skozi solze :-) smejal se je do ušes, se mi zdi, vsakokrat bolj.

Pri vseh treh porodih sem bila fuuul vesela, da je bil zraven, na trenutke sploh nisem slišala babice in zdravnika, vse je moral on ponavljati, zdelo se mi je, da je samo on tam... Ko so se rodili, so bile te tri prilike edine, ko sem ga videla jokati.

Glede ukvarjanja z otroki: ko sva prvega otroka prinesla domov, jo je nesel na previjalno mizo in previl... in tako je še danes. Ukvarja se z njimi od prvega dne.

Mu grem dat enga lubčka za vse to!
Default avatar

lepo je prebrat

Prav veselje vas je brat, krasne moške imate!
Default avatar

tudi jaz33

Obakrat je bila nosečnost načrtovana, bil je zelo vesel. V prvi nosečnosti je zelo skrbel zame, bil pozoren, ustrežljiv. Pri porodu je bil prisoten na lastno željo in vesel, da se je tako odločil.

V drugi nosečnosti sem mu šla na živce, pozornosti ni bilo, ustrežljivosti tudi ne. Pri porodu je bil ravno tako zraven. Za kar mi je neskončno žal. Če bi že takrat vedela, da me je v tistem času varal mu ne bi nikoli dovolila, da je bil prisoten.
Default avatar

mama283136

tudi jaz33 je napisal/a:
ojoj, kakšen post za zaključek - kakšen ******!

naj še katera napiše eno lepšo zgodbo za konec...
Default avatar

taki so

Sporočila sem mu po telefonu, ker še nisva živela skupaj. najprej je rekel, čakaj, zdaj me poti....zdaj me zebe, slabo mi je.... V glavnem prestrašen do amena, namesto, da bi bil vsaj malo vesel. pa ni bil ravno nenačrtovan.
Default avatar

macad

menda je zares dojel, ko sem mu prinesla UZ slikco, ha ha.

prvič sva skup naredila test in čakala, pol je bil pa mal kr zmeden, sicer vesel (ni računal da bo ratalo v prvem poskusu). drugič sem mu v darilno vrečko zavila + test, pa je bil zelo vesel.
Default avatar

Saj ni res

tudi jaz33 je napisal/a:
Ojoj. :(
Default avatar

bil je on

Moj je reagiral točno tako kot sem pričakovala. Pri prvemu je jokal kot dež, pri drugemu malo manj, pri tretji je rekel no ta bo pa pika na i. Sem vedela zakaj sem ga izbrala in mi ni niti malo žal. Pri porodu ni bil zraven, tudi h ginekologu sem sama hodila. Vstajal je točno takrat kot jaz, pazil na otroke kot zlato. Kljub temu, da bi ga kdaj najraje zadavila ko danes pogledam nazaj sem vesela da sem se tako odločila. Pa je bilo veliko butastih skušnjav. Danes sem srečna kot še nikoli v življenju. Otroci rastejo, midva pa imava čedalje več trenutkov za sebe. Sva postala pravi team in hitro shendlava otroke. Je pa tako kot je ena zapisala. Od moških ne smeš preveč pričakovati, povej jim kaj hočeš. Ima pa najraje najmlajšo, ki je prava očetova ljubljenka. Sinova pa uči, tako da tista ki bo dobila katerega bo lahko vesela. Pa tudi sama nisem pristopila k nosečnosti z neko živčnostjo, vsak otrok je šel lažje. Midva sva se ogromno presmejala. To še danes
Default avatar

jsaahgghh

Zakaj toliko možakarjev, ki imajo doma nosečo žensko, vara??
Default avatar

Seveda

lepo je prebrat je napisal/a:
Krasni, ko rabijo štiri leta, da se naučijo otroke delat. Itak so veseli, sej drugače bi izpadli totalno nesposobni. Gre predvsem za moški ego in ne za neke krasne očete in može!
Default avatar

Šila in kopita

Ker je bil na službeni poti, sem mu sporočila po telefonu. Je bila nekaj časa tišina in potem nekaj kot veselje.
Službeno pot je podaljšal na en teden. Ko je prišel domov je izjavil, da tega ne zmore, spakiral kufre in odšel. Papirje imava urejene, preživnino redno nakazuje, stikov z otrokom ne želi (ni je še videl) in se je odselil v drugo državo.
Default avatar

žalost do neba

Po več kot 5 letih veze sem mu sporočila, da sem noseča. Prva reakcija je bila šok in potem, kaj če bi šla na splav. Ko sem to odklonila sem dobila še za popotnico, da lahko otrok ni niti njegov. Resnično v 5 letih veze nisem imela nobenega slabega mnenja o njem. Bil je pozoren, ves čas mi je govoril da me ima neskončno rad. Bil je ljubosumen na vse, ki so se vrteli okrog mene. Ja, ko sem mu povedala novico pa sem ga spoznala v nekaj minutah. Prekinila sem vse stike in otroka vzajala sama. Danes po skoraj 30 letih sem ponosna na svojega otroka in na sebe, da sem zmogla brez njegove pomoči. Spoznala sem tudi moškega, ki je bil več kot dober oče mojemu otroku. Otrok danes noče imeti nobenega stika z biološkim očetom in tudi on se preveč ne trudi, da bi ga spoznal. Se pa na veliko hvali, češ, kaj vse je dosegel "njegov" otrok na več področjih in si pripisuje nekakšne zasluge za ves uspeh otroka. Ja, ****** na celi črti. Žal mi je le to, da se nisem odločila še za enega otroka, ker vem, da bi bila slika čisto drugačna, ker je mož čudoviti človek in bi bil zagotovo tudi dober oče.