Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

nič ni z mano

Default avatar
V temi motivacija za vsak dan smo začele projekt -2 do konca junija. SI zraven? Tam boš imela super podporo ;-) NO, tudi tu jo boš imela, samo delaj in piši o tem :-)
Default avatar
kraljica Deborah, zanimivo te je brati, kot Bridget Jones na momente, zabavna, pronicljiva.
veš koliko nas je takih kot si ti. To ti sigurno ni v tolažbo, ampak prosim oglasi se še. Jaz sem z leti prilezla na 90 kg, čisto po tvojem principu, vsako leto kaka kila poleg pa sem tu kjer sem.
Danes me je nekaj premaknilo,ne grem se več tega žretja in slabega počutja. Je kdo z mano?
Default avatar
Seveda smo. Kakšen je tvoj plan?
Default avatar
prvi teden za mano. zadovoljna. uspelo mi je izločit kruh, kar je zame zelo pomembno, ker sicer pride poleg še vse tisto kar ni treba-salame, sir, majoneza....
jem toliko, da nisem lačna, v malih količinah
gibanje: grem hodit ali na telovadbo ali pa telovadim doma, na YT sem našla par finih vaj, ki me potegnejo

moj plan je izgubiti-ne vem koliko-čim več-ampak počasi, na dolgi rok. Ne smem bit preveč restriktivna, ker se mi prehitro vse upre in se potem zeloooo težko zmotiviram, da se spravim spet v neke normalne prehranjevalne okvirje. če bom hujšala cca 2kg/mesec bo to top.
Default avatar
Bravo zaspankicamala, sliši se dobro. Ne prestrogo, ampak resno :-) Se mi dopade tvoj plan.
Moj je podoben. Z razliko, da jaz ne črtam ničesar specifičnega. Je pa res, da kruha (navadnega) ta teden u bistvu nisem jedla. Samo beljakovinskega iz hoferja.
Če ti paše pogosto javljanje, vabljena v sosednjo temo, drugače se pa beremo kaj tukaj. SRečno naprej!
Default avatar
Pozdravljene vse, ki se me še spomnite al pa tut ne,...
Sem res prav vesela, da so moji zapisi iz 2008 al 2009 še kar gor. To je res ena saga o neuspehu, pravzaprav o slabšanju stanja skozi leta in leta v želji po nekaj kilogramih manj. Vsem, ki začnete prvič hujšat in si želite izgubiti do 10 kg vam na srce polagam, ne začnite. Jaz sem se začela rediti, ko sem prvič shujšala. Takrat iz moje kilaže 68 na 62, kar je bilo za mojo postavo občutno premalo kilogramov. No potem je šlo samo še gor. Danes zjutraj sem dosegla svoje novo dno. Tehtnica je pokazala 83,4 kg. Najbolj bizarno je pa to, da se vedno, vsaj 2x letno spravim hujšat. in vedno ista pesem,,,, in spet je leto naokoli in spet se pripravljam na eno akcijo,... me prav zanima kaj bom nalslednje leto pisala. prav groza me je, če bom šla še kar gor..... QD
Default avatar
queendeborach 123 je napisal/a:
Sprememba življenjskega sloga mogoče? Vsaj kar zadeva prehrano in gibanje.

Pri meni bo kmalu dve leti in pol, kar sem začela hujšati, cilj s kilami sem že dosegla, zdaj zelo počasi delam na gibanju in rekreaciji, a kar zadeva prehrano, je to-to, za vse življenje! No, tudi rekreacija bo za vse življenje, ko enkrat dosežem tudi ta cilj.
Default avatar
'' sam hvalim se''
dej mi v nekaj stavkih napiši svojo pot :-).
Višina, začetana kilaža, sedanja kilaža in starost.
In kaj si bistvenega spremenila v prehrani
Default avatar
queendeborach 123 je napisal/a:

Višina 180 oziroma zdaj par cm manj, ker me že daje posedanje, začetna teža cca 115kg, zdaj 67,5-68kg, 46 let.
Bistvena sprememba je bila, da sem si naložila aplikacijo za štetje kalorij in začela pisat, kaj in koliko pojem.
Sladkarije sem zmanjšala na minimum, ostalo pa počasi na vsakih 10kg minusa nižala kalorije za 100kcal.
Default avatar
Uaaaa,...
iz 115 na 68? iskrene čestitke! To moraš biti čisto drug človek :-).
Ali ti je tudi uspelo učvrstiti telo?
Jaz imam zdaj nekaj čez 80 na višini 173. 68 kg je bila pa moja teža od 16. leta do 35. tudi po dveh porodih. Ne vem kaj se je potem zgodilo. Aja, hujšat sem začela, ker se mi je zdelo, da je 68 preveč ....
QD
Default avatar
Queendeborach, se te spomnimo, ja :-) Saj smo nekatere "stare" tudi še vedno v boju ;-)
Upam, da ti tokrat rata!
Default avatar
queendeborach 123 je napisal/a:
Hvala :))

