Forum.Over.Net

Starševski čvek

Se lahko zgodi Prekmurju Orban kot Krimu Putin?

Default avatar

Putorbani

Kaj menite? Se je za bati? S financiranjem raznih društev, podjetij strank, kot se zdaj že dolgo govori? Vemo, da bi se Madžari radi razširili , tudi v Prekmurju je veliko Madzarov kot Rusov na Krimu? Je kakšen Prekmurec tu gor? Kako gledate na to?
Default avatar

Danes brez

Obstaja verjetnost, vendar bi to prej naredil na podrocju Romunije v Transilvanski regiji, kjer je vecinsko prebivalstvo Madzarsko, podrocje je veliko vecje, prebivalci pa kot sem rekla Madzari, ki sploh nocejo nic slisati o Romuniji. Tam bi prej uspel kot pa pri nas.
Je pa res kar pravis, da se na veliko kupujejo firme in donira za razna drustva. Vedeti morate, da ponujajo vec kot Slovenski gospodarji in morda prestopi na njihovo stran tudi kaksen Slovenec! In tega se je bati! Samo kaj, ko se nasi ukvarjajo le sami s seboj!
Default avatar

Putorbani

Žalosti me, da eni ne sptegledajo esdeesovske pritlehne in koristoljubne politike, hkrati pa niti eu ne mrdne kaj dosti. Bi sploh reagirala, ce bi si orban prilastil kaksno pokrajino kar tako malo, kot si je putin krim?
Default avatar

BTDT

Danes brez je napisal/a:
Rešitev je v razvoju Prekmurja. Zadnjih nekaj vlad je Prekmurje povsem marginaliziralo. Še denarja iz evropskih razvojnih skladov niso znali počrpati.
Aneksijo tipa Krimski polotok pa možna samo v primeru, ko se z njo strinja večina tamkajšnjega prebivalstva.
Default avatar

kako naj bi izgledalo

kraljmatjaz je napisal/a:
Kako točno pa naj bi to izgledalo? Madžarska, Slovaška, Češka, Poljska, Prekmurje? Če naj bi Slivenija postala multikulti z vsemi “kulturnimi obogatitvami“ se mi zdi to dobra rešitev.
Default avatar

Ukrep Romunije

Danes brez je napisal/a:
Ne, narobe veš. Romunska oblast je iz centralne Romunije naselila toliko romunov, da so demografsko nadvladali nad Madžari, zato so tudi lahko pred sto leti prikljucili velik obmejni pas k Romuniji. Kaj dela pa naša oblast? Že tako razdaljsko degradirano območje z nikakršno ozemeljsko politiko prepušča naključju. Tiho odkupovanje zemljišč in nepremičnin že poteka. Ja, Prekmurje bo Madzarsko. Razmišljam o nakupu hiše tam. Ker ostalo slovensko ozemlje bo pograbila jugo mafija. Juznjaki v prekmurje še najmanj silijo.
Default avatar

zanimivo da mini

Putorbani je napisal/a:
Salvinijev na Primorskem nihče ne opazi.................................
Default avatar

Almitza

Ukrep Romunije je napisal/a:
Izvoli, potem rajši kupi hišo čez mejo, v Porabju. Prekmurje je bilo skozi zgodovino etnično raznoliko, in Slovenci smo lahko ponosni na to. Tisti, ki navijate za orbanizacijo Slovenije, zame niste S od Slovencev.
Default avatar

