Forum.Over.Net

Starševski čvek

Njena svakinja ji je prepovedala vstop v hišo, v kateri je odraščala

Default avatar

Zlobna svakinja

Od bratranca žena je moji sestrični (od bratranca sestra) prepovedala vstop v hišo, v kateri je odraščala.

Zakaj? Dokler nista njima umrla starša, so se lepo razumeli. Po smrti obeh pa se je začela vojna za dediščino. Oba sta dobila pol pol. Sestrična je bratranca že nekaj let nazaj opozarjala, da naj začne šparati, saj bo zahtevala svoj delež. Bratranec ima precej pufov. Od kod bo dobil denar za izplačilo sestri? Ampak na koncu mu je vseeno uspelo s pomočjo kredita. Ker sestrična živi na svojem, bratranec pa v hiši, kjer sta živela s starši in tudi odraščala, ji je njena svakinja (od bratranca žena) po izplačilu zabičala, da ne ona ne njena družina pri njih niso dobrodošli in da nima vstopa v to hišo, pa čeprav je v njej odraščala. Ali za ta ženin izpad bratranec ve, ne vem. Bi pa komentirala, da je njegova žena presegla vse meje dobrega okusa. Da ti nekdo, ki nima s hišo, v kateri si odraščal, praktično nič, zabiča in prepove vstop vanjo?? Jaz bi ji gobec zdrobila, če bi bila na sestričinem mestu.
Priponke

5d0123e5240000300f860bc4.jpeg
(30.86 KiB)

Default avatar

megaboy

Sestrična je svoj delež prodala, bratranec in njegova žena pa sta njen delež kupila. Tako da ni ravno res, da žena nima nič zraven pri hiši. Je najbrž 1/4 njene, če je prispevala pol zraven, medtem ko od sestrične ni nič.
Default avatar

vidim da si primitivna

Kaj pa ti ves, koliko kredita je morala vzet ta zlobna svakinja, da je bratranec izplacal svojo sestro?
In, ko sta jo izplacala, je hisa njuna.
In v lastno hiso lahko povabis SAM ,kogar hoces, pa cetudi je oni drugi zivel tam sto let.
Ker je hiso prodal, hisa je zdaj last nekoga drugega.
Sestricna lahko vstopi noter samo s povabilom.
In kaj sploh hoce? Saj je vendar dobila denar za svoj del.
Primitivci, res.
Default avatar

Bog MONa TM

Lastnina in osebni občutki do nekega kraja, hiše niso povezani.
Lastnik odloča koga bo sprejel !!
Default avatar

Đizs

Glede na to, da je sestrična zagrozila s šparanjem da jo bo lahko odplačal IN s tem ko jo je odplačal, ji ni dolžen ničesar več. V hišo očitno nima vstopa ravno zaradi te grožnje, sentimentalnost po spominih gor ali dol, sama si je kriva. Ima svakinja kar prav, naj bo sestrična vesela da ne dobi še kakšne po goflji.
Default avatar

slovenska klasika

To je slovenska klasika slovenskih bajturin.
tisti, ki ostanejo v domači hiši,ponavadi pričakujejo,da se bodo drugi sorojenci kar odpovedali svojemu deležu v njihovo korist, tudi če so sami morali živeli v najemu dolga leta ali pa najemat drage kredite za streho nad glavo. Čim pa morajo kaj dati od sebe po možnosti denar, ali pa da dediči zahtevajo v hiši svojo sobo ali pa ločen vhod in samostojno stanovanje, , pa takoj zamere, pa prepoved vstopa in podobno. Takšnih primerov je ogromno. Tudi primeri, ko nečaki isto naredijo stricu ali teti. Ne vem kaj naj rečem. ampak skoraj vedno je zgodba s hišami podobna, če eden od otrok ostane v njej, drugi pa ne. Včasih je bilo to vsaj rešeno drugače, da je bila dota, ko so šle ženske od hiše in podobno Zdaj se pa vsem zdi tragedija, če morajo koga izplačat in kar naenkrat nima vstopa v hišo. Če bi se pa sestra vsemu odpovedala v bratovo korist, bi pa bila verjetno vedno dobrodošla. To je pač takšna primitivna miselnost in tukaj nimaš kaj. Še dobro,da je dobila svoj delež, ker pri takšnih ljudeh slej kot prej en bi bila dobrodošla.
Default avatar

