Starševski čvek

Notre dame gori

Default avatar
Pravi kristjani ne delajo težav.Bog je vrnil je napisal/a:
Default avatar
prispevki je napisal/a:
Pa pojdimo od začetka: od kje pa cerkvenim institucijam denar v fondih? Najprej od mamc in pokradeno in "dobljeno" beri: izsiljeno z darovanjem.
Default avatar
Kaj delajo migranti. Bo EU končno spoznala zakaj so bile meje v zgodovini in bi morale biti, tudi danes.
Default avatar
Ne nakladat je napisal/a:
Potem je pa Bog zdaj "nepravim" kristjanom sežgal cerkev - tistim, ki so delali težave in se grebli za denar. Kakšne besedne igrice se greste zdaj, me niti ne zanima. Bog se je tako odločil, skratka.
Default avatar
Bog je vrnil je napisal/a:
Default avatar
Kakšna škoda za zahodno civilizacijo!!! V zvezi s požarom se je v posebnem javljanju oglasil tudi ameriški predsednik Trump. Dobro se zaveda, da evropska in ameriška civilizacija, njun napredek in njuni dosežki, temeljijo na antično-judovsko-krščanskem izročilu. Vsa zahodna civilizacija temelji na tem. Zato je požar v notredamski katedrali huda izguba za zahodno civilizacijo. Katedrala je del naše identitete.
Default avatar
nepredstavljiva izguba je napisal/a:
Samo ne pozabit, da tudi islam temelji na tem istem izročilu.
Default avatar
Jo bojo hitr obnovil
Default avatar
nepredstavljiva izguba je napisal/a:
Katedrala je simbol Evrope. Narajena zaradi prestiža, na bremenu tisočih, načeta od zoba časa.
In če smo priča njenemu koncu, je tudi konec z Evropo, kot jo poznamo.
Default avatar
Bog je vrnil je napisal/a:
a sam bogec jo je vžgal? :)
Default avatar
ext je napisal/a:
s takšnimi komentarji
Default avatar
kakšni bebci ste eni res je napisal/a:
Stvar perspektive.
Default avatar
ext je napisal/a:
kakšne perspektive - v časih gradnje pač res ja je bila prestižna Evropa ja.
LOL

Sicer pa če pustimo verski vidik ob strani (za goreče nevernike, da ne rečem sovražnike Kristjanov, ki se pasete tukaj gor in imate očitno alergijo na vse kar je povezano s krščanstvom) je arhitektura sama kot taka velika umetnost, ogromna vrednost kulturno zgodovinske in tudi umetniške dediščine, kar pa eni niste zmožni prepoznati in sprevideti in je za vas samo ena cerkvica, ki pač gori. S tem kažete svojo bebavost.
Default avatar
To je prava šlamparija. Če so delali na obnovi kakšna vroča dela, varjenje, kjer je največja možnost kasnejšega vžiga.. itd..bi morala biti obvezno požarna straža čez noč. Ampak očitno povsod šparajo.
Default avatar
kakšni bebci ste eni res je napisal/a:
Ta forum je odličen pokazatelj, kako primitivni so Slovenci. Očitno se pod vplivom "modernosti" odmikamo od kulturnega izročila Evrope. Postajte DIVJAKI.
Default avatar
prodirajoče barbarstvo je napisal/a:
ne vem zakaj postajate...
jaz nisem ta. jaz se še kako zavedam, da je bogastvo naših prednikov ogromno in vsega občudovanja in skrbnega ravnanja in ohranjanja vredno.
Čist plastično preprosto če pogledamo samo na ravni arhitekture - vsak laik lahko pogleda - kaj so naši predniki gradili, kakšne cerkve, stolnice, kakšne zgradbe, kaj pa mi danes. Lahko se klanjamo zgodovini in vsemu kar so takrat naredili, mi teh znanj ali prakse danes nimamo kaže arhitektura, ki nastaja. Bi rekla da smo s to modernizacijo civilizacije tudi marsikaj izgubili.
Default avatar
Katedralo Notre Dame so gradili 250 let! Je ena najlepših gotskih katedral na svetu. Vsako leto jo je obiskalo okrog 13 milijonov turistov! To ni kar ena cerkvica tam nekje, ki je zagorela...

Na TV-ju sem slišala, da jo bodo Francozi obnovili. Pomagala bo organizacija UNESCO, saj je katedrala na seznamu svetovne kulturne dediščine. Nek francoski milijarder je obljubil, da bo prispeval 100 milijonov evrov za obnovo!
Default avatar
kakšni bebci ste eni res je napisal/a:
Ne pripisuj mi svojih blodenj. Bedak, preberi si zgodovino katedrale, preden repliciraš. In drugo- če je ne bodo obnovili, bo to jasen pokazatelj, da je konec Evrope, ki jo poznamo in da se najde denar samo za trgovine profit in druge uvožene pizdarije.