Starševski čvek

Imate kak tik, navado?

Default avatar

Tiktaktok

Dajmo malo o tem, če ste za to :
jaz npr. žmrkam z očmi in grizem nohte. Včasih si notranjo stran ličnice tako zgrizem, da se niti nasmejati ne morem zaradi bolečine.
Delam na tem, da bi se odvadil.
Default avatar

EvoL

Mhm,mam ja. In sicer grizem si nohte,to že od rojstva. Že od malih nog. poskušala sem vse,ni da ni,pa nisem mogla nehat. včasih si jih zgrizem totalno. Žal mi je,da mam to navado ampak jo mam pač. Druga grda navada pa je,da si praskam po laseh,in pol praskam kr nekam,tok da neki spraskam,in pol se mi hrastice nardijo. nimam uši,niti prhlaja,niti luskavice nič nimam tazga. Ampak po lobanji je koža pač tko razporejena,da si lohk hitr kej spraskaš in jst to delam. Še frizerka mi reče "nehi si praskat glavo" :D :D in pol mam čudno navado da posušene grintice na glavi (pa ni jih nevemkok veliko ena ali dve) tipam.. pustim jih pri miru. Ne praskam do krvi. Ampak sprošča me ko jih zatipam. I dont know res,sem čisti frik. weirdo :D :D
"Življenje in Svoboda"
Default avatar

Pow

Dolocena vrata odsotno zaklenem, pridem cez cas nazaj in se drugic zaklenem. Emso pomoje 🤔
Default avatar

nefretete79

Kadar sem živčna ali kaj tiho premišljujem, pohkrkujem.
Grozno, a se ne morem odvaditi, pride čisto podzavestno. Dolgo sploh nisem vedela, da to počnem, dokler me niso začeli opominjati drugi.
Default avatar

Ellie

Zavijam z očmi.
Default avatar

Tisa_R

Nobene, za katero bi vedela. Moram sicer domače povprašat, ampak mislim, da bodo tudi oni pritrdili, da sem brez tikov.
Default avatar

MaMa

3x preverim plin in likalnik, in še veliko deugih motenj imam :(
Default avatar

jaz sem šele čudna

Če nimam nekje odprtega okna, se mi zdi, da se dušim. Najbolj uživam na jadrnici, ker je vedno dovolj zraka, najhuje mi je v kakem majhnem avtku.
Default avatar

Tik

Jaz si ne grizem nohtov pac pa si jih trgam z drugimi nohti brez posebnega razloga samo hocem da se kej odtrga in tok casa to delam da se, pol vsacih si odskrtam pol prav kak velik kos nohta pol pa kr stran potegnem ce sem ze zacel pol me pa boli tist cist kratek noht.

Pa ko mam mal daljse lase si z prsti sarim po laseh ko se ucim.
Nevem ce je to glih tik ampak skoraj ne morem iti mimo klavirja ne da bi ga igral :)
Default avatar

excell

MaMa je napisal/a:
OCD torej, jaz ga tudi malce imam :/
Default avatar

Ohhh katastrofa

Grizem nohte (sem za nekaj casa prenehala cca. 1 leto pa sem spet zacela), brskam po nosu in frcam "mucke" po tleh (seveda tako da nihce ne vidi). Vem nagravzno ampak bolje to kot da jih pojem 🤦‍♀️ . Nemorem kakat na tujih vecejih (vedno samo na domacem, cetudi sem cel dan od doma, tiscim), pazi to: ne zaspim brez da se dotikam mozevega korenjaka (zgolj in samo dotikam, po nekaj letih mi je samo vazno da imam roko nekje v njegovih spodnjicah) Enostavno ne morem 🤣 mi je priznal da se je kar tezko privadil na to. Ups
Default avatar

zelo nezdravo za spanje

Ohhh katastrofa je napisal/a:
Zakaj že spi mož v gatah? Tole je bolj grozno, kot to da se ga dotikaš.
Default avatar

nimam me pa tile motijo

Ne nobenega. Niti v mladosti.

Mi pa gre najbolj na živce, ko opazim nekatere ženske s tistim "tikom" neprestanega popravljanja las, pramenov las, vrtenje pramena las okoli prsta, ipd. Najbolj počnej to tudi tiste, ki imajo lasne podaljške, pa so tudi neprestano z rokami v laseh in to gladijo in popravljajo, da se ja kaj ne bi videlo, česar se ne sme.

Pa grd tik mi je pogrkavanje -sploh pri moških,

Ali pa neprestano vlečenje šmrkljev nazaj v nos - pa dej vzemi že robec ali pa pojdi na sekret po wc papir, pa si obriši tisto ven, ne pa to vsakih 10 sekund not vlečt to.

Grd tik je tudi pokanje členkov na prsih.
Default avatar

Im also public piano player

Tik je napisal/a:

Pa vsaj obvladaš igranje? Ker ga ni hujšega, ko nekdo v javnosti "napade" klavir/pianino, ko vidiš, da mu ne grem da vidi tist klavir bolj kot igračko, kot pa ato, da bi kaj za ušesa spočit ali dvignit adrenalin zaigral tudi za druge. Kaj takega:

v dveh mesecih je dečko naštepal celo 15 MIO ogledov :)


Čeprav men je tale boljši, top:

Default avatar

Ysxrt

Z zobmi si grizem rob jezika,da me že orenk boli:(
Default avatar

Ohhh katastrofa

zelo nezdravo za spanje je napisal/a:
Vrjetno ni edini ki spi v gatah c'mon.
Default avatar

Jajčna omleta

Ohhh katastrofa je napisal/a:
Bruh. Da se mu jajca cmarijo. Mal si preberi o tem.
Default avatar

Jih imam nekaj

Tikov, navad in razvad.

- kjer koli (trgovina, slaščičarna, gostilna ...) sem, vedno preverim denarnico, če je vse na svojem mestu (dokumenti, kartice, denar) - preden grem od tod
- potipam notranji žep v torbi, da so ključi tam - isto, preden grem od kod
- ko kje zunaj dobim za piti iz kozarca, VEDNO z blazinico prsta naredim krog po robu kozarca, da ni okrušen (pred xy leti sem si tako porezala zgornjo ustnico 😒)
- preden grem od doma, preverim štedilnik, hladilnik in vse pipe
- včasih PREveč vlečem v nos in ko se zavem, takoj neham
- najbrž še kaj 😲
Default avatar

isto oooo jZ

EvoL je napisal/a:
Isto, lasišče spraskam do krvi, potem pa se te kraste dotikam. Populim si tudi lase, a k sreči samo na enem mestu, se da skriti. Potem, ko malo zrastejo se dotikam, neverjetno sproščujoče zame.