Forum.Over.Net

Starševski čvek

Mama od GALA je šele lisica

Default avatar

sem napisala zgoraj

ne se hecat je napisal/a:
jaz ti pokažem - uradno objavljena cena zdravila je 2,125 mio dolarjev...
oni so objavili, da so za zdravilo dobili račun več kot 100000 dolarjev višji... računa pa nikjer... samo neka fiktivna cifra, ki jo je palčica napisala, čeprav se ve,da je cena uradna za zdravilo postavljena krepko nižje.
In ja pomenljvo in zelo pomembno vprašanje je - zakaj tukaj novinarjev to nič ne zmoti, zakaj jih ni zmotrilo, zakaj niso zahtevali nobenih dokazil, zakaj kar vse slepo verjamejo tisto kar palčica napiše na fb.
palčica je tudi napisala na fb da je strošek zdravnika na poti tja stal 6000 e...
čeprav je bil ćže pred tem javno objavljen podatek s strani zpms,da je bil zdravnik plačan v višini 4000 e... torej očitno si je palčica zamislila,da bi ta strošek malo napihnila, čeprav je bil po objavi s strani zpms plačan v dva jurja nižjem znesku... in potem meni nič tebi nič... čez nekaj časa zpms kar skopira objavo stroškovnika palčice (ki je bil napačno napisan, izračunan) in tako potlej post festum priredi in zviša tudi strošek zdravnika na raven kot si ga je zamislila palčica.
če to niso nategunska posla potem ste vsi slepi.
In novinarji so ves čas tudi o vsem tem - nihče nikoli ni nikogar povprašal in zahteval pojasnitve zakaj je znesek za zdravilo toliko višji - zakaj kar naenkrat 100 000 dolarjev več za krisa kot za vse ostale otroke, ki so zdravljeni s tem zdravilom - nihče ni palčice povprašal po pojasnilu in dokazilu dokumentacije in uradnih računov... ne zdaj... ne niti prej ko so se še dogovarjali za pot...
nihče jih tudi ni povprašal - zakaj se preseravajo in so izbrali LA in ne kakšne bolnišnice vsaj na vzhodni obali, ki je bližje, s tem bi bili stroški za pot gotovo nižji - nič... oni se smejo preseravati očitno in izbirati bolnice po lastni želji - je palčica sama povedala,da sta starša izbirala bolnišnice in da sta na koncu izbirala med dvema... torej... če očitajo enim preseravanje zakaj izbirajo prav paleya, potem zakaj ne krisovim tudi tovrstnega preseravanja. ker očitno se.

In ravno tako jim nihče ni očital,da so kljub zbranem denarju 4 mio evrov, zbirali še dodatne donacije, kar sedaj očitajo karitasu in mami, da še niso zaključili zbiranja... prav isto so naredili krisovi - imeli so že zbran presežni denar v krepki presežni vrednosti, pa so še vseeno jemali donacije poleg tega, dodatno še posebej za prevoz.
In nihče od novinarjev takrat ni problematiziral tega zakaj to in zakaj se luksuz prevoz ne plača iz že zbranega presežnega denarja. Nihče jih ni niti enkrat sampkrat povprašal po enem dokumentu - ker v krisovem primeru ni enega samega uradnega dokumenta, dokaza o ničemer, ne o stroških nobenih, ne bolezni, ne o zdravljenju, ne o stanju na računu - nič... vse so fiktivne številke, ki si jih izmišljuje palčica in jih zpms očitno kopira. da si jih izmišljuje pa je dokaz to,da jim očitno napihuje vrednost glede na tisto, ki je bila resnično plačana - dokaz tega je podatek o stroških za zdravnika.
pa spet - nihče od novinarjev ni povprašal niti zpms niti nikogar kako je mogoče da je strošek zdravnika, ki je bil že plačan 4000 e, kar naenkrat potem v stroškovniku narasel na 6000... tam se krade še krepko v večjih številkah kot v primeru gala.

čisto vse so isto počeli kot počne galova mama. samo da novinarji očitno imajo nek interes,da milijonsko nabirko ščitijo, ker so jo oni medijsko sproducirali še posebej (sam bog ve, če imajo tudi oni kak dobiček zraven, da so tako modro tiho zato o vseh nepravilnostih), primera galove mame pa ne, in ni v milijonski vrednosti, tega pa razkrijejo.
Default avatar

samo to povem

PismoRosno je napisal/a:
No, no, no, to si pa zelo olepšala. Ne gre samo za to, da je zaradi Krisa pomislila mama, da bi tudi njih krili pot in bivanje. Za operacijo, ki stane 70.000 evrov (od tega je 10.000 evrov že plačano), se je zbralo že 176.000. To dokazano, bogvedi, koliko še gotovine zrave. Gre za več kot 100.000 plusa in ženska se je dogovorila za zbiranje do 24. oktobra. Mi hočeš povedati, da sta se Galova domislila, da rabita več kot 100.000 za pot? Ženska je hotela maksimalno izvleči iz tega, sebe in familijo preskrbeti za več let, desetletij.
Default avatar

