Politični čvek

Ali so bili domobranci izdajalci?

Default avatar
Kaj pa je narobe, če človek brani svoj dom?
Tisto pa drži, da so se otroci in dekleta kar sama zazidala in zabetonirala, a ne Prababi?
Default avatar
ne razumem je napisal/a:
Na taka vprašanja ne sliši. Je programiran (pokvarjen) avtomat.
Default avatar
ne razumem je napisal/a:
Na taka vprašanja ne sliši. Je programiran (pokvarjen) avtomat.
Default avatar
ne razumem je napisal/a:
izzivaški osebek,
ti izivač, ne razumeš, ni si osamljen, je več takih, ki samo poslušajo, da bi pa kaj prebrali, to pa vam ne gre!

1. Nič ni narobe, če človek brani svoj dom. Narobe pa je bilo, ker so izdajali okupatorju zavedne Slovence, da jih je zapiral, mučil, pobijal in jih odvažal v koncentracijska taborišča.
Tudi domove zažigal in podiral hiše. gospodje iz RKC, so jim pa dajali odpustke.
To sem od izdajalcev doživela na lastni koži.
Že zgodaj spomladi leta 1942, so nas otroke z mamo vred, spodili s tople peči ven iz hiše in začeli podirati 10 let staro hišo. Očeta, so pa že kmalu po zasedbi našega kraja odpeljali v internacijo, bil je na Rabu, Gonarsu in v Reniciju. Ko se je vrnil oče domov, so kmalu poskrbeli, da so ga zopet zaprli in odpeljali še v nemško taborišče. Prav tako tudi mamo in enega starejših od otrok. Drugi smo se raztepli k raznim družinam. Se preživeli.
Vojna je bila dolga in mnogo gorja je bilo storjenega. To je tudi nerazumljivo, kako so mogli kaj takega početi. Ne ločite vzroka od posledic, sedaj pa jokcate.

2. Kako nesramno se delaš norca z žrtvami. To je tvoje mnenje, tvoja trditev! Sram naj te bo !!!
Kaj še tebe čaka nič ne veš !!! Čudno, da nisi še kitke pripopal!? Tista kulturbundovka jih je kar naprej citirala. Na treh raznih mestih je bilo napisno, sem brala pozneje, da so tiste kitke, od NUN iz Jastrebarskega, ko so imele v varstvu otroke in zelo nemarno ravnale z otroci.

V Gonarsu imajo otroci svoje pokopališče, tudi koščic ni bilo najti ob izkopavanju. Mnogo jih je ostalo tam, tudi njihovih mamic, prababic, dedkov, tudi že onemogle so tja odpeljali. Iz fare kamor sem se jaz zatekla, so izpraznili dve vasi, od prvega do zadnjega. Z vednostjo
naše presvetle, takrat vladajoče elite.

nerazumneš
Oglej si! Sinoči je RTV Slo., na prvem programu ob 20:55 predvajala filn
""Spolne zlorabe v katoliški cerkvi, dokumentarna serija 2. del"" , pa še prvi del poišči, mogoče boš kaj razume!???

Pa še:
Ko holokavst beži iz živih apominov, moramo skupa ohranjati spomin.
https://www.rtvslo.si/svet/holokavst-bl ... min/478477
Default avatar
slišnost je napisal/a:
slišnost,
je pri tebi popolnoma odpovedala.
Branje ti je tudi zoprno, zato nič ne veš kaj so delali izdajalci.
Zavezniki so jih opozarjali in nič ni zaleglo, . . . . vrgli so jih na smetišče.
Default avatar
PRABABI je napisal/a:
POPRAVA LINKA
Default avatar
PRABABI je napisal/a:

Dopolnjujem!
"Lovilecssvetlobe" in "prava zgodovina" sta dva nevedneža!

