Starševski čvek

Kdaj bojo črnci dobili odškodnino za suženjstvo?

Default avatar
Nemčija, katere del smo bili mi takrat, sicer ni bila del transatlanskega suženjskega prekupčevanja. Tak da mi nismo meli sužnjev glih.

Američani itak bi morali plačat reparacije, Britanci tudi. Mi tudi, morda? Zdi se mi fer no. Globalna vas in to.

Srbi so bili sužnji Turkom. Beseda slovan prihaja iz slav, prihaja iz besede slave. To se meni v modernem času ne zdi ključno.

Fajn bi bilo no. Najdite neko prijaznost v svojem srcu. Navsezadnje dobesedno živimo v paradižu proti njim, ki so le želeli živet v stiku z naravo, pa smo jih mi iz tega izkoreninili in uničili njihove skupnosti.
Default avatar
Predlagam, da greš do prvega črnca na cesti in mu podariš svojo plačo. Boš zgled pravilnega ravnanja.
Default avatar
Tolk enih kozlarij v enem samem postu je še za MON dosežek.
Čestitam.
Default avatar
uredu je napisal/a:
Dvomim, da bo beseda meso postala. Ona to misli, da bi DRUGI plačevali, ona bi pa iza tipkovnice zganjala progresivizem. Na račun drugih.
Default avatar
Joj joj česa vse ženski spolni organ ne izbljuva na plano, ta luna je res močna.
Default avatar
PrijaznoSrce je napisal/a:
Da dobijo odškodnino še vsi živeči sužnji. ;)
Default avatar
Do odškodnine je upraviče le oškodovanec. Potomci oškodovancev (ki to niso) so do slednje upravičeni ravno toliko kot potomci borcev do njihovih penzij.
Si vis pacem, para bellum.
Default avatar
vinko_č je napisal/a:
Seveda, saj tako je, vsi "humanitarci" pozivajo k pomoči, ampak to pomoč naj nudi nekdo drug, dvoličnost brez meja.
Default avatar
Kdaj jo bodo dobili. Vem pa, da sem občutila grozo in obup v Elmini,ko sem stala pred vrati skozi katere ni bilo povratka.
Default avatar
uredu je napisal/a:
Tako predlagam jaz, da stopite do potomcev žrtev rkc in jim date svojo plačo, da boste zgled pravilnega ravnanja. Ker ta tema se najbrž nanaša na temo o odškodnini žrtvam rkc.
Default avatar
Banda di Lupi je napisal/a:
Potomci so direktni oškodovanci tega, kar se je pripetilo staršem. Če starše ne bi izruvali iz njihovih skupnosti, ubogi nasledniki ne bi živeli v rasistični ZDA, kjer jih policaji streljajo na poti v Cerkev na podlagi barve njihove kože. Najbolj sposobne so jemali za suženjstvo in brez njih je tudi Afrika manj uspevala.

Jaz ne bi imela nič proti, če bi svetovni kongres črnskom skupnostim plačal nekaj bilijonov in se očistil krivde za transatlantsko suženjstvo, ki je uboge ničesar krive posameznike tretiral na tako nehuman način kot je prikazano v filmu Amistad.
Default avatar
PrijaznoSrce je napisal/a:
Če staršev ne bi domače pleme prodalo jenkijem in pedrotom bi še vedno živeli v tisti vuko-ebini kjer pol porodice ebola in AIDS zdesetkata, ostalo pa malarija in rszle mrzlice.
Si vis pacem, para bellum.
Default avatar
Banda di Lupi je napisal/a:
A tako je bilo? Amerosi so se s puškami v Afriko zategnili, medtem ko so afričani imeli sulice, potem pa si čist nič niso od tam zastonj vzeli, ampak so plačali za vse? Hehe, kako izpadeš bedak in ****** hkrati, bravo.
Default avatar
PrijaznoSrce je napisal/a:
Kdaj bodo zamorci plačali, ker so delali na naši zemlji?
Default avatar
a tako je napisal/a:
Ni bilo potrebe po ubijanju. Škoda municije. Zumbotom so prodajali ničvredno robo, zastarelo in pokvarjeno orožje v zameno pa dobili razne živalske kože, zlato in sužnje.
Si vis pacem, para bellum.
Default avatar
Kaj pa stoletja zatiranja ženskega spola? Kam sporočim svoj TRR, da bodo vse moje prapraprapraprababice dobile povračilo za trpljenje s strani moških.
Default avatar
Predlagam tudi, da se redkim potomcem neandertalcev, ki jih je skoraj v celoti iztrebil Homo Sapiens, dodeli odškodnina. Avtor, postavi se v vrsto.
Default avatar
Goldfish je napisal/a:
Žensk niso zatirali samo moški. So jih tudi babe iz višjih slojev. In moške iz nižjih slojev so ravno tako. Tudi danes ni bistveno drugače.
Default avatar
Lule Cuzlar je napisal/a:
Vredu, potem razširimo segment tistih, ki so zatirali. Ni problema, dobrodošli vsi, ki ste začutili krivice in imate sedaj željo, da to popravite.
Default avatar
Američani, Avstralci...sami Evropejci, pobili indijance in a veste koga Avstralci....kdo je slovence pogubil...imeli podobno vero kot našteti zgoraj, ljubi naravo živali, žensko....ženska ima skrito znanje...kdo se bo ženskam upravičil....