nehaj lagat

PismoRosno je napisal/a:
nehaj se lagat, da donacije ne morejo bit davčno priznane, ker TO NI RES


https://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1255

Med takšne organizacije sodijo tudi društva, ki so ustanovljena in organizirana v skladu z zakonom o društvih, na navedenih področjih zaradi uresničevanja skupnih interesov in ciljev nepridobitnega značaja. Pri društvu kot prejemniku donacije se v zvezi s prej navedenim pogojem (da se donacija izplačevalcu prizna kot olajšava, če je izplačana za navedene namene organizaciji, ki je po posebnih predpisih organizirana za opravljanje navedenih dejavnosti) od primera do primera upoštevajo predvsem naslednja dokazila:

*
dokazilo o registraciji društva po zakonu o društvih, za katero je pristojna upravna enota, na območju katere je sedež društva, oziroma dokazilo o podelitvi statusa društva v javnem interesu, ki ga društvu podeli ministrstvo, pristojno za področje, na katerem društvo deluje,
*
interni akt (statut) društva, iz katerega je razvidna dejavnost društva oziroma skladnost namenov in ciljev delovanja društva kot nepridobitne organizacije z nameni, za katere se prizna donacija,
*
namen zbiranja sredstev, ki mora biti v skladu s temeljno dejavnostjo društva, oziroma izjava prejemnika donacije o namenski porabi zbranih sredstev.

Navedena dokazila je upravičen oziroma jih mora zahtevati izplačevalec donacije oziroma organizator donatorske akcije neposredno od prejemnika donacije kot sestavni del vloge oziroma prošnje za donacijo.


STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE NI POGOJ

potem nobeno gasilsko društvo ne bi dobilo nobene donacije, ker ni humanitarna organizacija

to si si kar izmislila
Default avatar

pa ti razkrij

sem napisala zgoraj je napisal/a:
Pa ti razkrij Krisove, če si prepričana, da se tudi oni gredo prevaro. Saj Galovo mamo tudi niso razkrinkali novinarji, jo je razkrinkala mama otroka, ki je bil pri istem zdravniku na operaciji, ona je dala prijavo na policijo in šele ko se je policija zganila, so poslali na delo novinarko. Tako da izvoli, če si prepričana, pojdi na policijo in prijavi. Kot je prijavila ta mama Galovo mamo. Če ne greš prijavit, bodi pa tiho.
Default avatar

samo to povem

nehaj lagat je napisal/a:
Seveda si je izmislila.

Ne vem, zakaj eni mislijo, da bodo Galovo mamo oprali s svinjarijami Krisovih staršev. Ne bodo je. Zadevi sta nepovezani in vsa odgovarja zase.
Default avatar

jabolko navdiha

nehaj lagat je napisal/a:
Ti teta, a znaš vsaj brat, če pišeš? Nepridobitna dejavnost ni zbiranje denarja za druge. Sorry tega v zakonu ni. Lahko zbiraš denar zase ( kar delajo gasilci za nabavo opreme in vozil, za vzdrževanje gasilskega doma itd), ne pa za talanje. Za deljenje denarja moraš imeti status humanitarne organizacije ( prav zato, da se izognemu takelemu mišmašu Larise). Donacije niso obdavčene samo v tem primeru. So pa obdavčena vsa sponzorstva, zato Larisa ni hotel nobenih sponzoriranih sredstev, kjer bi morala podpisat pogodbo s komerkoli. Še vedno pa čakam na odgovor, kdaj in kje bo občni zbor društva. Pa poročilo o finančnem stanju, pa revizija sredstev zaradi več kot 1 mio prihodkov na račun društva, pa ... Kdo ve, kdo zna?
Default avatar

nehaj lagat

jabolko navdiha je napisal/a:
vse donacije, ki so bile nakazane društvu palčica pomagalčica, SO ZA PODJETJA BILE DAVČNO PRIZNANE DONACIJE.
edina prepreka zanje je, da do julija 2020 ne morejo direktno pomagat fizičnim osebam
Default avatar

Mafijica od Loto

nehaj lagat je napisal/a:
Sebi že. Kar zadošča, anede. 4,5 mio e za 4 vrtce.
Še županković ni toliko pohitel s krajami po ex sosedu.
Default avatar

nimaš prav

jabolko navdiha je napisal/a:
Ja, pod nepridobitno dejavnost gre tudi to, da zbereš denar za zdravljenje otroka in to zdravljenje plačaš. To dela več društev, sindiktov. In zadeva gre podjetjem v davčno olajšavo.
Default avatar

kje piše

nimaš prav je napisal/a:
V katerem členu pa tole piše? Da lahko zbiraš in potem tudi daruješ denar naprej kot društvo brez statusa humanitarca? Povej no že ta člen? In zakon seveda tudi? Da bomo tudi v ostalih nekaj sto društvih, ki nismo registrirani kot humanitarci lahko to delali. Zbirali in talali dalje! V veliko pomoč nam boš, če nam zaupaš kje to piše. In da gre to firmi ( ali tudi s.p.) v davčno olajšavo.
Default avatar

