Starševski čvek

Moram se ločiti

Default avatar
Po mojih opažanjih med sodelavci, kolegi, sosedi sta v resnici dokaj tipičen par. Ona raje visi pred tv in gleda tuja življenja kot da bi živela svojega, ti sanjaš o nekem življenju za katerega nimaš jajc si ga ustvarit. Nista niti tako različna en od drugega.
Naredil pa verjetno nihče od vaju ne bo nič da bi bilo kaj drugače. Ona bo še naprej bulila v tv, sanjarila o turških princih, zakopavala svojo nesrečnost in depresijo v hrano in si domišljala da je super žena ker skuha in pospravi. Ti boš pa še naprej to opazoval in sanjal o drugačnem življenju in si domišljal da je ona kriva da ga nimaš. In špilal žrtev. Čudno da se še nisi zapil. No pa saj imaš še čas. Ko ne bo več niti otrok.....boš že našel nekaj da zbežiš iz svoje realnosti.
Če hočeš drugačno življenje si ga pač ustvari!
Default avatar
največ brano v zadnjih dveh dneh je napisal/a:
Tako je. Enako kot alkoholno popivanje po službenih kosilih in večerjah, službena potovanja, ženo pa pošilja potem v lekarno po zdravila in mazila za anusne težave, ko se nabere gnoj, ker ga je revea preveč sram - k zdravniku pa noče iti. Kako je to sramtono šele za njegovo ženo.
Default avatar
Zaza je napisal/a:
Kaj pa ti veš ? Lahko je to počela prej celih 12 let kolikor so otroc lahko že stari, pa njen "jamrajoči mož" tega sploh ni videl, ker je imel njo kot operativko za vse doma, ki je za vse poskrbela; , zadnje leto pa ne več in gloda čips in gleda mehiške limonade: z razlogom! Ampak tega njen veleumni mož ni sposoben spregledati, verjetno se niti ne zmore in noče z njo vsesti za mizo in pogovoriti, gre raje jamrat na MON, kako mu je hudo, da se žena zažira in cikla pred TV ekranom. Zagotovo ni(bila) slaba mama, onje bil slab oče in mož vsa leta, to pa zagotovo.
Default avatar
A ves, pri nas doma je bila popolnoma enaka atmosfera. Z bratom sva ju enkrat vprasala, zakaj se raje ne locita, da bi bilo za vse 4 bolje.
Sta samo gledala, oce pa naju je poslal v sobo.
In je ostal neserecen do konca svojih dni....mama pa seveda tudi.
Loci se!
Default avatar
To ni življenje, to je umiranje na obroke. Reši se. Bolje 5 dni svobode in revščine, kot namišljena zlata kletka s čipiranimi možgani v živem truplu.
Default avatar
  jaz pa poznam podobno je napisal/a:
  ...?
  Ja ne, priblizala se mu je v vseh pogledih, on je pa mislil, da hoce z njim ...roze sadit? Dej ne nabijaj, takih butlov pa res ni ...
  Default avatar
  Zenska je v ne-pomankanju izgubila lastne cilje in voljo do vsakodnevnih radosti. Dokler ne bo tega sama prepoznala, ji nihce ne more pomagat. Je pa tak sopotnik v zivljenju velikko breme, ker tudi drugega nekako drzi nazaj pri uresnicevanju zelja. Tako da... Dokler se ne bo zbudila, propadata oba. Bolje sam in vesel kot pa...
  Default avatar
  Bravo!!! Ce zelis zmagat in zivet, je potrebna odlocitev in realizacija!!!
  Default avatar
  Loči se. Pogovor vaju ne bo rešil, to pa zato, ker sta oba preveč neizkušena, predvsem ona. Vedno je dobila vse kar je hotela, človek se tako poleni in postane nesrečen od nič. Kar rabi je trpljenje, ona rabi bolečino, trenutke izven cone udobja, spoznanje, da se treba v življenju kdaj potruditi. Enako ti, nič od nič, trenutno ti gre vse preveč OK, nobenih večjih težav nimaš in zato si nesrečen. Loči se, pojdi na dno in potem počasi splezaj proti Soncu.
  Default avatar
  Pozdravljen,