Nehote mi je prišlo pred oči pisanje od Lerona Rupnika.
Vir: iz knjige Sv. Urha, stran 305, 306, 307
Tri dni po padcu trutjaškega gradu. 22. septemba 1943, je bila v Ljubljani v mali dvorani tako imenovane pokrajinske uprave slovestnost posebne vrste. Prestavniki vlikonemškega rajha so v navzočnosti škofa Rožmana "ustoličevali" nekdanjega jugoslovanskega generala in bivšega župana med italijansko okupacijo - Leona Rupnika za "prezidenta" Ljubljanske pokrajine.
Za tako mesto je bil Rupnik kaj primeren človek. Še pred razsulom stare Jugoslavije je izdal domovino in izročil okupatorju načrte obrambne linije, po razsulu pa je začel takoj ktivno sodelovati z njim. Sestavljal je predloge in dajal nasvete glede organizacije belogardističnih vaških straž za čim učinkovitejše akcije proti partizanom.
Tretjega avgusta 1942 in 25. marca 1943 je izročil Italijanom spiske bivših jugoslovanskih oficirjev s podatki, koga izpustiti in koga obdržati v internacij ali v vojnem ujetništvu.
Po nasvetu svojih novih gospodarjev je ustanovij Slovensko domobranstvo in sodeloval pri postavitvi organizacijskega štaba.
Izdal je ukaz, da je treba partizane takoj napasti in pri tem najtesneje sodelovati z nempko vojsko in policijo. Jeseni 1944 je postal "generalni inšpektor" Slovenskega domobranstva.
3. maja 1945 pas vrhovni poveljnik Slovenskega domobranstva in Gorenjskega domobranstva.

Dejanski organizator Slovenskega domobranstva je bil nemški okupator, policijski SS genegal
Erwin Rösener je to vojaško, kvislinško formacijo sestavil iz bivših vaških straž z namenom, da sčasoma formira slovensko SS divizijo. Bivši Jugoslovanski general Rupnik je pozval v domobranstvo vse za boj sposobne Slovence v starosi od 18. do 35. leta. Klerikalni dnevnikSlovenec je že 24. septembra 1943 v široko razprtem tisku pisal, da je velikonemška vojska "prišla k nam na povelje firerja, da nas zaščiti". V isti sapi je blatil italijansko vojsko, o kateri je še pred nekaj dnevi pisal čisto drugače.
Zamenjavi okupatorja so se belogadisti kaj hitro prilagodili. Kakšnih bistvenih sprememb tako niso občutili. Nemškemu okupatorju so sližili na isti način kot italijanskemu in še povečali svojo vnemo, ker so si od nemške vojaške moči obetali dosti več kot od italijanske.
Nemci so odpravili vse dotedanje nazive belogardističnih vojaških enot in določilli skupno ime za vse kvislinške formacije: "slovenski domobranci". Ime domobranec belogardistom ni nič pomenilo. Čeprav je označevalo branilca domovine, niso v ničemer spremenili svojega načina bojevanja: aretacije, mučenja in umore rojakov so z nemško okuoacijo še stopnjevali.Hkrati kot postojanke vaških sraž na Sv. Urhu, Bizoviku in Dobrunjah so se tudi postojanka vaške straže v Polju preimenovala v domobransko.
Jedro poljskih domobrancev je tvorilo tistih prvih 14 borcev, ki so ""doživeli trde preizkušnje v borbi na velikem Osojniku"", kot je pisal o njih župnik Janez Kete.
A tudi iz med teh se nekateri niso vrnli. Janez Kete je napisal v svojem že večkrat omenjenem članku: ""Izmed prvih 14. Jekleno okaljenih, vernih, najboljših, se ni vrnilo devet fantov, tistih katerim je Bog poklonil venec zmage, tistih, ki so nam bili naj ljubši in ki so bili med nami nepogrešljivi prav v teh urah: pustili so nam le svetel vzor.""
Po tem posvetilu padlim belogadistom se je župnik Kete ozrl še na tiste, ki so ostali živi, in z naslednjimi besedami končal svoj članek:
""Vsi oni, ki so se vrnili, so vnovič potrjeni kot najzvestejši svojemu narodu. Ostali so neločljivi od svojega doma, ostalio so neločljivi kot vaški stražarji in iz krvavega žrela - Velikega Osolnika - ki jih je pot priperljala nazaj, da znova nastopijo novo, vseh preizkušenj polno borbo proti rdečemu sovražniku pod slovensko zastavo v močnih vrstah domobranstva"".
[/u]