Niti zamaška več

Res gre to fehtarjene in špilanje na čustva naroda preko vseh meja. Samo goljufije, največji goljufi so pa na Zdravstveni zavarovalnici. Igrajo se z našim denarjem in kujejo enormne dobičke!! Plače take, da dol padeš. Sami paraziti, ki ničesar ne ustvarjajo, samo razpolagajo z NAŠIM denarjem!!
Enkrat je temu treba reči STOP!!

Država (politikanti ki se preseravajo sami s seboj) ne poskrbi za NIČ!! Ne za varnost, ne za zdravstvo...... povsod ene goljufije in basanje keša v žepe svinj pri koritu!
Odpisi milijonskih dolgov, goljufije akademikov, prisesani odvetniki.....da ne omenjamo ŽP.. jasno da zmanjka špage!!

Res ste naivni, kdor še pomaga z denarjem. Mogoče še komu direkt v roke posteljnino in kakšno odvečno (pa je top) kuhinjsko opremo.
Ne pa hrane (jo je dovolj na RK... ker če nimaš je tudi riž dober), sploh pa ne denarja!

Žal bodo naslednji izviseli, mora se pa prerazporedit denar!! NAŠ denar, ki ga plačujemo državi!! In če tega ni sposobna oblast, potem izginite z oblasti!!!

In spet...... spet......spet se ukvarjamo z oblastniki. Pijejo nam kri, banda nesposobna, zapravljiva!! Za njih ni nič milijon, milijarda. In vsi so isti!! Drugih pa ni.
Default avatar

Poleg 10 procentov varščine

Ok. Za začetek bo. Nič več teh nabirk.

Sedaj pa h ukinitvi vseh zavodov itd nabiralcev za vrečo brez dna za vse fikuse, ki se šlepajo na naših žuljih potu.

Kaj pa dohtarji in os5ali zdravstveni delavci, ki v državni službi joške pestujejo, da pa ciente prenaročajo k sebi v pop čas njihovih espejev itn.
Naj še policaji takole.
Default avatar

ja res krasno

Ja, res krasno, Galova mama se je nakradla več kot 100.000 evrov, Krisovi starši se luksuzirajo in ko bo naslednji otrok rabil pomoč, je ne bo dobil.
Default avatar

Ok ponavadi je ne

Plačujemo davke, zdravstvo.
Torej imamo pravico, da dobimo, kadar potrebujemo pomoč.
Default avatar

PismoRosno

nehaj lagat je napisal/a:
Pa ima drustvo Palcica karkoli od tega, kar si nastela? Ko smo sprasevali po statutu, smo bili vse prej kot ljudje, samo statuta pa od nikoder.
Default avatar

ne lagaj

kje piše je napisal/a:
mi smo kot firma par let nazaj imeli dogodek. med drugim smo želeli na dogodku pobirati tudi prostovoljne prispevke za nek humanitarni namen. na občini smo si zrihtali dovoljenje za zbiranje prostovoljnih prispevkov. referentka na občini nas je opozorila, da zbiramo lahko, direktno donacije fizični osebi iz davčnih razlogov pa ne moremo narediti in DA NAJ SE POVEŽEMO S KAKŠNIM DRUŠTVOM, PREKO KATEREGA BI SREDSTVA LAHKO NAKAZALI.

OD takrat vsako leto zbiramo na tem dogodku prostovoljne prispevke, nato pa donacijo prejemniku uredimo preko zveze prijateljev mladine. točno tako kot so to naredili pri Palčici. poleg tega firma doda še sama tak znesek, kot je bil zbran.
Default avatar

nehaj lagat

PismoRosno je napisal/a:
ne vem
vem pa eno:
letos bodo podvrženi tako reviziji, kot davčni inšpekciji za leto 2019. boste potem, ko bo vse v redu, kričale tudi to, da so bili revizorji in inšpektorji tudi podkupljeni, tako, kot do nenda vsi, ki sodelujejo z njo?
Default avatar

Kako se ogniti fursu in davkom

ne lagaj je napisal/a:
In komu ta sredstva darujete, poklonite, šenkate? Konkretno, opisno, prosim.
Default avatar

kaj pa tam

A je v Maus že vrnjen denar od tiste, ki si ga je "izposodila" ?
Default avatar

ne lagaj

Kako se ogniti fursu in davkom je napisal/a:
vsako leto drugi prejemnik
eno leto je bil mladinski dom, eno leto društvo za slušno prizadete, prvi leto je bila ena družina z gibalno močno oviranim otrokom. različno.