Starševski čvek

Mislila sem jo zadavit

Default avatar
PotrpljenjeJeVrlina je napisal/a:
Tebi pa potrpljenje in strpnost ni ravno vrlina, aneda?
Default avatar
tisti ki mislite je napisal/a:
Odloči se: imaš izkušnje z dečki ali deklicami? Obojimi?

Igranje z opekačem je res primerjava za v to temo. Mi ni, da bi ti še odgovarjala, se tako zaplezaš, da glava peče. A tega ne opaziš.
Default avatar
ahhha je napisal/a:
@Ahhha
Vidim, da te je zelo strah karme.
Default avatar
PotrpljenjeJeVrlina je napisal/a:
Pa pismo berite kaj kdo napiše. Gre za dojenčkaaaaa!!!!
Default avatar
Ja. Ne vem kako je imeti jokajočega dojenčka, ga pa je imela prijateljica. In je z njim raje šla v naravo, kot pa bližnjo gostilno žret, češ, če moram jaz cele dneve poslušat, poslušajte še vi.

Me res ne zanima zakaj Kater dojenček joka, ampak bi pa stopil do vsakega starša, ki ne bi reagiral na nekaj minutno jokanje.

Vidim, da vas je večina takih, ki bi videli ležat starca na cesti, pa bi se mu še zadrli "Pijandura prav ti je", namesto, da bi mu pomagali.
Le kam je izginilo vso to sočutje do sočloveka in živali. Boli vas briga, ker če se vam ne dogaja, se tudi drugim ne.

Al pomagaš oz.vsaj probaš al si pa tiho in ne jamraš na forumu.
Očitno le ni tako fejst jokal, da si samo gledala.
Default avatar
Sarčica2 je napisal/a:
Nimaš kaj pomagat, ker se te ne tiče, še manj pa klicat policijo. Babe imate res preveč časa v življenju, da se mešate v čisto xy zadeve drugih ljudi. In ja, tudi če bi mu mamica eno primazala, ni konec sveta. Ko se je to lahko storilo (ne počelo) je bila mularija precej bolj vzgojena in je vsak vedel kje mu je mesto.
Default avatar
Jaz bi enih 10 minut molčala, potem bi se pa vtaknila. Lepo bi vprašala starša ali se jima ne zdi, da bi bilo potrebno otročka potolažit, saj je vendar še tako zelo nebogljen in že predolgo joka?
Da skociš takoj na prvi jok k otroku se mi ne zdi prav, kajti vzgajati je potrebno od čisto majhnega. Ampak preveriti pa moraš nemudoma ali je z otročkom vse okej. Če pa traja jok tako dolgo, kot opisujete je pa višek hladnokrvnosti s strani staršev, res. Takšen otroček ne bo imel dobre popotnice v življenje. Smili se mi ubogi revček.
Default avatar
Tako vedenje novodobnih staršev je zgolj posledica vpeljevanja ameriške doktrine vzgajanja preko best-seller knjig o vzgoji v naš prostor. Saj veste, tiste kako v 5 korakih navaditi otroka, da je vse, da spi sam, da se lepo obnaša ter da serje v stranišče.

"Otrok mora od prvega dne spati sam, v svoji postelji in v svoji sobi "

"Izjokavanje je super metoda, da ga na to navadiš. "

"Otroci morajo biti samostojni, da preživijo v tem svetu".


in še ogromno bedarij, ki jih zaslediš v tek kao strokovnih knjigah.

In potem slišiš po varuški dve leti staro punčko znancev, ki zasledujeta to metodo, ker onadva pa že ne bosta sužnja otroka, kako si sama v joku čeblja pravljico zvečer.

Mislim - bolano.

Očitno bomo res vse tekom tisočletij pridobljene instinkte grobo zatrli (npr odzivanje staršev na jok otroka), da bomo zadostili kriterijem kvazi strokovnjakov, kako vzgojiti čim bolj samostojnega, brezčutnega in ignorantskega - robota.

Če ljubezni in sočutja nisi bil nikoli deležen, ju tudi ne premoreš nikomur dati.
Default avatar
Otrok, ki je tako majhen, ne zna komunicirati drugače kot z jokom, ko mu kaj manjka. In ne IZSILJUJE kot to pogosto mislijo starši v današnjem času. Saj še niti ni sposoben izsiljevanja, ko se je revček komaj rodil in rabi le mamino toplino in objem. Oprostite, ampak svinjsko od mame, ki takega otroka ne vzame k sebi. Podlo in nehumano do fundamenta!
Srce se mi para že ob branju te teme, kaj šele, da bi to v živo videla. Po moje bi jaz šla do nje, pa naj bo kar hoče. Rušim vse, ko gre za otroka!! p.s. Škoda, da je nisi "zadavla". Novodobna mama, my a....
Default avatar
sovica8 je napisal/a:
In ti, z vso svojo pravkar napisano agresijo se imaš za tako dobro mamo, da bi celo, drugim dajala navodila in se vpletala v njihov način vzgoje?? Imamo pa EGO, ni kaj. Ruši ti sebe in ostale pri miru pusti, ker ti niso nič naredili.
Default avatar
Od nekdaj je bil otrok nebodigatreba. Nisem več mlada, a ko sem pred kakšnimi 40 leti na plaži videla žensko, kako je obilno zlivala svoje okoli leta staro dete s pivom in mali ga je z veseljem pil ???!!!, me je popadla groza.
Včasih so namakali cuclje, kasneje dude v šnops, makov čaj in podobno. Je morala mati imeti mir, da je lahko delala ali dangubila. Odvisno kateremu sloju je pripadala.
Zakaj mislite, da imajo bogataši negovalke in varuške za svojo deco?
O očetih bolje, da ne razglabljam. Včasih so bili najboljši med njimi popolnoma nezainteresirani za frocovje. To delo je pripadalo materi. Tisti najslabši so se nad otroki pa izživljali, tako in drugače.
Sicer je pa otroški jok res hudo težko prenosljiv. Doseže zavidljivo število decibelov. Da čustveni vidik (strah, da se dogaja kaj groznega - bolezen, zlorabe itd.) sploh ne omenjam.
Otroka je treba imeti ob sebi ali na sebi, da se počiti varnega. Žal, odkar smo se postavili na zadnje tace, to ni več tako zelo mogoče. Baba mora ja delat!
In potem se čudimo, da ta svet poseljujejo samo nevrotiki in še hujši bolniki.
Default avatar
Zakaj to velja samo za mamo? Ti govedo zabito. Kurbirski možača lahko zanemarja otroke cel dan zaradi službice pa nevemčesa, nobenega ne briga.

Ženska enkrat pogleda v telefon, se celemu forumu zmeša.

Vse se ti bo vrnilo, skret.