Starševski čvek

Nekaj mi pri tej zadnji akciji nabiranja denarja ( 70 000€ ) za odkup hiše ni čisto jasno?

Default avatar
tričetrt vas je je napisal/a:

dobrodelne organizacije v bistvu zlorabljajo ljudi,ker se financirajo na račun njihovih žalostnih življenskih zgodb.Kako je mogoče da je vsako leto na svetu več revežev in lačnih ljudi,če se pa nameni toliko denarja v dobrodelne namene?.V dobrodelnih organizacijah vsako leto ponikne na milijarde evrov v zasebne žepe.A to se vam zdi pa moralno in etično?
Default avatar
tričetrt vas je je napisal/a:

Problem te akcije jst vidim v tem, da so bile začetne informacije popolnoma drugačne kot kasneje, šlo se je za odkup 2/3 hiše, ki naj bi bila v lasti bivšega, kasneje se je pojavil njegov stečaj in odkup terjatev, še kasneje pa dodatno poplačilo kredita 80 000€ in sedaj kot berem še obnova hiše, samo še nabirka za bazen manjka pa bo akcija popolna.
Kar se tiče empatije pa mislim, da bi ti morala nasloviti svoj post na drug naslov, če govorimo o empatiji potem bi po moje bilo zelo pozitivno od te gospe, da se zahvali za 70 000€ kolikor je bil prvi znesek, ki naj bi ga potrebovala, višek, ki ni majhen pa bi šel še veliko takim pomoči potrebnim, če gledam pa celotno akcijo in vsoto, ki je bila nabrana pa najprej pomislim, koliko družinam bi se s to vsoto pomagalo, meni osebno je taka vsota ( 150 000€) absolutna previsoka za pomoč eni družini, vsaj 30 družinam bi razdelitev te vsote krepko pomagala, če drugega ne bi vseh 30 družin imelo rešeno plačilo položnic za celo leto kar je kar konkretna pomoč, to je zgolj moje mišljenje!
Default avatar
tričetrt vas je je napisal/a:
Ljudje z ranjeno dušo niso hudobni! Se strinjam.

Očitno pa zmorejo biti zelo napadalni, poniževalni in agresivni.
Kako to vem?
Ti si šolski primer.
Prebrala sem vse tvoje poste (do sedaj) iz katerih buta ven vsa potlačena agresija.
Ne želim te prizadeti, tole sem ti napisla dobro namerno, da ti odprem oči.
Srečno.
Default avatar
Popravek. Sem napačno zapisala. Pravilno je ...
*Ljudje z ranjeno dušo niso pokvarjeni.*
Default avatar
samo še nabirka za bazen manjka pa bo akcija popolna

Ha, ha... V primeru da bo bazen zunaj lahko zberemo še za džakuzi. In se hkrati zgržamo čez tiste trdosrčneže, ki ne bodo nič prispevali.
Default avatar
samo vprašam je napisal/a:
Podpis.
Zdaj bomo lahko videli, ali ima gospa Čampa tudi veliko srce in bo “višek” zbranega denarja porazdelila med sebi “ enake “ , ki so tudi potrebi finančne pomoči.
S tem PLEMENITIM dejanjem ali NE dejanjem bomo dobili marsikateri odgovor!
Default avatar
Ko odprem tale post, se mi prikaže pod sorodne vsebine z rdečimi črkami napisano:
“15 let varčevala in imava 70,000 €, kaj naj kupiva?”

15 let odrekanja in varčevanja za 70.000 €!
Default avatar
v razmislek je napisal/a:
Ja 15 let sta varčevala in sedaj imata 70 000€ pač približno po 400€ mesečno sta privarčevala, ni slabo :)
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Kaj od tega, kar sem napisala, ni res? Konkretno napiši.
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Koliko otrok, tako hudo prizadetih, kot je njen sin, si imela možnost spremljati na daljši rok?
Kako je lahko za nepokretnega bolje poskrbljeno tam, kjer je ena negovalka na 5 ali 10 otrok, kot pri mami, ki je otroku na voljo 24 ur na dan?
Default avatar
zaprašenost je napisal/a:
Poznam primere in to so tudi ljudje v mojem krogu. Staši, ki imajo otroke v teh zavodih in jih tudi peljejo domov.
Taki hudi primeri so v Stari Gori v stari stavbi v prvem nadstropju, ko si tolk pametna in si prej nekje omenjala Staro Goro.
Default avatar
zaprašenost je napisal/a:
Lahko ti zelo konkretno napišem, lahko tudi potegnem ven vse tvoje dopise, ki jih imam shranjene v mapi, ter jih skeniram in tle gor javno zalepim, če že hočeš.
Pomagala sem ti kolikor sem mogla, ter ti stala ob stani kolikor sem le upala in te usmerjala.

Da se ti je godila krivica pa sem v mojem prvem postu to tudi napisala. Ti jasno dala vedet, da je tvoja zgodba popolnoma drugačna od te tukaj.
Za razliko od vsega tega je to, da si se na mrtvo borila za svojo hči skozi zdravstveni sistem, kjer ti je dotična zdravnica dr. Schara hudo nagajala in onemogočala operacijo tvojega otroka v tujini. Najet si morala kredit, da ste izvedli operacijo pri dr. Parku. Po vseh mnenjih tujih strokovnjakov, ki si jih dobila so bila ta, da tvoja hči potrebuje intenzivne terapije oziroma dr. Dobbs je dodal, da bi potrebovala agresivne fizoterapije in vsi so bili menja, da vsaj 5x na teden. Prvi mesec si jo vozila v ZD na fizoterapije, nato si bila v Soči in potem se je začelo zapletat, ker niso mogli dobit toliko terminov fizoterapij, kot jih je priporčal zdravnik in od tu dalje ste šli kot samoplačniki.. Hudo si se jezila, zakaj tvoj otrok ne more dobit vse te terapije v Soči, ki ji zelo koristijo. Citiram tvoj del stavka:
In mi je povedano, da več kot bo Miša imela terapij, boljši bo napredek. Zato se doplačujejo fizioterapije, hodi na fitnes, telovadi doma. Vse skozi igro, da se razumemo, otroka ne mučimo.
Niso bila samo polena pod noge iz strani zdravstva, ampak tudi tle na tem forumu so te popljuvali po dolg in počez. Postavila sem se zate in takrat zahtevala, da se teme zaklepajo in tudi brišejo, saj so bile žaljivke grozljive, predvsem opazka, da si dvolična oseba, ko se gre za tebe. Spomnim se tudi, da sem se obrnila telefonsko na Primoža takrat.

Danes pa....
Po vsem tem času, že pri prvi odprti temi v tej zadevi ti lahko povem to, da očitno si bila ti tista, ki si razpihovala gnev tukaj gor, tudi mene si osebno žalila (pa me ne gane), ter zagovarjala to zbiranje denarja in sama težila, da v tem zavodu otroku ne bo bolje. Zdaj v tej drugi temi, pa to kar neumorno ponavljaš, čeprav si sama bila hudo glasna in udrihala po vseh, ko tvojemu otroku to ni bilo omogočeno, ker bi ji to zelo pomagalo.
Torej imaš dvoličen obraz in dvojna merila. Če se gre za tvojega otroka, je bilo to zdravljenje v Soči super koristno in je prav, da se mu da čim več, ko se gre za druge je pa dobra domača nega!?!?!?

Zdaj ti bom pa jaz Iskreno v fris povedala
Taki kot si ti, ki si skozi vse svoje poste povedala, kaka oseba si in to dokazuješ že kar nekaj časa bi se lahko zamislila sama nad sabo z vso svojo agresijo in nepremišljenim pisanjem.
Ljudje radi pomagajo in darujejo, a igrate se z dobrosrčnostjo in empatijo ostalih ljudi, ki bodo enkrat rekli dosti je tega in ne bodo več pomagali, ker se vidi izkoriščanje sistema.
Previdna bodi, ker v tem kolesju si tudi SAMA!!!!
Default avatar
Jp. Lepo je pomagati nekomu, ki je v težavah. Ampak tole zlorabljanje dobrodelnosti ima tudi drugo plat in sicer to, da bodo ljudje zaradi takih, ki to zlorabljajo nehali pomagati tudi pravim revežem. In zato je vas tukaj, ki zagovarjate take zlorabe lahko samo sram, ker v končni posledici delate škodo pravim revežem.

Nasploh je šla tale patološka skrb za male sončke čisto predaleč. In kaj potem če mulc ne bi v zavodu imel kar najboljše oskrbe??? Hudega mu tam ne bo, življenje pa tudi ostalim ni postlano z rožicami, da bi se zdaj razdajali zato, ker neka bankrotirana mama hoče le najboljše za svojega sončka, zraven pa zase še celo bajto... Ne nas met za norca.
Default avatar
samo vprašam je napisal/a:
Točno tako!
Že moralno sporno je, da sploh pričakuje več.
U iber hvaležna bi morala biti za ta znesek.
Kar ga je več, gre avtomatično nazaj darovalcem, oz.naj oni odločijo, katere družine naj ga dobijo.
To, da se sedaj s temi donacijami izigrava še nekakšne njihofe finančne špekulacije, je prvovrstno manipuliranje s strani organizatorjev.
Na tem primeru se jasno vidi, kako se dela s podarjenimi sredstvi, ko upravičeni dobijo drobtinice, glavnico pa pobašejo mafijci.
S tem mislim na visoko zveneča imena naše estrade, ter koritarje.
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Stare gore nisem omenjala jaz.
Ti otroci, ki jih ti poznaš, sodijo med te najhujše primere?
Sicer pa tudi jaz poznam tak primer in je z otrokom zdaj, odkar je v zavodu, neprimerno slabše. Poznam pa tudi obraten primer, ko je bil s strani stroke odpisan: da ne bo nikoli hodil, govoril, se sporazumeval in da bo itak umrl še pred puberteto. Ta oseba je zdaj že odrasla, hodi ob opori in se sporazumeva, razume, kar mu poveš, in celo izgovori nekaj besed. Ampak če ne bi starši šli z glavo skozi zid in zahtevali, iskali zanj vse mogoče in nemogoče, bi bil seveda nekje v zavodu kot rastlina. Bil je v domači oskrbi.
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Obsedeni much?
In ne, nisem žogca. Upam, da se boš tej mami javno opravičila, ker če njej pripisuješ agresivnost in nepremišljenost, ki naj bi po tvojem izhajala iz zapisov pod vzdevkom zaprašenost, te lahko tale tvoja mala amaterska psihoanaliza drago stane. In zamisli se nad sabo, zbiraš očitno že nekaj let zapise žogce in moje, jih hraniš, kaniš jih celo objaviti? Res nimaš drugega dela v življenju? O moj bog, zdaj razumem vse registrirane, da se bojijo zalezovalcev.
Default avatar
Amen na kamen je napisal/a:
Mislim, da v tem primeru, ko se je nabralo toliko več, ne more ravnati prav, ker se bo vedno nekdo zmrdoval nad tem. Ampak mogoče nekakšen posvet z darovalci res ne bi bil napak. Edino to ne vem, kako bi preprečila padalcem, da bi svinjali s svojimi komentarji.

Nekateri bodo rekli, da so darovali NJEJ in nočejo, da gre njihov denar za koga drugega, potem je tu dilema, komu in kako razdeliti preostanek, in potem so tu še tisti, ki menijo, da naj vse obdrži zase, ker je bilo nakazano NJEJ in njeni družini. V vsakem primeru bi šlo komu v nos.
In komu naj vrača in na kak način? Vsakemu polovico zneska, ki ga je nakazal? Tako ali tako bi verjetno večina rekla, da ni treba ...
Default avatar
Citiram: Lepo je pomagati nekomu, ki je v težavah. Ampak tole zlorabljanje dobrodelnosti ima tudi drugo plat in sicer to, da bodo ljudje zaradi takih, ki to zlorabljajo nehali pomagati tudi pravim revežem. In zato je vas tukaj, ki zagovarjate take zlorabe lahko samo sram, ker v končni posledici delate škodo pravim revežem.

Se strinjam. S tem denarjem bi pomagali 150!!!!!!! družinam. Tem družinam bi tisočak nekaj pomenil. Ponavadi pravi revež tiho trpi. Glasni pa so razni nateguni.
Default avatar
zaprašenost je napisal/a:
Aja, Iskrena, da ne bo pomote, seveda bom žogco opozorila nate, na to temo in tvojo analizo.
Default avatar
zaprašenost je napisal/a:
Če si ti mislila, da sem jaz tolk zabita, da nisem pogruntala kdo je v ozadju si se lepo vštela. Zato sem ti takoj na začetku rekla, da vem kdo si.

Ne vem pa kje misliš it, res.