Forum.Over.Net

Starševski čvek

Skrbi me za partnerico

Default avatar

Pdv44

Sladkor ima cel teden med 25 in 33. K zdravniku noče. Kaj naj naredim? Skrbi me za njo. Stara je 38 let.
Default avatar

gonjači

Nateraj jo ven, naj hodi, da bo pokurila tist cuker
Default avatar

Zav

Verjetno to ni edini njen problem. Teza, sedenje pred tv in se kaj.
Dobro jo zavaruj.
Default avatar

vsaj dieta

Dokler je ne prime, da bi šla k zdravniku, mora uživati dietno hrano, to je brez vseh sladkorjev, z manjšo količino krompirja in manj močnatih jedi.
Default avatar

Rezat

Kakšnega brez nog ji pokaži.
Default avatar

Ne se hecat

Pdv44 je napisal/a:
Ne se hecat, to so ekstremno previsoke in nevarne vrednosti! Upam, da si jo že uspel spraviti k zdravniku, sicer pa stori to - zlepa ali zgrda! Je bila že prej sladkorna bolnica, da merita vrednosti? Ima zdravila, inzulin?
Default avatar

A ima

njena ****** okus po hruškah, acetonu?
Default avatar

Ko bo pred dejstvom

Normalne vrednosti so tja do 6, ona ima 6x dozo. Jah, če ne želi kakšne kapi, odpovedi ledvic, gangren, težav s srcem in ožilje, pol naj še pomuja k zdravju.
Verjetno jo mora kdo s kladvom po glavi, da se bo zbrihtala. Ali jo bo pa sam cujr udaril in bo tako ali drugače morala k dohtarju. Samo potem bo morebitno nepopravljivo škodo težje reševati.
Oprosti za primerjavo, pijanca strezne ponavadi tudi šele samo življenje, ker si pred tem tudi govori, da nima nikakršnih težav.
Prisiliti jo ne moreš, osvestiš jo lahko. Tudi pijanca nobeno osveščanje ne gane, dokler ga življenje ne postavi pred dejstvo.
S tako povišanim cukrom noben normalno ne funkcionira.
Default avatar

Zapuščena je

Predvidevam, da gre za debelejšo žensko, ki rada bolj kot ne samo sedi/leži in jé? Verjetno se malo zapušča, saj ji je vseeno za njen izgled in zdravje. Probaj se z njo malo pogovoriti, kaj jo daje, ker jo zagotovo nekaj muči. Če veš, če se rada ukvarja s kakšnim športom (ali se je), jo probaj prepričati.

Najbolj bo pa prijelo, če boš jo peljal na nek izlet jutri nekam, se na najlepši točki vsedeta dol, objameta in se pogovorita. Če nebo nič prijelo, pokliči njene starše in najboljše prijateljice pa jim povej … če ji bo 1000 ljudi gnjavlo eno in isto, da more iti k zdravniku, bo potem šla.

Mogoče se noče sprijazniti z dejstvom, da je resna sladkorna bolnica.

Mojemu dedku so rezali prste na nogi kot za stavo, ker je imel preveliko sladkorja. Na koncu ga je ruknila kap in čez nekaj dni umrl.
Default avatar

ti ji ne moreš pomagat

Če je šlo tako daleč, da ji je vseeno če je jutri več ni tukaj ji sam pač žal ne moreš več pomagat. Kontaktiraj njenega zdravnika, povej stanje in bo urgiral. Če ne bo pa vztrajaj. Ženska potrebuje zdravnika, pa ne samo za sladkorno. Predvsem za psiho. Ker je očitno v hudi depresiji iz katere ni šans da se sama potegne. Verjetno bo jeza, se upirala, trdila da je ok, ti očitala.....ampak če imaš nekoga rad boš to preslišal in ji pomagal in naredil kar je prav in ne kar te prosi. Verjemi da v trenutnem stanju ni sama sebi podobna.
Default avatar

astrid74

Taka vrednost krvnega sladkorja je pod nujno za obravnavo pri zdravniku in to takoj. Postavi jo pred dejstvo, da mora iti in to takoj. Nobenega pregovarjanju več.
Default avatar

zresni se naj

Pdv44 je napisal/a:
To je zelo slabo, ker lahko v starosti razvije demenco, vsaj tisti, ki so imeli povišan sladkor, pa sploh ne tako očitno, so imeli bistveno večjo možnost za razvoj demence.
Zresni se naj, dokler je še čas.
Default avatar

veš kaj čuj

če bi se meni to zgodilo, v naši bajti ne bi bilo cukra niti škroba! ko bi si hotela kupit in to prinesti domov, bi jo nagnal!
Default avatar

Jonc

Rezat je napisal/a:
Pa slepega tudi.