Ahnoo

Sem kupila nepremičnino pred pol leta,a si predstavljaš,da sedaj pride ženska,ki je tu gor zrasla,in bila užaljena,ker bi ji jaz rekla,da nima vstopa ?!je to ok zate?ali bi morda ji morala dati ključ?!joj no
Default avatar

ni isto

Ahnoo je napisal/a:
Dobro veš,da to ni isto. Tisti, ki ostane v domači hiši NE kupi hiše, jo kvečjemu podeduje. Tudi če mora komu izplačat NUNI DELEŽ to niti približno ni v vrednosti polovice hiše.Pri dveh dedičih je nujni delež kvečjemu 1/4 vrednosti nepremičnine, večinoma pa gre za plačilo nekega "simboličnega" zneska, ki ga določi sodišče. tisti, ki mu je takšen delež izplačan, je v vsakem primeru na slabšem kot če bi bil lastnik polovice hiše. Poleg tega tistemu, ki je ostane "doma" ostane tudi vse, kar je v hiši, torej tudi stvari, ki so jih v opremo hiše vložili skupni starši, s katerimi so živeli. tako da ne mu tukaj bučke prodajat! Rojstna hiša je rojstna hiša. Kaj neki se sprenevedate vsi skupaj.
Default avatar

rojstna hiša

ni isto je napisal/a:
rojstna hiša je to, dokler so starši živi
čemu bi še hodila mimo, če so odnosi z bratom slabi? gledat cigle?
Default avatar

Umiri se

Zlobna svakinja je napisal/a:
Oh, a kar na gobec? 😂


Trikrat sem brala, kdo ima težave s čim in drobljenje. To je grožnja kot posredna, jao morons ppl. Brzdaj se s čustvi.
Default avatar

1aa1

ni isto je napisal/a:
Nujni delež je samo pri oporoki, sicer pa je izplačilo kar lepo polovica.
Default avatar

ni isto

rojstna hiša je napisal/a:
Iz uvodne teme, ki jo je očitno nekdo spisal iz tretje roke, gre razbrati, da so odnosi slabi s svakinjo, en bratom. In da brat po vsej verjetnosti niti ne ve, da je svakinja njej prepovedala vstop v hišo.
Se dogaja tudi to, da se sorojenci relativno dobro razumejo, ker so bili kot družina povezani. Potem pa pridejo novi partnerji in to spremenijo. Prav pri dedovanju se to pogosto izkaže. Bratje in sestre so toliko fer drug do drugega, da so pripravljeni nekaj deliti, koga izplačati, njihovi partnerji pa tega en odobravajo. Še na angleškem dvoru sta se dva brata odtujila, odkar imata ženi. :)
Se pa strinjam, če odnosi niso ok, nimaš tam kaj praskat, tudi če obstaja navezanost na nepremičnino in najbrž do neke mere tudi navezanost na brata.
Default avatar

ni isto

1aa1 je napisal/a:
Pri oporoki ni nujnih deležev. Nujni deleži so, ko ni oporoke ali ko se izpodbija oporoko brat lahko sestri izplača polovico, kolikor ji pripada. Če pa tega noče, lahko ona prek sodišča zahteva nujni delež in potem je prisiljen plačati to. Glede na reakcijo svakinje, bi lahko sklepali, da je bil v to plačilo prisiljen. V večini primerov je tako.
Default avatar

Seja7

Oprosti za tole, ampak...

KAKO STE LAHKO NEKATERI TAKO ZABITI.

hiša je od trenutka ko se je gospa poročila v hišo bolj njena kot od tvoje sestrične, ki je odšla.

To je sedaj dom te ženske in ni na obisku!!!!

Sestrična je izplačana in ce se svakinji dvigne, da nima kaj delat tam to drži kot pribito.

BUTASTA SLOVENCELJSKA LOGIKA.

Odpeketat od bajte, da je mir pa si na svojem, potem da bit užaljen ko ti nekdo jasno da vedeti, da nimaš več kaj tam počet.

BUTARE STA S SESTRIČNO OBE!!
Default avatar

Claude

Zlobna svakinja je napisal/a:
Če ji je brat njen delež izplačal, potem pravno res nima dostopa do lastnine. Očitno je ta njena svakinja hudo jezna nanjo, da ji je odrekla gostoljubje. Verjetno pa si brat želi njenega obiska ali tudi on ne želi stikov?
Default avatar

niti ne

Seja7 je napisal/a:
Od tistega trenutka, ko se je poročila v hišo,ne. Ker je bila hiša takrat še last staršev in bi oni z njo lahko naredili kar bi hoteli. Lahko bi jo tudi hčerki zapustili.
Default avatar

a11a

ni isto je napisal/a:
Če ni oporoke, se deduje v prvem dednem redu vsak polovico. Brez nujnih delezev in podobnih neumnosti. Pri oporoki pa lahko nujni dedic, ki ni v oporoki (prvi dedni red) zahteva nujni delež, ki je ena tretjina. Pri izpodbijanju oporoke pa spet ni nobenih deležev, ker je v tem primeru oporoka nična in smo spet pri prvem dednem redu in vsak polovica. Pa ne klobasaj neumnosti več in si preberi kaj na to temo. Google vse ve.
Default avatar

Butalee

Bratranec ali svakinja oz. oba sta jo izplačala. Sta namreč zakonca, partnerja V SVOJI, nekoč družinski hiši te travmatizirane sestrične. Ta si naj zdaj zabije tisti denar v piz do in neha rint nosa v hišo v katero nima več vstopa. Amen. Pika. The end.
Default avatar

štantek

Ene bi kar gobce drobile. Ccccc, kam gre ta svet.