---------------------------
O Leonu Rupniku je še veliko napisnega, še v drugih knjigah, tudi o burki.
Naj bo dovolj, za sedaj.


erwin [/i]
Default avatar
PRABABI je napisal/a:


Tu so še NAZIVI domobrancev, katere je FIRER spravil pod eno ime.
Nekateri so obstajali že pred drugo svetovno vojno.
1. Ehrlichovcvi,
2. Jegliče3vci,
3. Lgionarji,
4. Slovenska legija ali MVAC
5. Mladci TOS,
6. Katoliška akcija,
7. Črna roka,
8. Glavačevski stražarji,
9. Plava garda,
10. Belogardisti,
11.Domobranci, ustanovljeni leta 1943, prisega 20. aprila 1944,
12. Slovenska vojska, . . ime so dobili 3. maja 1945, za nekaj dni,
13. Gošarji, po padcu italijanskega okupatorja.

Naziv Slovensk legija je imela še znotraj še podimena. NS, Narodna straža, narodno stražo lahko ustanovi lahko samo član NS.
SaSa, je ime podemladkov, ki so tudi morali pisegati in imeli velike obveznost.
Vsem oganizacijam SaSa, je vodstvo Slovenske legije v okrožnici 19.julija 1942 naročila:
""¸Organizacija SaSa mora skrbeti za edinice jug. vojske. Treba jim je pomagati sedaj, treba pa se je pripravljati na zimo! To o naši najboljši fantje in možje, kri naše krvi, zato smo dolžni, da zanje storimo vse, da jim pomagamo v boprbi za svobodo! Zato morajo edinice SaSa storiti sldeče:
V vsaki občini v vsaki vasi se mora ustanoviti moška in ženska edinica SaSa v smislu že izdanih navodil.
Vsak mora na svoj način sodelovati v trej borbi.
Nato je vodstvo SaSa vsem svojim organizacijam zpovedal, da morajo partizanom onemogočiti preskrbovanje z živili.
sedaj, ko je kmet začel pospravljati pridelke, dajemlo sledeča navodila, ki so obvezna za vse. Naši člani in članice SaSa enot sop po svoji prisegi dolžni ta navodila razširiti v vsako slovensko hišo na kmetih k temu pritegniti ves kmečki stan.
Ne oddajajte pridelkov partizanom, ker s tem podpiratesamo kpmuniste, ki so s svojimi strankarskimi dejanji povzročili strašno gorje ravno kmečkemu prebivalstvu in ki hočejo kmetu vzeti zemljo in premoženje in vse dati v roke postopačem.-
""Ta navodila morajo v sleherno hišo na deželi!""
[/quote]
Default avatar
""Kaj pa je narobe, če človek brani svoj dom? ""
svoj dom so branili le partizani in nihče drugi!!! nehajte s temi lažmi ker je to zelo daleč od resnice!!!
Zločinska banda ustanovljena, vodena, oborožena, opremljena in plačana s strani okupatorja dolga leta pobija otroke in nedolžne prebivalce, jim pokrade vse živo, jih odpelje v cerkev in tam zverinsko pobije!!!??? Seveda se nikakor ne pozabijo predstavljati in oblačiti v partizane.
Ko nekaj tednov pred vojno končno ugotovijo kdo in kaj so in da so nič drugega kot največji svetovni zločinci se preimenujejo v "slovensko vojsko???" In nato se najdejo bedaki, ki to tulijo okrog sebe.
Da ne bo spet kakšnega cviljenja, da je vse to pravljica. Cerkev na Sv. Urhu, kjer se je med drugimi to dogajalo ima popolno prepoved opravljanja bogoslužja in vseh ostalih dejavnosti. Simpatizerji teh zločincev pa so muzej popolnoma uničili, čeprav je bil spomeniško zaščiten! In zgodilo se ni nič!
Čimprej preberite knjigo "Sv. URH" učiteljice Štefanije PODBEVŠEK, RAVNIKAR ki je od 1932 leta poučevala v ljubljanski pokrajini in bila deležna tega vašega boja boja "za domovino."
Default avatar
Komaj čakam da se spet sparimo, levičarji boste naprej cumguzlali svoj marksizem in izdajalstvo, tokrat boste marksisti in desni Sionisti na napačni strani zgodovine in ko to zmagamo ne boste dobili službe in bivališča v svobodni državi, izdajalci ogavni.