  katastofalna, nezavidljiva situacija katero si zakuhal sam in potegnil njo s seboj. Si opravilno sposobna oseba in sam si se odločil z njo ustvarit življenje. Nihče te ne more prisilit v nič. Ti si se ljubil, dobila sta otroke, si jo poročil, z njo vzgajal otroke, sta hodila na počitnice, za rojstne dneve ste pihali svečke in decembra ste krasili smrečico...zdaj sta otroka odrasla in vidva sta očitno popolno nasprotje tistemu kar si želita. Verjamem, da tudi ona ne čuti veliko več do tebe glede na tvoj opis stanja. Vsaka ženska je rada privlačna svojemu partnerju, da jo opazi. Zanemarila se je, ker je ne privlačiš, ljubila pa bi se s teboj, ker ima očitno normalne želje po spolnosti in te spoštuje dovolj, da nebi iskala tega drugje. Ni vse črno belo, kot tvoj opis, ki se sliši nekako tako: bogi, bogi, bogi jaz in grda ona. Če se ne želi pogovarjati s teboj, se pa vprašam ali si tudi do nje tako brutalno odkrit. Veliko je v pristopu do osebe in izbire besed. Pojdita h zakonskemu svetovalcu, mogoče bosta za 60e vzpostavila stik ali pa se rešila bremena vajine zveze - oba! In, če reno misliš, da si bil v vse "prisiljen in zaveden" lažeš sam sebi. Srečno.
  Default avatar
  Dobr no, vsak se po svoje potrud, da bi bil srečen v življenju... Tudi Andrejbise ampak se ni. Ženske vemo kako se "poturi" otroka ampak žal nekateri moški očitno še niso dognali tega. Ženske se tega naučimo v osnovni šoli in imenuje se spolna vzgoja. Ti to imenjuješ "poturi otroka" Palce gor za tako inteligenco! Ti veš kako nastanejo otroci pač Andrejbise pa tega očitno ni vedel... dvakrat :)
  Default avatar
  mal resnice je napisal/a:
  Dobr no, vsak se po svoje potrud, da bi bil srečen v življenju... Tudi Andrejbise ampak se ni. Ženske vemo kako se "poturi" otroka ampak žal nekateri moški očitno še niso dognali tega. Ženske se tega naučimo v osnovni šoli in imenuje se spolna vzgoja. Ti to imenjuješ "poturi otroka" Palce gor za tako inteligenco! Ti veš kako nastanejo otroci pač Andrejbise pa tega očitno ni vedel... dvakrat :)
  Default avatar
  mal resnice je napisal/a:
  oh pa seveda.
  bogi tipi, ko se non stop najde cel kup žensk, ki bi proti vaši volji rade seksale z vami in še hujše. pustijo vam, da tak dolgo seksate, da otroka naredite. ker vi bogi tipi res ne veste, kako to preprečit. ker seksat pač morate. pa četudi z grdo in debelo, samo da so jajca prazna.
  Default avatar
  pa seveda no je napisal/a:
  obratno zalimana od emocij, da se “globlje” potešiš.
  Default avatar
  Predlagaj ji da ji bos pustil vse premozenje ce podpise locitev. Po moje se ne bo prevec upirala.
  Default avatar
  Andrejkisebi je napisal/a:
  Kot bi opisoval mene in mojega moža. Žal se je prva leta trudil delati drugačnega, sem dobro nasedla njegovemu igranju.
  Žal se ne morem ločiti, ker imava večji stanovanjski kredit še za 10 let. Ko bo končno izplačan, pa bo stanovanje izgubilo tudi nekaj vrednosti tako, da v primeru prodaje ne bi iztržila niti za dve garsonjeri nekje na podeželju. Kar pomeni, da enostavno zaradi kredita ne morem oditi, nimam kam. Leta pa tečejo.
  Če imaš možnost ji priskrbeti svoje stanovanje bi jaz na tvojem mestu definitivno nemudoma odšla od nje. Sam si kreator svoje sreče in vsako leto bo težje, ker se tudi ti staraš, zato poskrbi za svoje lepše življenje. jaz osebno bi raje živela popolnoma sama, kot, da vsakodnevno gledam lenobo od moža, ki ne dela drugega, kot je, gleda Tv, iztreblja in podpira šank. Živi dolgčas.
  Default avatar
  šel bi stran je napisal/a:
  Joj, se mi zdi, da je bilo nekaj zelo podobnega tukaj pred dnevi, ampak je pisala ženska za svojega moža. Morda bi poskusil najti tisto temo, ko je pisala in si izmenjata partnerje? Pa bosta 2 družabna skupaj in 2, ki sta skoz na riti, tako bo najbolj prav.
  Default avatar
  isti ptiči je napisal/a:
  A, dajte no nehat s to oguljeno floskulo o istih ptičih enoceličarji gniloživi. Zakaj mislite, da morate pisat, če nimate kaj, če so vam betice prazne?
  Default avatar
  viharni jezdec je napisal/a:
  Sej je podala predlog moraš dobro prebrat, ti si tisti ki nisi napisal nič na to temo ampak raje nesramno trolaš. Potrebuješ pozornost? No malo moje si dobil :)

  Andrejkibise javi ali ti je žena že kaj lepša ali še vedno iščeš izhod.
  Default avatar
  Zaključi, poglavje. Ko te nekaj začne dusiti je najbolje da gres. Ne oziraj se na prijatelje sorodnike. Oni ne živijo s teboj in te ne vidijo zvečer ko si sam z njo. Življenje je TVOJE živi ga kot si želiš.