Starševski čvek

Ljubljančani imajo brutalno višji bdp kot Pomurčani

Default avatar
Ljubljančani imajo brutalno visok bdp, imajo luksuz, medtem kot Pomurčani obdelujejo polja kot v času suženjstva... Zakaj so Ljubljančani takšni hinavci in ne odstopijo del pogače tudi Pomurčanom, saj vsi vemo, da v LJ prevljadujejo meglomešalski vodilni kadri, ki so sami sebi namen, medtem ko Pomurčani garajo na poljih.

Slovenci naj bi sodelovali in so pomagali, a je žal daleč od tega...
Default avatar
Saj ponujajo del pogače vsem, samo prit si je treba po pogačo v LJ. Danes ni več izgovora, da nočeš riti premaknit - tako daleč spet ni. Če se voziš vsak dan, si pač lahko zato doma v cenejši prekmurski nepremičnini.
Default avatar
Ce je tako lahko meglo mesat, jo pa se vi mesajte. Ne vem, zakaj garate, ce pravite, da eni zivijo toliko bolje brez tega?
Default avatar
Nihče vas ne sili živet v neperspektivnih krajih. Meje so odprte, če ste pametni in sposobni, lahko ekonomsko migrirate kamorkoli in začnete boljše življenje. Lahko pa tudi doma zaženete kakšen donosen biznis - vam nihče ne brani. Od samega čakanja, jamranja in foušije ne bo nič.
Default avatar
Saj lahko tudi ti probaš je napisal/a:
Tudi to je res, ampak nekdo mora tudi obdelovat polja in vzrejati živino ter pridelovati sadje in zelenjavo, da bomo imeli mi polne ritke. Jaz mislim, da bi morala država prisluhniti tudi manj razvitim področjem, da ne bi bilo prevelikih razlik. Saj veste, veriga je močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen.......
Default avatar
Tomo Vinković je napisal/a:

Slovenci ne živimo od slovenske hrane, ampak v glavnem od uvožene. Od slovenskega kmeta ni nič drugega kot zahtevki za odškodnine in subvencije.
Default avatar
Tomo Vinković je napisal/a:
Saj jo, Španci, Nizozemci, Poljaki, pa še hrano stran mečemo. Ne rabimo je še več.
Default avatar
Vsako leto tarnanje, kdaj bo država dala odškodnine za sušo, točo, pozebo … Ljubljana futra kmete z davkoplačevalskim denarjem, da jim ni treba mislit, delat in se drugače organizirat.
Default avatar
Domišljijski spis je napisal/a:
........pa si mogoče pomislil zakaj ne živimo od naše? Pa, da se razumemo, nisem iz Prekmurja in ne ukvarjam se s kmetijstvom.....
Default avatar
Bezobrazan bečarac je napisal/a:
Alalla, tako je. Ljubljana je no.1. buržaoazija za te prekmurce
Default avatar
hinavščina ne pozna meja je napisal/a:
Ma glej, poserjemo se na vas
Default avatar
Maa, to je bilo vedno. V 80 tih letih, je imel tist, ki je bil zaposlen v Ljubljani, ist profil poklica recimo kot tist v manjšem mestu izven Ljubljane, skoraj duplo večjo plačo kot tist, ki je delal v tovarni v manjšem mestu. Recimo, v Ljubljani 400 dojče mark, v manjšem mestu nekje v Sloveniji v tovarni 200 dojče mark, ko si rekel, saj to ni res, pa je...
Zdej pa fora, v Ljubljani očitno potrebujejo delavce za tista najslabš plačana dela in tist iz 1000km oddaljenga kraja pride, on seveda spi tud na tleh, če treba, sm, da dobi delo, dobi delo pa preko teh agencij, ki zaposljujejo delavce. Men ni jasno, zakaj nezaposlenim, ki so prijavljeni na zavadu recimo prvo tega dela ne ponudijo, nima veze iz kje je, samo, da je iz Slovenije, kje bo spal pa naj si sam uredi, njegova stvar ampak bistvo je to, da bi morali prvo ponudit delo recimo nezaposlenemu iz Slovenije. Te agencije, pa serisko v proizvodnjo zaposljujejo tujce, šala mala.. No, ve se zakaj, samo, da imajo EU pasuš, računica je jasna za delodajalca, ni potnih stroškov in podobnih zadev..
Pol pa ljudje, ki ne živijo v Lj. v komo padejo, ko pridejo v Lj. in ne slišijo slovenskega. jezika, jebat ga.., neki ne štima v tej deželi...
Default avatar
Ljubljana preživlja podeželje s subvencijami, odškodninami in razvojnimi pomočmi, od katerih ni nobenega rezultata.
Default avatar
kakšne barve, vonja, oblike pa je brutalen bdp ☺

ju knou d dril ...
Default avatar
saj jo je napisal/a:
Kaj pa, če tudi oni začnejo z zaničevanjem kmetov in njjihovega dela, kot to počnemo pri nas. Kdo bo pa pozem prideloval hrano?? A kdo na to pomisli? Seveda je ta strah odveč, Španci, Nizozemci, Francozi so razviti in cenijo pridelovalce hrane, ne pa kot naši "malomeščani", ki si mislijo, da so carji, ker delajo v 2x2 m pisarni v centru mesta :-))))
Default avatar
Bezobrazan bečarac je napisal/a:
Ljubljana preživlja ? Od kod pa? Mogoče od davkov cele države, tudi kmetov iz Pomurja?
Ljubljana troši, ne preživlja - če seveda z Ljubljano mislimo birokratski državni aparat. Sami Ljubljančani pa preživljajo druge kraje po Sloveniji točno toliko kot vsi ostali Slovenci.
Default avatar
Saj imate v samem političnem vrhu Dejana Žiidana, prekmurca, ki dela za vas, pa kar nekaj eminence Kučan, pa razni poslanci in drugi pomembneži, tudi predsednik obrtne zbornice je prekmurec, ...,...pa kar nekaj jih poznam, ki delajo na raznih ministrstvih, no pa naj kaj ukrenejo glede tega.....
Sicer pa pol Prekmurcev itak dela v Avstriji, pa imajo zato brutalno višje plače od Ljubljančanov.
Default avatar
hinavščina ne pozna meja je napisal/a:
Ne nabijaj. Nihce vec ne gara na poljih. Polovica prekmurcev vsako jutro siba v Gradec. Druga polovica pa dela v lokalnih fabrikah. Prekmurje se razvija - turizem, proizvodnja, kmetijstvo... Carthago, Paradajz, Panvita, itd, itd...
Default avatar
Bi rekel, da je večja jeba biti reven Ljubjančan kot reven Prekmurec.
Default avatar
Tomo Vinković je napisal/a:

Mogoče jih tam zato spoštujejo, ker je neka korist od njih - ker res pridelujejo hrano. Tile naši jebivetri pa samo čakajo na davkoplačevalski denar. V štacunah in na tržnicah pa samo uvožena roba, slovenskega nič. Tudi pod slovenskimi deklaracijami se skriva uvoženo. Meni so sami kmetje pravili, kaj počnejo njihovi sosedje, ki prodajajo kakor domači eko na tržnicah.