Samo počakajmo Evropske upore in revolucijo pa da vidimo, kdo je na pravi strani zgodovine, marksistični pravljičarji in spranci ali svobodomiselni ljudje ki nas sužnjite. <3 <3 Bomo videli, izkoriščevalci, mislim da vas je lih 10 vseskupaj, nova generacija niso izdajalske budale kot vi, tega naj vas bo strah
Default avatar
Problem v vsem vašem spranem razmišljanju je, da so Nemci dobri državotvorni ljudje, marksistični Srbi ki nam vladajo zdaj pa niso, rušijo državo, etnično pucajo Slovenca in gradijo za svoje bratrance od dole, ostalo pa vse razpada. Žvali ene komunajzarske.
Default avatar
Avstrija je bila de nemškega rajha po einšlusu leta 38,nič niso čakali ampak so bili v nemški vojski in se borili za Hitlerja,nekaj nakladaš pa še sam ne veš kaj!
Default avatar
PRABABI je napisal/a:
Default avatar
Moraš razumet, da mora on pisat hitro, ker je tik pred smrtjo :))))
Default avatar
hhm je napisal/a:
hhm - - mik, kako si mlaaadi partizanček!? :-)))
Tole, kar si napisal tule, je pa res zanimivo! :-)))

Kdaj je Hitler umrl? Po tvoje 3. aprila, kdaj je? Nekateri celo pišejo, da je šel prek luže!? :-)))
Če še ne veš, ime "Slovenska vojska" so dali domobrancem, še stara SLS elita.
3. maja 1945, so se menda še zadnjič zbrali.

Preden so jo popihali na Koroško. Mislili so, da bodo prevarali Angleže, mislili, so da jih bodo Angleži osvobodili. A tega ti pa fotr ni povedal?
Ni se jim izšlo, 4-letno cincanje.

V bodoče pravilno citiraj, da boš lahko zastopu ti in tudi drugi.Rad bi nekaj podučeval, pa ti ni uspelo. Vse moje pisanje si nekam čudno "citiral". :-)))

Še tvoje pripombe so namalane pod mojim tekstom.
mik, mik, sračkaaaaaaš ga. Pisanje mora biti v zamiku, vsaj včasih je bilo tako.

Kako bo tole moje pisanje prikazano ne vem!? Upam, da z zamikom?

brez predogleda bom oddala, saj si ti zasračkal post. :-)))
Default avatar
PRABABI je napisal/a:
ne tretjega, ampak tridesetega, če se nam niso tudi to zlagali.
vsekakor bi težko maja 1945 hitler "slovensko" vojsko uvrščal med domobrance.

fotr mi je res bolj malo povedal, takrat ko bi mi lahko se še ni smelo govort, smo imeli"demokracijo".
mi je bilo pa čudno, (dokler mi niso odprli oči), da ni bil prav navdušen nad "partizanščino". tudi družil se je po vojni samo z dvema bivšima soborcema.

***
sem res malo "zasral" citat, me pa veseli da si vseeno razumel za kaj gre:-)))
Default avatar
hhm je napisal/a:
hahaha, razumela, razumela in citiranje popravila, tebe fliknila na stran, da se vidi kaj si načedral. Knjigo "Hitlerjevi zadnji dnevi" si kupi, da boš čisto na tekočem .
Veš tole tvoje sračkanje ni bilo prvič. :-))) Še več kot pred 10-mi leti si še moje pisanje popravljal, ne vem več v kateri temi je bilo. Ti kar uživaj, ampak to ni lepo!
Sedaj tukaj, si pa kar dobro zasral, pa moje podčrtano besedilo si zništal. Zakaj si mi črto zbrisal??? Si mogoče postal admin. na MON-u?

Hahaha, tudi to me ne moti, ko me nekateri imate za "deca", :-))) res ste papige.