Ukrep Romunije

Almitza je napisal/a:
Kdo pravi, da za karkoli navijam? Oprosti, politike v 30 letih niso naredile nič, da bi Slovenija lahko v tem prostoru ostala samostojna. Razprodajajo državo po doldem in počez, zadolzeni smo, da če bi na nafti sedeli, nas ne reši več. Hrvati so se razširili čez vso obalo, če komu ni jasno, naj pogleda lastništva slovenskih hotelov in marin, Italijani silijo z druge strani, ko se bo trgalo, vemo kje globoko na slovenskem ozemlju so bile nekdanje mejne linije. Avstrija je trenutno še sama brez pametnega kompasa, vendar ko se bo trgalo, bo interes po ozemeljski celovitosti koroske in stajerske prav gotovo privrela na dan, Madžari zgodovinsko prekmurje itak štejejo za svoje izgubljeno področje. Slovenci in slovenstvo gor ali dol, mi se ukvarjamo z vejo na drevesu, celo drevo je prevelik izziv, ves gozd pa...nekaj, kar se nam itak ne more zgoditi. Z izbiro kraja bivanja bomo vplivali edino na to, kdo bo naš novi gospodar. Iz Ljubljane bo treba prav kmalu, ker že sedaj je demografsko v lasti jugodespotov, ki jim v rit lezejo slovenski lakaji. Pa še ti so slovenski samo naspol, ker itak prej kot slej pogruntaš, da je bako sa juga.
Default avatar

Domišljijski spis

Ne vem, zakaj bi se morala politika vmešavat v gospodarski razvoj Prekmurja? Domobranclji stalno serjete s tistimi desničarskimi forami, da se država nima kaj vtikat v gospodarstvo. Da mora politika pustit podjetnike pri miru. No, Prekmurci imajo vse pogoje, da se razvijejo, ker se politika ne briga za njih. Če se jim pa ne da razmišljat in migat, če samo nakazila socialnih podpor čakajo iz Ljubljane, potem pa je problem, ja.
Default avatar

Łukasz Pedalski

To je možno le, če je v interesu velesile, ki ima nadzor. V primeru Krima je bila to Rusija. V primeru Kosova je bila to ZDA. Za zdaj ne vidim, da bi to pasalo kaki velesile, tako da se ni za bat.
Default avatar

Almitza

Ukrep Romunije je napisal/a:
Izjasni se torej. Je po tvoje prav da se tolerira financiranje madžarske skupnosti v Prekmurju in orbanizacija slovenskega medijskega prostora in javnega mnenja? Da ali ne?
Default avatar

Lublančar

Zaradi mene lahko Orban k Madžarski priključi vse do Trojan. Naj potem on futra te nesposobneže zapite.
Default avatar

Danes brez

Ukrep Romunije je napisal/a:
No, slucajno smo precej v stiku z Madžari in vem, da oni tisti del Romunije se vedno smatrajo kot madzarsko ozemlje! Govorijo madzarsko, uporabljajo posebno zastavo in so zelo zavedni in ponosni Madzari! O Romuniji ne zelijo slisati nic!
Default avatar

Socialkar

Za desničarje bi bilo najbrž kar prav, da Prekmurje priključi pravi pokončen politik, ki jim je za vzor. Prekmurje bi pod madžarsko bilo vsaj v pravi katoliški državi, kjer gojijo prave vrednote. Levakarji pa itak nimamo nobenih nepremičnin tam, niti kjerkoli, ker smo lenuhi in se nam ne da ustvarjat nič zemljiškega in betonskega, zato nam dol visi, kdo si bo kaj priključil. Jaz v Prekmurju nimam nič, če kdo ima, naj se pa sam sekira.
Default avatar

Almitza

Socialkar je napisal/a:
Leta 2001 se je za katolike opredelilo 51 % državljanov Madžarske in 58 % Slovenije.
Po evidencah slovenske Cerkve bi naj bilo leta 2014 v Sloveniji 74 % prebivalstva katoliške vere
Default avatar

najprejs

kraljmatjaz je napisal/a:
Najprej bodo morala Orbanu jajca zrasti in bo moral sam iz EU izstopit. Vlada že 10 let in baje ima ustavno večino, pa ne upa enega Hunxit referenduma razpisat? Dobro vas farba.
Default avatar

ehhhhhhhhhhhhh

najprejs je napisal/a:
Eno so jajca, drugo pa zdrava pamet. Brexit je možen zaradi geografije, Madžare pa geografija malo hebe. Priporočam ogled kakega zemljevida.
Default avatar

najprejs

ehhhhhhhhhhhhh je napisal/a:
A tako, leta 2000 je Madžarska lahko bila izven EU, do danes se je pa geografija tako spremenila, da ne more več niti poskusit? Priporočam manj mamil.