Pri mojih letih telo že itak ni več tako, kot pred desetimi leti, pa še nisem ravno tip za rekreacijo, tako da o nekih čvrstostih ni govora.
Z gibanjem sem začela lansko pomlad, daleč od potrebnega, a v primerjavi s tem, da prej nisem naredila niti 200 korakov dnevno, zdaj pa šibam peš v 4. nadstropje, ki ga falim in končam v 5. nadstropju, sem super!
Glede kože in mišic, je bila mati narava zelo prijazna z menoj, tako da recimo zgornji del rok sploh ni problematičen, spodnji del trebuha je bil lani tako-tako, malo zgubana koža, a se je zgleda zdaj vse usedlo na svoje mesto in je tudi že kar ok, vsaj koža, kakšna mišica bi bila dobrodošla, edino notranji zgornji del stegen je kriza, kar dve vrečki sta viseli, letos še ni, kot bi moralo biti, a je veliko manj kot lani. To je verjetno edina stvar, ki ne bo šla nazaj na svoje mesto - sreča, da sem že čez 40, da ne nosim več hot hlačk za na cesto :)))
Default avatar
Ja bravo,...
No jaz mam grozn muskelfiber od torka. Sem speat začela z BBG vajami. danes spet. jutri pa na kolo za zdravo telo :-).
Danes sem imela 81,1 kg. Prvi teden mi ponavadi kuj tri kile padejo. problem pri meni je vedno 3 teden. Dva tedna še zdržim eno disciplino. poj pa po moje mislim, da bi mogla bit vsak dan ena kila manj in me potrpljenje mine ... ampak ne.. tokrat bo vse drugače :-)... me pa nekaj koleno boli. No res bi rada v 2 mesecih vsaj nekaj kil dol dala in potem počasi do novega leta z zmerno prehrano.. tja na ene 72, če bo bog dal. sem si pa tudi zlodala FitnesPal in si beležim zaužite kalorije.no, bom malo poročala kako se saga odvija.
QD
Default avatar
No kako ti gre?
Kaj so BBG vaje?

Ja, 1 kila na teden je super, ampak tak tempo pomoje ne more trajati dolgo. In to moramo sprejet.
Default avatar
Dans je pokazalo 79,5.
BBG vaje so visokointenzivne vaje od Kayle Itsines. Bom zdej 3 x na teden delala, pa malo kolo in hoja.
Nastavila sem si My Ftness pal na telefon in si pišem kaj in koliko pojem.
Pojedla naj ne bi več kot 1.300 Kcl. kr hitro grejo... Se moram zvečer odpovedat kozarcku rdečega vina ob večerji :-(. Al pa grem en hiter krog, da dobim not tistih 90 kcl :-). Tako, ta prvi tden je pri meni vedno kar padec. drug teden tudi še, potem očitno telo pogrunta, da ga stradam in se mi upre, pa noče več dol, jaz pa voljo izgubim... no seveda verjamem, da bo tokrat drugače...
Sporočim, kako bo naslednji teden.
Default avatar
queendeborach 123 je napisal/a:
Mislim, da poješ premalo, sploh če se še ful gibaš, je 1.300 kcal premalo. Sicer ti bo šla teža hitro dol, a čez nekaj tednov boš obupala, ker boš skoz lačna.

Poskusi si preračunati dnevno porabo in temu prilagodi kalorije na 500kcal manj, kot jih porabiš, hujšala boš cca 2kg na mesec, a se boš počutila bistveno bolje in ne boš omagala na svoji poti.
Default avatar
Oj,
sej to sem naredila. Izračunala sem 1.800 kcl.. ali pa sem kaj narobe računala.
Koliko kalorij si pa ti pojedla, ko si hujšala 2 kg na mesec?
Default avatar
queendeborach 123 je napisal/a:
Pri 80ih kilah sem jedla 1500kcal brez gibanja in hujšala 1,5-2kg na mesec. Moja normalna teža se začne pri 77-78kg. Bližje si normalni teži, počasneje hujšaš. Po nekih smernicah, naj ne bi jedla manj kot 1400kcal dnevno.
Ne vem, pač sama se odločaš, ampak meni je bil cilj, da ne jem premalo, da jem vse in da lahko tako jem celo življenje.
Default avatar
Tkole na hitro, srecala me je bolezen in mi vzela precej kil. Trenutno na 76.2. Vendar v dani situaciji bi mela rajs 90 🥺. Se slisimo, ko se sestavim.
QD
Default avatar
Ojej, hitro se pozdravi.
Te razumem, tako sem jaz začela tole korona krizo. Z neko virozo in težavami z želodcem. Sem bila tako švoh, da sem upala, da dobim kako kilo nazaj.
No, potem sem pa zajahala val in speljala svoje hujšanje daleč naprej. Enako želim tudi tebi!

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic