Starševski čvek

bil je že poročen z mano pa ne

Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
a ona ima kompleks, ker ne zmore razumeti partnerja po tvoje. Partner pa nima kompleksa (in ti tudi ne), ki ne zmoreta razumeti njene želje po poroki.
oh, kako enostransko - tisti, ki ne razmišljajo kot ti, imajo kompleks.
jaz pa razumem njen pogled in se strinjam - ljubezen in spoštovanje je - tudi pri prvi ga je očitno imel in se mu ni bilo problem poročiti. Torej, če ga ima pri njej, je potem nekje drugje v odnosu do nje težava - in razumem avtoričin pogled.

jaz bi celo rekla,da ona plačuje za bivšo... da je tista veza propadla s tem nova nima nič - ampak on se pa sedaj z njo noče poročiti.

Govoriš o mladostniški zaljubljenosti in poroki - poroka je simbolni obred in nima nobene veze z odgovornostjo v vezi, ker je ta enaka v zunajzakonski skupnosti. Torej kaj ima simbolični obred opraviti z mladostniško zaljubljenostjo, da se ga on sedaj več ne gre?
Pomeni to mar to,da ni resno v vezi in ima v ozadju pomisleke, da bo lahko čimprej zviznil ven? človek bi čisto lahko to pomislil in v tem smislu je potem zaskrbljenost avtorice logična in na mestu.
Default avatar
xzav žalostna vedno bolj je napisal/a:
BIL JE MLAD IN NEUMEN, ZATO SE JE POROČIL. AMPAK GA JE IZUČILO IN SE NOČE VEČ IT TEGA.
Lahko je mislil, da bo fino, lahko je le šel po ustaljenih družbenih smernicah (kot bi šla zdaj ti?), lahko je nanj pritiskala družina, Cerkev, ženska sama, karkoli...
Ne pa zato, ker bi njo bil cenil bolj od tebe, to preprosto ne bo držalo.
Saj ti je tudi povedal, da hoče bit ravno s tabo do konca?!
Kako si lahko priležnica - a ima še katero drugo? Kolikor razumem, ne, torej je ves in samo tvoj!

Če to ne pomaga, predlagam kakšno malo psihoterapijo za razdelat te negativne občutke.
Šele potem boš lahko bolje vedela, kaj je bolj prav za vaju.

Vse dobro!
Default avatar
Kako ves je napisal/a:
Zato, ker avtorica daje občutek, da se želi poročiti samo zato, ker se je partner nekoč že poročil, zdaj pa se ne želi in na podlagi tega ocenjuje jakost ljubezni. Tako se vsaj zdi, drugače ne vidim razloga zakaj mora omenjati to, da se je nekoč že poročil.
S tem daješ partnerju občutek, da bo večno moral dokazovati ljubezen, ker bo drugi ves čas iskal neke primerjave s preteklostjo. Z njo si seksal 5x na teden, z menoj pa samo 4x itn. To je neverding bitka.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Kako ves je napisal/a:
Ona ima kompleks ker se počuti kot priležnica. S poroko bo to čudežno izginilo.? Ne, samo preusmerilo se bo drugam. S prvo se je razšel, torej če bi bilo med njima vse cool se ne bi
Simbolično se lahko poročita tudi na plaži..
Iz zakona se pa ne more zviznit.? Če se ne bi moglo bi ostal z bivšo ženo.. Če jo ima rad in jo ceni jo bo s poroko ali brez.. Če ne, pa nobena poroka ne bo pomagala
Saj nista 20 let stara ampak 50 več.. Od kje taki kompleksi.? Sama sebe v nič daje ko se počuti kot priležnica, to izhaja iz nje. Razumela bi ta kompleks če bi bil on se vedno poročen in bi mu bila ljubica. Ona je pa njegova partnerka s poroko ali brez. Z njim živi in si deli posteljo in mizo
Default avatar
žalostna vedno bolj je napisal/a:
Moj je bil tudi prej poročen. Je rekel, da mu poroka ni nič pomenila, da so ga pač prepričali v to. Tudi uradno razvezal se je šele po nekaj letih življenja z mano, formalnosti mu pač nič ne pomenijo, bolj mu je pomembno življenje samo. In ker tudi meni poročni list ni najbolj pomembna stvar v skupnem življenju, živiva brez uradnega "žegna" in vseh ceremonij že 25 let. In se imava prav fajn.
Default avatar
žalostna vedno bolj je napisal/a:
Najprej sem mislila, da tole piše ena nedorasla bejba max nekje sredi dvajsetih, zdaj pa vidim, da si dvakrat starejša. In do te starosti še nisi pogruntala, da je bolj pomembno življenje samo kot pa papirji in ceremonije? Da nekdo pri petdeset+ še kar sanja o romantični snubitvi in poroki ... Malo se vzemi v roke, nehaj sanjat in razmišljat o (njegovi) preteklosti ampak se osredotoči na sedanjost in na to, da ti je itak rekel, da si želi biti s tabo do konca življenja.
Default avatar
Na dlani je napisal/a:
Mah, a ne vidiš, da ta njen frajer ne dá kaj veliko na pogodbe.
Saj vidiš, da je eno že razdrl, oziroma se je ni “držal” prav dolgo.
Prava ljubezen je v našem srcu in zavedanju, ne pa na listu papirja in ceramoniji v smislu ... naj vsi vidijo najino ljubezen.
Default avatar
babnica pri 50+ bi se že lahko navadila, da v življenju jasno pove svoje želje.
Ona ga pa muči s spraševanjem, zakaj se je z bivšo poročil, v resnici pa se želi samo poročiti.
Njen to razume dobesedno in mu je mučno povedat, da je takrat bil recimo noro zaljubljen in je verjel, da bo trajalo večno. Sedaj pa je super zadovoljen z vsem kar mu avtorica nudi in se mu ni treba niti malo potruditi in ve, da se lahko to kadarkoli spremeni in noče niti malo dodatnega bremena ali kakšnega podpisovanja papirjev.
Realno pa je razlika med poročenostjo in neporočenostjo še največja, sploh če imata kakšne odrasle otroke, bivše partnerje. Kdo bo dobil penzijo po drugem, če eden umre in je več kandidatov? Kdo ima pravico odločat, če nekdo hudo zboli ali se ponesreči?
V takih primerih zna tudi preprost papir pomagat.
Default avatar
MsOlivija je napisal/a:
Zlat prstan na roki. ;-)
Default avatar
Tale post je nekaj najbolj žalostnega, kar sem v življenju prebrala. S čim vse si ljudje grenite življenje in si delate probleme, kjer jih ni. Da rabi človek pildek, da ve, da ga ima nekdo rad? ?? Pri 20 razumem, da si mlad in neumen, ampak da razmišlja tako nekdo pri 50-ih, po sedemletni zvezi? Ljubezen ne živi na pildku, ampak v srcu, v pogledih, v dejanjih. Če tega od svojega moškega ne čutiš, te ljubezni z njegove strani ni ali pa je ti ne znaš prepoznat. Če je prvo, bi bila poroka kapitalna napaka, če pa drugo, pa ravno tako - ampak zanj. Človek te ima rad, rad bi ostal s tabo, ti pa upaš izjaviti, da mu brez pildka tega ne verjameš. Včasih me je res sram, da sem ženska. Kakšne kokoši ste nekatere.
Razumem, če bi rekla, da se želiš poročiti zaradi tradicije, ker si o tem od nekdaj sanjala, razumela bi tudi, če razloga povedala ne bi, da pa izjaviš, da rabiš potrdilo o ljubezni??? Pa kako si lahko tako nedorasla? Sploh po njegovem ponesrečenem zakonu?
Jaz se z njegovo bivšo ženo nisem nikoli ukvarjala in nikoli nisem rabila "potrdila", da me ima rad. Ker mi to vsak dan pokaže. Če me kdaj ne bo imel več, mi pa noben pildek ne bi pomagal.
Default avatar
zlat prstan je napisal/a:
s poroko se spremeni samo to, da je to dokaz partnerske zveze in ti ni treba v vseh postopkih dokazovati obstoja partnerske zveze.
ampak če ti je pri zvezi pomembna samo ljubezen, potem pa res ne igra nobene vloge:)
Default avatar
Nekaterim poroka ne pomeni nič, drugim pa je to zelo važno potrdilo prisege, da nameravata biti dva skupaj do konca življenja. To drugo je tudi tradicija, stvar vere, skratka zelo globoka stvar v življenju posameznika, ki poroko ceni. Zato je treba med dvema, ki se začenjata spoznavati, takoj razčistiti pomen poroke. Če en gleda na to, kot na nepotrebno, nepomembno, drugemu pa je to življenjskega pomena, je najbolje, da se takoj razideta.
Avtorica, ampak vidva sta skupaj že sedem let. Strinjam se s tabo in tvojimi pomisleki, saj tudi meni poroka veliko pomeni. Moja prva poroka je bila sicer neuspešna, vendar me to ni zadrževalo pred tem, da se ne bi ponovno poročila s človekom, ki sem ga spoznala 7 let po ločitvi. Svetujem ti, da svojemu dragemu poveš direktno, da tebi poroka veliko pomeni in da si ne želiš vsega življenja preživeti na koruzi. Potem pa boš videla, kako se bodo stvari odvijale. Nič ne omenjaj več poroke z njegovo bivšo, to je preteklost, vidva sta zdaj važna in vajina poroka, o tem se pogovarjajta. Danes ni več pravila,da mora moški pasti na kolena pred žensko z zaročnim prstanom. Poroka je lahko tudi obojestranski dogovor, tudi na pobudo partnerke, saj vsi vidimo, da so v današnji družbi moški premalo samoiniciativni. Želim vama veliko sreče v skupnem življenju!
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
Iz zakona precej težje (vsaj časovno) zviznež kot iz izvenzakonske zveze, ker so potrebni postopki za razveljavitev. Torej na drugi strani tisti, ki hitro hoče čez noč pobrati šila in kopita, ker recimo se mu zazdi da je ugledal nekje boljšo, precej prej to naredi pri IZS kot poroki.
In logično iz tega vidika se počuti ja kot priležnica in samo ena na hitro, ki jo lahko takoj zamenja - in to upravičeno. To ni kompleks , to je upravičeno.

