Starševski čvek

Ali je Slovenija med najrevnejšimi državami v Evropi?

Default avatar
ne razumete je napisal/a:
+
Default avatar
ajajaj je napisal/a:
Uradno zgodovinopisje piše o 150.000 pobitih NA TLEH SLOVENIJE. Ocene nekaterih so do 200.000. Slovencev naj bi bilo blizu 20.000, ostali so pripadniki vseh jugoslovanskih narodov pa tudi Nemci. Torej nisem pretiraval, ker tega ne počnem.
Je pa vse to dostopno in če rad pišeš, moraš tudi rad brati. Jaz ne pišem na pamet, tako kot ti, ampak sem vse preštudiral, ne samo prebral. Ta znana dejstva iz zgodovine bi morala biti vsakemu jasna, ne pa da ponavljate pravljice - zlagane pravljice - o takoimenovani "NOB", ki je SPLOH NI BILO!!!!
Že več kot 50 let ugotavljam, da so levičarji eni najbolj zaostalih ljudi. Pa tudi najbolj leni so, saj se niti potruditi ne znajo, da bi dvomili. Dvom pa je gonilo napredka. Tako si zaostal tip, da niti podvomiš ne o komunističnem zgodovinopisju. Ne vem, mene bi bilo sram pisati tisto, kar naj bi me naučili komunisti. Ti pa vneto ponavljaš propagando, ker si tako zaostal, da niti ne veš, da je to propaganda. Zato, ker premalo poznaš komunizem in komuniste. Niti slutiš ne, kako se smesiš. Ti pa vneto, kot papagaj.
Nekoč je Spomenka Hribar rekla, da zakaj antikomunizem, saj komunizma ni več. Vneto se tudi govori o nacizmu . baba neumna, nacizma tudi ni več, pa tudi komunizma ne, so pa ostale KOMUNISTIČNE METODE: v sodstvu, v marsikaterem ministrstvu, posebno v tistem za delo.
Ti papagajček, mene ne boš ućil, ker si mlečnozob. Jaz sem pa star in sem marsikaj doživel. Zato vem, da ni hujše zaostalosti, kot je levičarstvo. To tezo ti sam s svojim pisanjem dokazuješ. Ljudem hočeš dokazati, da si nenormalen. Zato uživaj v nenormalnosti in druge pusti pri miru.
Zbogom!
Default avatar
ne razumete je napisal/a:
Zakaj pa pod vladavino Janše plače niso skočile na 1700 evrov? Takrat je bila povprečna plača 700, minimalec pa 425. Pa tako so se hvalili z gospodarsko rastjo. Torej je bila plača mizerna, ker so tudi esdeesovci kradli kot srake?
Default avatar
zaostalost levičarjev je napisal/a:
+
Default avatar
Slovenija ima toliko denarja, da mi ga kriminalisti pod krinko nastavljajp po tleh.
Default avatar
v slovenistanu vlada korupcija

08080 je napisal/a:
Default avatar
sicer pa je revnih vse več, bogatunskih pesjanov pa je le nekaj in obvladujejo ves kapital, ve se kdo so ( se ve kdo je nor na keš, kdo je šef vseh bank), od nekdaj so bili osovraženi kjerkoli so bili.

08080 je napisal/a:
Default avatar
Slovenija je najbolj bogata drzava na Balkanu.
Default avatar
Balkan je eno navadno propadlo, nerazvito področje. Nikoli ne bi živela na propadlem Balkanu kjer je stoletja dolga otomanizacija žal pustila sledi.....


tajanstveni je napisal/a:
Default avatar
08080 je napisal/a:
Default avatar
Država ki bi rada na vso silo furala zahodnoevropski sistem, plače pa najraje ponujala bližje nivoju ene balkanske mezde bo vedno bolj revna kot bogata. No razen če nisi pri koritu, potem ti jurček ali dva ne ujideta.
Default avatar
Popay je napisal/a:
Enako delovno mesto je v Italiji plačano za polovico več kot pri nas, v Franciji pa dvakrat več kot pri nas itd. Imamo nižje plače za premerljiva delovna mesta. Cene so pa veliko bolj primerljive kot plače. Slovenci živimo iz rok v usta in praktično vse, kar zaslužimo tudi zapravimo, drugje več zaslužijo in kupujejo bolj kvalitetne dražje, izdelke ali pa več privarčujejo.
Default avatar
Ni res je napisal/a:
da imamo čim višji BDP
Default avatar
EU slovencem zameri koruptivnost je napisal/a:
Koruptivni smo tako kot ostala EU ( davčne oaze in te zadeve so velik problem tudi EU) poslušajte malo evropski parlament o čem je debata. EU se srečuje s podobnimi problemi kot mi korupcija, onesnaževanje, delovna mesta za mlade, stanovanjska politika za mlade, nizke plače (čeprav imajo višje plače kot v Sloveniji), celo Lidl ima določene enake izdelke cenejše v Avstriji kot pri nas, čeprav imajo Avstrjici višje plače,...
Default avatar
Ni res je napisal/a:
hmmm, to pa res ni pravično, ker so tud te dve države na novo ustanovljene leta 1991 do takrat smo imeli isti keš na lagerju, pol smo pa mi naglo dol padli, hehe, res se nam godi krivica, kljub temu da smo preko 30 miljard evričev v kreditih....
Default avatar
Resnica je taka. Slovenija ni najbolj revna, je pa zagotovo med revnejšimi v Evropi.

Ni realen pokazatelj sama plača. Že tu smo pod povprečjem.. Bivalne stroške imamo sigurno nadpovprečne in človek z minimalno ne more privarčevati niti evra. Še več.. Komaj zbere za osnovne stvari.

In še nekaj. Če še sploh bodo pokojnine, bomo prejemali, če smo optimistični, 60 % sedanje plače. Zamislite se, kako bomo preživeli, če ostanemo sami.

Slovenija bo samo še bolj revna. Država, kjer je korupcija vrednota, ne more biti drugačna.

Kjer izginjajo srednji razredi, kar se izrazito dogaja tudi pri nas, tam bo huda revščina.

Ne štejte avtomobilov na leasing ali kredit. To ni reala. Kaj si Slovenec dejansko lahko privošči od svojega dohodka, sploh če zasluži 700 ali manj na mesec? Ne štejte tu zraven pufov.. Od plače kaj si lahko privošči posameznik.
Default avatar
Slovenli je na lestvici takoj za Svico.
Default avatar
kakor si narediš tako imaš
08080 je napisal/a:
Default avatar
ker je pač tako je napisal/a:
Ćefurćek išče kreg.