ASP je napisal/a: ↑
Jp. Lepo je pomagati nekomu, ki je v težavah. Ampak tole zlorabljanje dobrodelnosti ima tudi drugo plat in sicer to, da bodo ljudje zaradi takih, ki to zlorabljajo nehali pomagati tudi pravim revežem. In zato je vas tukaj, ki zagovarjate take zlorabe lahko samo sram, ker v končni posledici delate škodo pravim revežem.
Nasploh je šla tale patološka skrb za male sončke čisto predaleč. In kaj potem če mulc ne bi v zavodu imel kar najboljše oskrbe??? Hudega mu tam ne bo, življenje pa tudi ostalim ni postlano z rožicami, da bi se zdaj razdajali zato, ker neka bankrotirana mama hoče le najboljše za svojega sončka, zraven pa zase še celo bajto... Ne nas met za norca.
Ko spoznaš, kako so nekateri pri teh stvareh egoistični in gledajo samo nase in svoj komfort te mine vse skupaj. Sama sem bila tudi poleg, ko se je organiziralo kake dobrodelne stvari in kasneje čez čas, ko se je zbralo ta sredstva in dalo tem staršem se je tudi v nekaterih primerih videlo kako s tem denarjem razpolagajo.
Sama sem se distancirala od tega, ker pač krivic in zlorab ne trpim, opozarjam pa, da ljudje bodo previdni. Najhuje je spoznanje, ko nekomu pomagaš in kasneje ugotoviš, da si sam bil zlorabljen. Ampak to mi je životna škola.