če obrnemo - če je tako zagret za stalno vezo in ga gresta opraviti poroko brez hudih ceremonij in stroškov (razen prstanov), kaj njega tako moti pri poroki - saj zakonsko so njegove obveznosti vse iste, četudi se ne poroči- razen zvizne lahko prej seveda :) kot že povedano.
Kaj je tako grozljivega pri enem obredu, da se tega noče it, če sicer domnevno sprejme pa vse kakor poročeni pari. To me zanima? Kaj je tisto kar ga tako muči? Bi bilo zanimivo to slišati.
Default avatar
Kako veš je napisal/a:
Kako on gleda na to ne vem ker ga ni tu :)
Jaz govorim o kompleksih ki jih ima avtorica (ne vidi da sama sebe v nič daje ,ko grdo misli o sebi )
Zamenja mene lahko tud moj mož jutri.. Pa čeprav sva poročena in imava dva otroka
Komot zvizne iz zakona dobesedno čez noč (ali jaz) spakira in gre (svoje stanovanje ima torej na cesti ne bi bil) in kaj točno mu morem.? Cisto nič ,tako kot on meni ne..
Za ločitev ne rabiš soglasja, Samo za poroko. Ločijo te tudi če nasprotujes.
Default avatar
Kako veš je napisal/a:
Spet je stvar samo enega pildka. Če je par nima otrok in premoženja. Če pa oboje ima, je pa v vsakem primeru enaka štala. Tudi iz zunajzakonske zveze se ne zvizne kar tako, če te nanjo kaj veže. Danes se lahko dejansko ločiš prek e-obrazca. Da ne boste sanjali o nekih postopkih.
Default avatar
gfhdhs je napisal/a:
ok, sprejemam tvojo razlago, ampak ob njej mi je še toliko bolj nelogično zakaj ga potem poroka sama kot obred tako moti - zanj se nič ne spremeni v bistvu (recimo,da ne zapravljata bajnih zneskov in se poročita sama - so strošek zgolj prstani če mu je to tak problem, potem je škrt in je jasno tudi razlog za skrb glede veze z njim).
Tako da še toliko manj razumem zakaj ga poroka tako moti. z mojega vidika se očitno z vidika obveznosti zanj nič ne spremeni ali je poročen ali pa v izs. Torej bi lahko tako prisluhnil partnerkini želji po poroki, saj sam ob tem ne doživi nobene bistvene spremembe, ki bi ga dodatno obremenjevala. za partnerko pač je tudi enako glede obveznosti, s tem da ona v tem primeru dobi izpolnjeno željo po doživetem obredu, ki ji pač toliko pomeni. In se mi zdi to popolni kompromis.

Tako jaz to vidim.
Default avatar
Kako veš je napisal/a:
Poznaš pregovor o zviti vrv? In iz teksta nisem razbrala, da je in strogo proti poroki, ampak da se o tem niti ne pogovarjata, ker ona "čaka" kot princeska, da ji bo razbral željo iz oči. Ženska pri 50 letih. Ona ga pač ne bo prosila, a ne? Torej ji mora brati misli. Midva sva se o poroki zmeraj odkrito pogovarjala. Zakaj ja, zakaj ne. Če niti tega pogovora ne zmoreta, res vprašanje, za kako trdno zvezo gre. In predvsem kako odkrito.
Default avatar
kaj se spremeni je napisal/a:

Za njo bi se spremenilo veliko, ker očitno želi pred prijateljicami pokazat, da je enakovredna, ker je poročena žena.
Ja, pri ženskah pri 50-tih je poročenost še vedno nekaj, kar je IN in potem si nekaj več.
Ker imaš MOŽA.
Partner je še vedno manj kot mož.In ona kot partnerka manj kot , če bi bila njegova žena.
Default avatar
gfhdhs je napisal/a:
no, to o zviti vrvi, mora pač on sam predelat, je pregovor zgolj in vztrajanjem pri njem, pri otroku se razume, pri odraslem pač ne - sploh pri tem, ko z logično razlago vidiš, da s samo poroko on nič bolj ne tvega kot sicer.
Glede pogovorov se pa strinjam.
Default avatar
Kako veš je napisal/a:
Pa dobro, ta dva sta v zvezi 7 let. Ne moreš temu reči, da bo čez noč pobegnil. Sicer pa je enkrat že bil poročen, se ločil, torej ima že izkušnje s tem, kako zvizniti iz zakona. Brezvezen argument v glavnem.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345